Coachingstraject 2: Natuurfotografie – visie is alles!“There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept” - Ansel Adams

Eén foto zegt meer dan duizend woorden...

In Coachingstraject 1 heeft u al een goede basis gelegd voor het maken van een goede natuurfoto. U heeft gewerkt aan het fundament van natuurfotografie: vakmanschap en creativiteit. Voortbouwend op de opgedane kennis en vaardigheden in Coachingstraject 1 kan een vervolgtraject gedaan worden – Coachingstraject 2. Dit traject gaat over ‘visie’. Visie is alles!

Coachingstraject 2 geeft u tools om uw visie in natuurfotografie te ontwikkelen. Fotografie is voor een deel beheersen van techniek, dat is het middel. De foto is visie. Wilt u mooiere foto’s maken? Ervaren hoe waardevol het is om serie matig te werken? Zodat uw fotografie steeds meer diepgang en samenhang krijgt. Foto’s die ontroeren, die de aandacht vasthouden? Dan is Coachingstraject 2 wellicht de manier voor u om dat te bereiken!

Heeft u het eerste deel niet gevolgd, maar beschikt u wel over de kennis die in het eerste deel aan de orde is gekomen? Bent u bekend met de ins & outs omtrent compositie? Begrijpt u de werking van het licht en kunt u dat toepassen? Is de techniek van de camera bekend? En u begrijpt dat de camera beelden anders maakt dan hoe wij ze zien? Dan kunt u het tweede deel los van het eerste deel volgen.

Voor wie is deze coaching bedoeld?
- U bent een gepassioneerde fotograaf
- U heeft een gedegen basis kennis van fotografie en wilt graag meer creatief zijn
- U bent bereidt daar moeite voor te doen en tijd aan te spenderen
- U wilt de standaard regels loslaten en met vertrouwen uw eigen visie laten zien
- U staat open voor een nieuwe aanpak en een nieuwe andere manier van kijken


Coaching fotografie - visie is alles!

De basis van een natuurfoto is voor een deel techniek, licht en onderwerp. Maar dat is bij het maken van een pasfoto ook het geval. Het allerbelangrijkste in natuurfotografie is uw smaak en visie. Uw smaak en visie bepaalt de keuzes die u in het veld maakt voordat u op de knop drukt. Daarom is dit coachingstraject juist gericht op diepgang en uw creativiteit! Die gaat aangesproken worden, gestimuleerd worden en u zult steeds meer vertrouwen krijgen in uw keuzes en uw fotografie. U leert om anders te gaan kijken. U leert hoe kleuren, lijnen, vormen, het licht en het weer te interpreteren zodat u weet hoe u deze kunt gebruiken voor een sterke aansprekende foto. En zal uit uw comfortzone gaan en ontdekken hoe leuk het is om speels om te gaan met techniek. U krijgt hiervoor persoonlijke begeleiding van mij als coach. Mijn jarenlange ervaring en kennis deel ik graag. Middels korte, inleidende modules, inspirerende en uitdagende opdrachten gericht op uw eigen persoonlijke ontwikkeling in visie en smaak. Tijdens feedbacksessies gaan we samen uw foto’s beoordelen en bekijken of uw doelstelling voor die opdracht gehaald is. Welke beeldelementen daaraan bijdragen of juist niet. Zodat u steeds meer vertrouwen krijgt in het omgaan met alle beeldelementen. Zodat u laat zien wat u wilt laten zien.

Hoe verloopt een coachingstraject?
We spreken met elkaar af in Garderen of Kootwijk– prachtige dorpjes in het midden van Nederland. Aan de hand van een intakeformulier bespreek ik met u wat uw persoonlijke wensen zijn en waar u fotografisch staat in uw ontwikkeling. Hiermee wordt een concrete invulling gegeven aan uw traject.

Dit coachingstraject is opgebouwd uit vijf uitdagende modules die alle gericht zijn op het ontwikkelen van uw eigen visie. Ook volgt u twee workshops, die zijn inbegrepen.

Module 1 – ontdek uw eigen visie. Match visie met hoe de camera dat vertaald. Laat u inspireren!
Module 2 – de balans in fotografie is emotie en analyse. Diepgang en samenhang.
Module 3 - de essentie. Breng diepgang en samenhang in je fotografie door in series te gaan werken.
Module 4 – creativiteit out of the comfort zone! Door beperking anders zien.
Module 5 – een persoonlijke en zeer uitdagende eindopdracht.
Met een eindgesprek, dat weer in Garderen plaatsvindt, wordt de coaching afgerond en gaat u gewapend met veel meer visie het veld in!

De twee te volgen workshops ter waarde van ongeveer € 180,00 worden tijdens de intake gezamenlijk bepaald, waarbij gekeken wordt naar uw persoonlijke coachvraag en ontwikkeling. Na iedere workshop bespreken wij samen de resultaten van de opdrachten.

De duur van deze coaching is acht tot twaalf maanden en de begeleiding is persoonlijk en intensief.


Naam:
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Email:
Telefoon:
Eventueel
aanvullende
informatie: