De natuur in en om het huis fotowedstrijd - licht en kleur!

De basis van deze wedstrijd zijn de beperkingen in het naar buiten gaan ( corona virus). Tot 1 mei 2020 kan je maximaal tien fotos insturen voor deze fotowedstrijd. Dat mogen tien foto's in een categorie zijn, of tien foto's verdeeld over de drie categorieen. Meedoen is kosteloos.

De categorieen zijn:
Categorie 1:Natuur in de tuin of op het balkon. Denk hierbij aan bijvoorbeeld macro foto's of delen van een stukje landschap ( zoals een boom of bomen). Of je nu een ieniemienie balkon hebt, of een landgoed - de jury zoekt oogstrelende foto's!

Categorie 2: Macro in huis. Bij deze categorie is de uitdaging dat je eventueel de natuur in huis haalt ( bos bloemen bijvoorbeeld, ook goed voor de lokale bloemen winkel!) en dat je een natuurlijk ogende foto maakt. Maar je kan ook een studio bouwen en uiterst creatief aan de gang gaan. Het onderwerp dient natuur, dan wel natuurlijk te zijn, jouw creatieve insteek is waar de jury naar op zoek is!

Categorie 3:Dieren in de tuin of op het balkon, dan wel vanuit de tuin of vanaf het balkon gefotografeerd. In deze categorie mogen ook huisdieren gefotografeerd worden, het is tenslotte een wedstrijd waar je thuis fotografeert. Vogels, je kat, eekhoorntjes, insecten e.d. zijn allemaal toegestaan. Schuilhutfotografie mg ook, mits de schuilhut in je eigen tuin staat. De enige restricties zijn dat nest fotografie uitgesloten is en dat je geen insecten koelt of bevriest. Respect voor de natuur is ook in deze wedstrijd belangrijk.

Per categorie zal er een winnaar zijn en er zal een overall winnaar gekozen worden uit de categorie-winnaars.

Inzending
Inzenden van de foto's: tot 1 mei 2020 kan je maximaal tien foto's insturen voor deze fotowedstrijd naar email: info@photo-moments.nl. Dat mogen tien foto's in een categorie zijn, of tien foto's verdeeld over de drie categorieen. De foto's dienen over de langste zijde 1920 pixels te zijn. De foto of foto's die je instuurt geef je een bestandsnaam mee van de categorie en je eigen naam, bijvoorbeeld Louloubeavers-categoriedrie. Het moet aantoonbaar zijn dat de foto/foto's gemaakt zijn in deze periode en binnen deze beperkingen ( tussen 12 maart en 1 mei 2020). Dubbele belichtingen, ICM, photoshop e.d. mag zeker gebruikt worden. De jury zoekt met name naar genuanceerde effecten als je deze technieken gebruikt.

Fotorechten
Jouw foto is jouw eigendom en zal niet commercieel gebruikt worden. Na afloop van de wedstrijd worden alle foto's verwijderd van de PC's van de jury. De winnende foto's worden digitaal ( weblog Photo-moments en tijdlijn facebook) tentoongesteld met alle credits voor de fotograaf.

Creativiteit ten top

De jury ( Wim Wassink, Margriet Wentink en Loulou Beavers) zoekt met name naar foto's met een mooi gebruik van kleur en licht in de foto. Je foto kan heel simpel zijn, of juist tot stand zijn gekomen door allerlei creatieve ideeen en toepassingen - het is jouw visie die bepalend is.

Achtergrond van deze wedstrijd: creativiteit zit in je hoofd en je hart. Iedereen heeft een mate van creativiteit in zich, we zijn allemaal zo geboren. Soms leggen wijzelf, of de maatschappij, ons allerlei beperkingen en dooddoeners op ( doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg), het is niet altijd makkelijk om van die beperkingen af te komen. Creativiteit is ook eigenwijs zijn! Juist in deze periode waar we gedwongen meer tijd thuis doorbrengen, is dit ook een periode van het herontdekken. Dat het leuk is om familie spellen te doen, om lekker te koken en we bakken weer ons eigen brood, gaan binge watchen ( Casa de papel is echt grandioos - over creativiteit gesproken!!) en soms ontdekken we elkaar weer. Creativiteit heeft jou, wie je bent, je gedachten goed, je emoties, jouw verwondering over wat mooi is, jouw mindset, jouw lef en visie als basis. Daarvoor moet je ook 'thuiskomen' om jezelf te kunnen zijn. De prijzen: de overall winnaar kan kosteloos een coachingstraject op maat volgen ( zie website Photo-moments), geheel gericht op jouw natuurfotografie en ervaringsniveau. ( mocht je al een coachingstraject volgen, dan kan je dus een aanvullend coachingstraject winnen). Per categorie is er voor de categorie winnaar een voucher voor een workshop naar keuze en het gesigneerde boek "Moved by Nature"! Delen mag, graag zelfs!

Gepost op 22 maart 2020.

Share Delen