Fotoreis creativiteit en zeggingskracht op Helgoland


> Wilt je ook eens die fotogenieke Jan van Genten van dichtbij zien?
> Altijd al je fotografische creativiteit willen ontwikkelen?
> En wil je met meer zeggingskracht fotograferen?
> En wil je een jaar lang de academie voor natuurfotografie volgen?

Lees hieronder wat deze fotoreis zo uniek maakt!Dompel jezelf onder in je fotografie tijdens deze cursus waarin jij als fotograaf centraal staat. In deze intensieve cursus ga je vijf dagen aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling als fotograaf. Je maakt kennis met wat zeggingskracht en creativiteit is en hoe je dit kunt gebruiken in jouw fotografie. Ook leer je hoe je die soms zo hardnekkige zelfcriticius om kan vormen naar zelfvertrouwen.
De academie voor natuurfotografie staat bomvol technische kennis, inzichten in composities en tips over hoe om te gaan met bestaand licht, maar ook zg. creatieve technieken zoals high key, low key, pannings technieken. Een geweldige ondersteuning voor het ontwikkelen van creaitiviteit op gebied van alle facetten in natuurfotografie.
In deze intensieve 6-daagse fotoreis/fotoworkshop zijn we op een locatie waar we Jan van genten in overvloed zien. Baltsend, zwevend, broedend – juist in dit jaargetijde is er enorm veel interactie. Een van de doelen is om een grote diversiteit aan beelden te maken: vogels in de vlucht, baltsende vogels en close-ups. Maar ook artistieke fotografie met panningtechnieken ( met korte en lange sluitertijd), en creatieve benaderingen als high key en low key fotografie staan op het programma.

We besteden meer tijd op het eiland dan de meeste andere fotoreizen. De reden daarvoor is om de voorwaarden te scheppen om fotografisch de verdieping in te gaan. Met als doel dat je steeds meer met je eigen signatuur fotografeert! Naast de diversiteit aan soorten foto’s en een brede kennis en (oefen) mogelijkheden voor allerlei creatieve benaderingen, kies je ook een eigen thema. Dat thema ga je fotografisch uitwerken. Hoe dat te doen kan ik natuurlijk bij helpen, qua keuze en uitvoering, kan ik en zal ik bij helpen.


In de fotoreis zijn er verschillende presentaties, die gericht zijn naar de manier van kijken ( compositie en licht), creativiteit en zeggingskracht.
Mijn rol als begeleider is om jouw te helpen jouw unieke kijk op de wereld tot uiting te laten komen in jouw fotografie. Op Helgoland zal het onderwerp, logischerwijs, de Jan van genten zijn. Toch zal je, eenmaal bekend met wat zeggingskracht is en wetende hoe je jouw creativiteit handen en voeten kan geven, ook thuis, op de jou bekende locaties met meer verbeeldingskracht kunnen fotograferen.


De reis is voor iedereen geschikt! De begeleiding is afgestemd op ieder zijn of haar persoonlijke ervaringsniveau. De enige vereiste is een open mind, vleugje fantasie en dat je een redelijke basis kennis hebt in fotografie, in de zin dat diafragma, sluitertijd en iso bekend zijn.

Informatie over Helgoland
Helgoland is een Duits waddeneiland, gelegen in de “Duitse bocht”, ongeveer 70 km van de Duitse kust. Het is een klein autovrij eiland met een oppervlak van slechts 1,7 km2 en telt ongeveer 1300 inwoners.Het eiland is klein en voorzien van goede wandelpaden, er is wel wat hoogteverschil.
De kleinschaligheid van deze fotoreis op Helgoland garandeert een intensieve persoonlijke begeleiding. Ook zullen we flexibel inspelen op de verschillende weer en licht omstandigheden om deze optimaal te benutten. Om die reden zijn er geen lunch- en dinerafspraken gemaakt. Als bonus blijft hiermee de kleine beurs en eter ook bespaart. Op het eiland zijn verschillende prima restaurants. Deelnemers reizen zelf naar Cuxhaven ( Duitsland). Vanaf het midden van Nederland is dat ong. 350 kilometer.
De overtocht naar en van Helgoland doen wij met een milieuvriendelijk schip.

Benodigd materiaal:
> (digitale) spiegelreflex camera of systeem camera
> telelens ( 200 mm. is ruim voldoende al, maar meer kan zeker ook handig zijn) en eventueel een groothoeklens. De vogels zijn zo dichtbij dat soms een macrolens kan!
> Laptop/tablet of mogelijkheid om je foto’s op je telefoon te zien/laten zien.


Inbegrepen:
> presentatie over zeggingskracht ( algemeen)
> presentatie over zeggingskracht bij vogel en dieren fotografie
> presentatie over composities en licht
> verschillende bijeenkomsten waar we elkaar foto’s bekijken en bespreken
> een jaar toegang tot de academie voor natuurfotografie
> overtocht Cuxhaven- Helgoland
> 6 hotelovernachtingen in een comfortabel hotel in tweepersoonskamers met wc, douche en TV
> ontbijtbuffet
> veerboot naar Dune ( zeehonden)
> fotoworkshop gericht op je persoonlijke ervaringsniveau
> fotoworkshop boordevol technieken ( high key, low key, panning)
> reisbegeleiding
> toeristentax
> en ook heel veel gezelligheid!

Niet inbegrepen:
> reiskosten
> lunches en diners
> overige consumpties
> uitgaven van persoonlijke aard
> reis en annuleringsverzekering
> parkeergeld Cuxhaven ( ongeveer 40 euro)


Minimaal 6 deelnemers - maximaal 8 deelnemers


Van 26 mei ( Cuxhaven - 10,00 uur) tot en met 1 juni 2024 ( Cuxhaven - 19.00 uur)

Prijs:: € 1275,- op basis van het delen van een twee persoonskamer.
Aanbetaling: € 375,-
Bijdrage garantiefonds GGTO: € 7,50 per persoon


We verblijven in een vriendelijk familiehotel dichtbij de vogel kolonies, op basis van gedeelde twee persoonskamer.

Er is beperkte mogelijkheid voor het boeken van een eenpersoonskamer, de toeslag is €350,-

De jaar toegang tot de academie gaat in zodra het volledige reisbedrag is ontvangen.

Ben jij al deelnemer aan de academie? Dan wordt je deelname met twee jaar verlengd!


Reserveer nu
Meer informatie - dag tot dag programma
Klik hier voor meer foto's
Stel hier uw vraag


Garantiefonds Klimaatneutraal SPOTS Nature First VvKR
VvKR logo