Meer reacties     
Garantiefonds

66° NORTH - fotoreis Noord IJsland in de winter


 • Wilt u bevroren watervallen fotograferen?
 • Houdt u ook zo van winterlandschappen?
 • Gaat u graag op pad naar daar waar geen massatoerisme is?
 • Lees dan verder over deze reis!


  Noorden van IJsland - veel variatie in fotografie in deze fotoreis


  IJsland spreekt bij veel mensen tot de verbeelding, is vaak het decor van films en dat is niet voor niets. De indrukwekkende natuur doet soms buitenaards aan. Talrijke watervallen, indrukwekkende rotspartijen, geisers en het desolate vulkanische landschap maakt IJsland zo bijzonder en fotogeniek!
  Deze fotoreis richt zich op het Noorden van IJsland, waar winters nog echte winters zijn en met de kans op spectaculair Noorderlicht groot is. Grootschalig toerisme ontbreekt hier, in de winter zijn veel hotels zelfs dicht. Duidelijk rustiger dan andere delen van IJsland, wat ons het voordeel biedt om veel plekken in alle rust te bezoeken. Het licht is door de Noordelijke ligging vaak erg mooi.

  Als eerste gaan we naar het schiereiland Vatsness en afhankelijk van de weersomstandigheden zullen we de ruige kust, de rots en Hvítserkur en de fotogenieke Kolufoss waterval bezoeken.
  Na hier enkele dagen te zijn geweest, gaan we verder naar Myvatn. Het meer, de kraters, het dramatische aandoende landschap van Dimmuborgir, de waterval van de goden ( Godafoss) en het geiser gebied Hrevir gaan we zien. Het solfatare veld, Hverir, is een van de grootste op IJsland. Met bizarre openingen in de aardkorst en de bulten waar zwavelhoudende dampen uit komt zijn haast bizar. De tinten zijn prachtig, door de warmte van dit gebied blijft sneeuw hier niet liggen.

  Maar dat is niet alles, we gaan ook de waterval Dettifoss fotograferen. Normaal gesproken onbereikbaar in de winter, maar met de speciaal voor deze tour gehuurde superjeep en gids komen we er wel. De waterval is ruim 100 meter breed en 40 meter diep, met een prachtige ijswand waar sneeuw en ijs in allerlei vormen en structuren aan vastgevroren is. We hebben de hele dag de superjeep met onze gids tot onze beschikking en hebben dus ook nu weer tijd en rust om te fotografren. Ook de route van en naar Dettifoss is spectaculair, avontuurlijk en op de mooie plekken onderweg wordt uiteraard gestopt!
  Minder bekend, maar zeker niet minder mooi zijn de Westfjorden. Deze zijn door de Lonely Planet uitgeroepen tot top-tien-notering in de categorie favoriete regio’s in de wereld. Toch slaan veel mensen dit gebied over, er wonen zelfs niet veel mensen, rust en verlatenheid staat ons te wachten. Het landschap verschilt enorm t.o.v. het landschap bij Myvatn en Vastness, dat maakt deze reis nog specialer. Majestueuze fjorden, prachtige spiegelingen en een rood zandstrand. De kleur van dit brede stand varieert, afhankelijk van het zonlicht dat erop schijnt, van geel tot donkerrood.
  Onze laatste nacht is in Kevlavik, waar de dag daarop een vroeg vertrek naar huis op volgt. Met duizenden foto's en mooie herinneringen!

  De reis vind plaats in februari, zodat we een mooie mix hebben van daglicht en nacht. Iedere avond wordt de weersvoorspelling en Noorderlicht voorspelling gecontroleerd. Als de kans groot is om het Noorderlicht te zien, gaan we naar een mooie plek om dit te fotograferen. Doordat we zo dicht bij de Poolcirkel zijn is de zichtbaarheid groot. Mocht de Noorderlicht kracht sterk zijn, dan is het overal om ons heen te zien.

  IJsland is een droom voor de fotograaf!

  Temperatuur is tussen -8 en 5 graden, het weer is wisselvallig.

  Inbegrepen:
  - alle overnachtingen op basis van eenpersoonskamers met ontbijt
  - lokaal transport
  - dag superjeep naar Dettifoss en omgeving
  - fotoworkshop en fototechnische ondersteuning
  - reisbegeleiding

  Niet inbegrepen:
  - vlucht naar Keflavik, IJsland
  - lunch, diners en overige consumpties
  - uitgaven van persoonlijke aard
  - reis en annuleringsverzekering


  Minimum aantal deelnemers is vijf.
  Maximum is acht.
  Reizen in IJsland is "like a box of chocolates, you never know what you are going to get."


 • 2 tot en met 11 februari 2020.

  Prijs:€ 3050,- vanaf Keflavik op basis van eenpersoonskamer.

  Bijdrage garantiefonds GGTO: €15,-

  Aanbetaling: € 850,-.


  Reserveer nu
  Meer informatie - dag tot dag programma
  Resultaten van deelnemers
  Klik hier voor meer foto's
  Stel hier uw vraag