Uitslag fotowedstrijd licht en kleur

Uitslag fotowedstrijd Licht en Kleur

De gedachte achter deze wedstrijd zijn de beperkingen geweest vanwege het corona virus. De categorieen waren: 1 natuur in de tuin of op het balkon, 2 macro in huis, 3 dieren in tuin of op het balkon.

Feitjes: er zijn ruim vier honderd foto's ingestuurd. Opvallend detail: 95% van de inzendingen zijn door vrouwen ingestuurd, slechts 5% door mannen dus.

De jury, Margriet Wentink, Wim Wassink en ikzelf hebben dit weekend onze keuze gemaakt ( zoom meeting). Wat ons opviel is dat de foto's van hoog niveau zijn en creatief. De foto's zijn gejureerd op het thema licht en kleur, hierin hebben we ook gekeken naar originaliteit.De overall winnaar is een foto gemaakt door Martine Lauwers uit categorie 1. Daarmee is die foto tevens categorie winnaar. De haast uitbundige kleuren spraken ons erg aan. Opvallend is dat de foto heel kleurrijk is, maar gelijktijdig toch beperkt is tot maar enkele tinten en gradaties hierin. De beperkt scherpte diepte is mooi gedaan, hierdoor is een mix ontstaan van realistisch en impressionistisch. De kleuren omlijsten het onderwerp, waardoor er een sterke sturing is ontstaan. Wij vonden dit een foto om blij van te worden!Categorie winnaar 2 is door Jacqueline Gerhardt gemaakt. Een losse pluis van een paardenbloem op water. We hebben genoten van deze subtiele foto, waar alles zo enorm teer en zacht is! Ook hier is de scherpte diepte fraai gekozen, waardoor alle details prachtig zijn. De druppels op de pluis, op de steel en ook de waterspanning zijn een plezier om naar te kijken.

Categorie winnaar 3 is gemaakt door Hennie Zeij. Een foto die met veel smaak geheel in scene is gezet. De speelsheid waarmee de bloem en de blaadjes gedrapeerd zijn, de high key belichting, de subtiele schaduwen en natuurlijk de slak vinden wij bijzonder fraai! Erg leuk bedacht en uitgevoerd.

De categorie winnaars ontvangen een tegoedbon voor een workshop naar keuze en krijgen het boek "moved bij nature" thuis gestuurd. De overal winnaar wint een coachingstraject. Allen van harte gefeliciteerd!

Graag willen wij alle inzenders bedanken, jullie hebben het ons niet makkelijk gemaakt! We hebben veel mooie foto's gezien, die met zorg, aandacht en smaak gemaakt zijn. Ook hebben we genoten van de creativiteit, wat is dat toch leuk om te zien. Jureren was bepaald geen straf!

Onderstaand een kleine en geheel willekuerige compilatie uit de vele inzendingen.

Gepost op 04 mei 2020.

Share Delen