E-learning - met persoonlijke begeleiding


De E-learning programma's van Photo- moments richten zich op jouw ontwikkeling en leerproces.

Vanuit mijn jarenlange ervaringen door workshops, coaching, masterclasses en mijn eigen ontwikkeling is er een leuke, praktische, zeer inspirerende en effectieve methodiek ontwikkeld. Deze methodiek is gebaseerd op het “leren kijken als een fotograaf”.

Een foto bestaat uit en klein deel techniek en onderwerp, zeker 80% van de foto wordt vanuit jouw afwegingen gemaakt. Logisch ook, jij als fotograaf bepaalt de compositie. Dat doe je door te bepalen hoe je om gaat met het bestaande licht, welk standpunt je inneemt, welke lens je gebruikt, hoe je omgaat met scherptediepte, de kleuren, de vormen, wat wel in beeld en wat niet in beeld – kortom – jij als fotograaf bent alles bepalend! Daarom is jouw kennis zo belangrijk. Verbeter je skills zodat je met kennis je hart kan laten spreken in jouw fotografie!

E-learning is individueel en flexibel, jij bepaalt hoeveel tijd je per week hieraan besteedt. Leren en fotograferen doe je vanuit jouw huis, in voor jou bekende situaties. Waar je ook woont en of je wel of niet kan reizen – deze vorm van leren is voor iedereen bereikbaar.

De lesstof en de opdrachten zijn praktijk gericht. Bij e-learning hoort ook een korte intake, zodat ik als begeleider weet wie je bent, wat je ervaring is en je voorkeuren zijn. Dat is belangrijk om je goed te kunnen begeleiden. In de e-learning programma’s staat jouw ontwikkelling voorop.

Elk programma start met het leren beoordelen van het aanwezige licht. Je ontvangt tevens veel informatie omtrent het maken van aansprekende composities. Dit fundament zal in de rest van jouw fotografie zijn vruchten gaan afwerpen.

Ieder e-learning programma bestaat uit verschillende modules. Die modules bevatten praktische lesstof in heldere taal, met begeleidende foto’s en opdrachten. Deze opdrachten stuur je per mail op. We bespreken dan de voortgang per telefoon ( whats app bellen) of email.Schilderachtige en abstracte natuurfotografie
Locatie: Thuis
Datum: Ieder moment
Prijs: €1 185,-

Foto’s die een schilderachtige uitstraling hebben of misschien zelfs abstract zijn, is een specifieke manier van fotografie. Het maken vereist een speciale techniek, maar ook de beeldopbouw vraagt een andere manier van kijken. De foto’s gaan in mindere mate over onderwerpen. Deze vorm van fotografie heeft als basis kijken naar lijnen, patronen, vormen en kleuren in de natuur.

Lees verder >>
Maak mooie bosfoto's!
Locatie: Thuis
Datum: Ieder moment
Prijs: €1 185,-

Bosfoto’s en foto’s van bomen kunnen zo mooi zijn dat je soms verlangt om op de plek van de fotograaf te zijn. Wat zijn onze bossen toch mooi! Maar niet makkelijk om te fotograferen. Want hoe zie je nu door de bomen het bos? Hoe krijg je rust in de foto, zodat de foto niet een drukke wirwar is? Ook het aanwezige licht geeft nogal eens moeilijkheden, onmogelijkheden zelfs. Alles te samen valt over bosfotografie veel te zeggen, zodat ook jouw bosfoto de wow factor heeft!

Lees verder >>
How to bokeh
Locatie: Thuis
Datum: Ieder gewenst moment
Prijs: €1 185,-

Inmiddels wordt er veel gefotorafeerd met oudere objectieven die een min of meer uitgesproken bokeh hebben. Zoals de Helios lens, Porst, Pentacon en Trioplan. Maar ook lensbaby en Petzval zijn gestoeld op dit “oude bokeh”. Zo is er een erg leuke trend in macro en close up fotografie ontstaan! Zo’n lens doet natuurlijk niks uitzich zelf. Want waar vind je dat mooie bokeh eigenlijk? Om onscherpte als uitgangspunt te hebben, is letterlijk een andere manier van kijken. Deze e-learning neemt je stap voor stap mee in “het andere kijken”.

Lees verder >>