Coachingstraject 1: Natuurfotografie – een gedegen fundament – vakmanschap en creativiteit!Wilt u zich gericht ontwikkelen in de natuurfotografie? Coachingstraject 1 geeft u de tools om een betere natuurfotograaf te worden!

Coaching fotografie – vakmanschap en creativiteit

Kennis van techniek, licht, compositie en creativiteit staan aan de basis van iedere foto. U leert waarom de camera zo anders laat zien dan hoe wij iets gezien hebben. Zodat uw verwachting in lijn is met wat de camera kan. Hoe licht, kleur en vormen invloed hebben op de beeldtaal. U leert alle ins & outs omtrent compositie. Dat gaat veel verder dan bijvoorbeeld de regel van derden. Het bedienen van de techniek zal gaandeweg het coachingstraject steeds meer intuïtief gaan, zodat u meer de aandacht kan hebben bij waar het omdraait: de te maken foto zelf.
Daarnaast wordt uw creativiteit aangesproken. Zo leert u verschillende creatieve technieken en belichtingen en wordt uw eigen creativiteit gestimuleerd. U zult vertrouwen op uw foto’s omdat u weet welke elementen bij dragen aan hetgeen u wilt laten zien.
Ik begeleid en ondersteun u dan vanuit mijn rol als coach/fotograaf bij het nastreven van de fotografische doelen die u voor uzelf gekozen heeft. Die begeleiding is intensief en persoonlijk. En er wordt zeker wat van u verwacht – zelfwerkzaamheid en inzet, bijvoorbeeld. Maar dan zult u ook enorme stappen maken in het ontdekken en ontwikkelen van uw creativiteit in de natuurfotografie! Na afronding van het coachingstraject bent u in staat in het veld zorgvuldige keuzes te maken voordat u op de knop van de camera drukt. Dit alles vergroot de zeggingskracht van uw natuurfoto’s!

Een waanzinnig leuk en uitdagend programma!

Hoe verloopt een coachingstraject?
We spreken met elkaar af in Garderen of Kootwijk – prachtig dorpjes in het midden van Nederland. Aan de hand van een intakeformulier bespreek ik met u wat uw persoonlijke wensen zijn en bepalen we uw fotografisch niveau. Aan de hand daarvan kunnen we dan een concrete invulling geven aan het te volgen traject.

Coachingstraject 1 is verdeeld over zes modules en drie workshops.
Iedere module bevat een belangrijk thema binnen de fotografie. U gaat aan de slag met uitdagende opdrachten, die gericht zijn op uw persoonlijke ontwikkeling en afgestemd zijn op het doel dat u uzelf heeft gesteld aan het begin van het coachingstraject. De opdrachten worden of via email of na één van de gevolgde workshops besproken.

Module 1 – de zeggingskracht en de rol van licht in uw composities. Ontdek waarom en hoe de camera zo anders waarneemt dan het menselijk oog.
Module 2 – compositie, balans en onderwerp.
Module 3 - kleur en contrast verschil. Waarom kleuren en vormen belangrijk zijn bij iedere compositie.
Module 4 – expressie – kies zorgvuldig en doordacht uit hoe j een bepaalde uitstraling tot uiting laat komen.
Module 5 – creativiteit – laat je uidagen om steeds creatiever te gaan zijn! Ontdek nieuwe, andere manieren van kijken.
Module 6 – Een zeer uitdagende eindopdracht. In deze opdracht zijn alle behandelde thema’s verwerkt.
Met een eindgesprek, dat weer in Garderen plaatsvindt, wordt de coaching afgerond en gaat u gewapend met veel meer kennis het veld in!

De drie te volgen workshops ter waarde van ongeveer € 275,00 worden tijdens de intake gezamenlijk bepaald, waarbij gekeken wordt naar uw persoonlijke coachvraag en ontwikkeling. Gedurende een workshop krijg ik een goed beeld van hoe u als fotograaf het creatieve proces in gaat. Na iedere workshop bespreken wij samen de resultaten van de opdrachten. Wat was goed? Waar zou het beter kunnen? Of anders – was er een alternatief? Enzovoorts, enzovoorts!

De duur van deze coaching is acht tot twaalf maanden en de begeleiding is persoonlijk en intensief.
Heeft u een vraag? Vul het onderstaand formulier in en ik neem z.s.m. contact met u op.

Naam: *
Email: *
Telefoon:
Onderwerp: *
Uw vraag:

  * Verplicht veld

Dit programma is bedoeld voor de gemiddelde en gevorderde fotograaf. Gebruik van sluitertijd, diafragma en ISO-instellingen dienen beheerst te zijn. Op ieder gewenst moment kan de coaching beginnen.

Prijs: € 750,-

Indien u een ook één van mijn boeken besteld zal die op de workshop worden uitgereikt. U kunt dit bij de inschrijving vermelden, de kostprijs van een boek is € 25,-Reactie: Anja: dit was super, erg leuk en heb heel veel geleerd, aanrader!


Ja, ik wil me inschrijven!
Stel hier uw vraag
Algemene voorwaarden
Foto’s door deelnemers gemaakt