Coaching als stimulans voor fotografische en creatieve ontwikkelingCoaching is de manier om bewustzijn te ontwikkelen, om kennis te vergaren en om zelfvertrouwen te krijgen in de eigen keuzes. In een coachingstraject leer je hoe jij de regie krijgt over je ontwikkeling. En hervind je, als je het kwijt was, plezier terug in het fotograferen. Met meer energie, meer zekerheid, met meer plezier en met fototechnische handvaten. Coaching is een leuke en zeer effectieve manier van leren om jezelf te ontwikkelen. Een individueel en op maat gemaakt coachings traject begint met het vaststellen van jouw persoonlijke doelen tijdens het intake gesprek. Soms is het lastig om aan te geven wat je doel is, ook daarbij kan ik je helpen. We bekijken samen waar je staat qua ervaringsniveau en bekijken samen wat een realistisch doel is. Hierna ontvang je per keer een module, in totaal zijn dat er zes. De modules zijn op maat en afgestemd op jouw wens en je ervaringsniveau. Bij iedere module zijn ook opdrachten. Na iedere module is er een contact moment tussen jou en mij als coach. Die kunnen face to face zijn ( in Kootwijk of Garderen), of telefonisch of videobellen. Deze vorm wordt ook wel “blended learning’genoemd en de meest effectieve manier. Aan het einde van het traject is er een algehele evaluatie. Samen bekijken we waar je stond bij aanvang van de coaching, hoe het traject gegaan is en waar je staat aan het einde van de coaching.

Er zijn twee verschillende coachingstrajecten, geheel gericht op natuurfotografie. Ik begeleid en ondersteun u dan vanuit mijn rol als coach/fotograaf bij het nastreven van de fotografische doelen. Die begeleiding is intensief en persoonlijk. En er wordt zeker wat van u verwacht – zelfwerkzaamheid en inzet, bijvoorbeeld. Maar dan zult u ook enorme stappen maken in het ontdekken en ontwikkelen van uw creativiteit in de natuurfotografie!

Coachingstraject natuurfotografie


De beide coachingstrajecten omvatten een uniek en zelf ontworpen programma. De manier waarop ik mijn eigen fotografische en creatieve ontwikkeling heb beleefd en de ervaring die ik gedurende al die jaren heb opgedaan tijdens het geven van workshops en het begeleiden van fotoreizen staan aan de basis van deze programma’s.

Duur van een coachingstraject


Een coachingstraject heeft een looptijd van tien tot achttien maanden gemiddeld.

Coachingstraject 2 kan los van Coachingstraject 1 worden gevolgd, mits u wel over de benodigde kennis beschikt. Ook kan het natuurlijk heel goed zijn dat uw ervaringsniveau tussen coaching 1 en 2 zit. Omdat coaching altijd afgestemd is op uw niveau en wens, kan ik een mix van coaching 1 en 2 aanbieden. Zo hoeft u nooit onder of boven uw niveau te werken!

Wilt u zich gericht ontwikkelen in de natuurfotografie? Lees dan vooral verder!


Coachingstraject 1: natuurfotografie, een gedegen fundament, vakmanschap en creativiteit

Lees verder >>
Coachingstraject 2: natuurfotografie – visie is allesLees verder >>