h1> Fotoreis Helgoland - creatieve fotografie en flitsen – Jan van genten


Een intensieve 4-daagse fotoreis/fotoworkshop waar we het maximale uit onze tijd halen. Met als doel artistieke fotografie met panning- & flitstechnieken en creatieve benaderingen als high key en low key fotografie.
Flitsen: zoals bij veel veel dieren die overdag leven, is het gebruik van flits zonder enige schade, zo ook bij de Jan van genten. De vogels reageren hier niet op en zijn ongestoord in hun gedrag. Ook het feit dat we soms zeer nabij zijn, soms tot wel 20 centimeter van de vogels, heeft geen invloed op het gedrag. Dat is ook natuurlijk de voorwaarde om flits toe te passen – geen enkele foto is het waard om dieren te storen, of te verstoren.
Grofweg gezegd kunnen we de flits op twee manieren gebruiken tijdens deze korte fotoreis. Als invulflits, wanneer de lichtomstandigheden lastig zijn, kan een lichte invulflits helpen om het licht onder controle te krijgen. De andere toepassing is met name bedoeld om een eigen beeld en sfeer in een foto te creëren. Zo kunnen vluchtbeelden van de Jan van genten gemaakt worden, terwijl tijdens de wat langere sluitertijd geflitst wordt. Met prachtige dynamische foto’s als resultaat.
Helgoland is een Duits waddeneiland, gelegen in de “Duitse bocht”, ongeveer 70 km van de Duitse kust. Het is een klein autovrij eiland met een oppervlak van slechts 1,7 km2 en telt ongeveer 1300 inwoners.
Dit eiland is vooral bekend bij fotografen vanwege de grote kolonie Jan van Genten. Deze grote sierlijke zeevogel broedt in deze tijd van het jaar aan wal, ze zijn in grote aantallen aanwezig en goed benaderbaar.

Tevens gaan we naar het nabij gelegen eilandje Düne. Hier kunnen we op gepaste afstand de grijze en gewone zeehonden fotograferen. Hier zullen, mits het weer dat toe staat, lunchen bij de zeehonden! Ook scholeksters en eidereenden worden veel waargenomen. Deze zijn gemakkelijk te benaderen en te fotograferen. Beide eilanden zijn klein genoeg om lopend te verkennen.

Ruim tien jaar kom ik nu op Helgoland, ieder jaar weer en vaak meerdere keren per jaar. Het eiland en de Jan van genten ken ik door en door. Wat de beste standpunten zijn, hoe het gedrag is, hoe het licht is, alle factoren die belangrijk zijn bij het maken van mooie foto’s zijn overbekend.

De eilanden zijn klein en voorzien van goede wandelpaden, er is wel wat hoogteverschil.
Benodigd materiaal:
- (digitale) spiegelreflex camera of systeem camera
- telelens ( 200 mm. is ruim voldoende al) en eventueel een groothoeklens
- reportageflitser

De kleinschaligheid van deze fotoreis op Helgoland garandeert een persoonlijke begeleiding. Ook zullen we flexibel inspelen op de verschillende weer en licht omstandigheden om deze optimaal te benutten. Om die reden zijn er geen lunch- en dinerafspraken gemaakt. Als bonus blijft hiermee de kleine beurs en eter ook bespaart. Op het eiland zijn verschillende prima restaurants. Deelnemers reizen zelf naar Cuxhaven ( Duitsland). Vanaf het midden van Nederland is dat ong. 350 kilometer.


De overtocht naar en van Helgoland doen wij met een milieu vriendelijk schip. Deze fotoreis is bedoeld voor de gevorderde fotograaf: u dient bekend te zijn met gebruik van sluitertijd, diafragma en ISO-instellingen.

Inbegrepen:
- overtocht Cuxhaven- Helgoland
- 3 hotelovernachtingen in een comfortabel hotel in tweepersoonskamers met wc, douche en TV
- ontbijtbuffet
- fotoworkshop gericht op je persoonlijke ervaringsniveau en boordevol technieken
- ook de eigen manier van kijken ( het zien van composities en mogelijkheden) wordt flink gestimuleerd
- overtocht naar het eilandje Düne
- reisbegeleiding
- toeristentax
- en ook heel veel gezelligheid!

Niet inbegrepen:
- reiskosten naar Cuxhaven
- lunches en diners
- overige consumpties
- uitgaven van persoonlijke aard
- reis en annuleringsverzekering
- parkeergeld Cuxhaven ( ongeveer 25 euro)

Minimum aantal deelnemers is vijf.
Maximum aantal deelnemers is tien.


Van 19 juni ( Cuxhaven 10.00 uur) tot en met 22 juni 2022 ( Cuxhaven - 19.00 uur )

Prijs:: € 665,- op basis van het delen van een twee persoonskamer.
Aanbetaling: € 175,-
Bijdrage garantiefonds GGTO: € 7,50 per persoon

Er is beperkte mogelijkheid voor het boeken van een eenpersoonskamer, de toeslag is €135,-.


Reserveer nu
Meer informatie - dag tot dag programma
Klik hier voor meer foto's
Stel hier uw vraag
Boek met zekerheid, lees hier de aanvullende regels omtrent corona


Garantiefonds Klimaatneutraal Born to Live Wild SPOTS Nature First