Meer reacties     
Garantiefonds

Fotoreis/fotoworkshop Inspired by Monet!    - Houdt u van de schilderkunst van Monet?

    - Zou u impressionistische foto’s willen maken?

    - Wilt u geïnspireerd worden om nog creatiever foto’s te maken?


De tuinen van Monet – een bron van inspiratie in deze fotoreis.
Monet stond aan de bakermat van het impressionisme. Deze kunststroming is ontstaan is vanuit de schilderkunst. Typerend voor deze stijl is dat het voornamelijk gericht is op de beleving...de impressie dus.
Monet bracht zijn halve leven door in Giverny ( Frankrijk). Naast schilder was Monet ook een gepassioneerde tuinier, hij ontwierp de prachtige tuinen bij zijn woning zelf.
De tuinen bestaan uit twee delen, er is de bloementuin waar de rangschikking van de bloemen op kleur en combinaties van kleuren is. Het andere deel is een "watertuin" waar o.a. de grote vijver met de Japanse brug en waterlelies is.
In de tuinen van Monet lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Nog steeds is goed te zien waardoor Monet geïnspireerd werd. En op zijn beurt is dat ook nu enorm inspirerend voor iedere bezoeker en zeker een natuurfotograaf. De beroemde schilderrijen van de waterlelies, de wilgen, de Japanse brug, de stillevens van bloemen, het is allemaal hier geschilderd.
Juist op deze bijzondere plek zal de fotografische focus op sfeerbeelden en impressionistische beelden zijn. Foto's met beperkte scherptediepte, soft focus beelden, meervoudige belichtingen, highkey, sfeervolle macro fotografie, en/of composities en kleurcombinaties in de stijl van de impressionisten komt allemaal aan bod.
Giverny ligt ten westen van Parijs.
Vanaf Amsterdam is het ongeveer 6 uur rijden( 550 km ). Vanaf Brussel is het ong. 4 uur rijden (350 km).

De reis is geschikt voor iedereen met een (digitale) spiegelreflex camera of systeemcamera met een telebereik van minimaal 200mm. en een macro objectief en/of tussenringen. Ook voor analoge objectieven als Helios of Trioplan is deze bestemming zeer geschikt.


Vervoer: we verblijven in nabij Giverny. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 6 uur rijden ( 550 km ). Vanaf Brussel is het ong. 4 uur rijden (350 km). Voor het vervoer naar Giverny is men zelf verantwoordelijk, indien men aangeeft te willen carpoolen en kosten te willen delen, zal ik dat graag coördineren.Inbegrepen:

- 4 overnachtingen in een comfortabele B&B in tweepersoonskamers met wc en douche
- ontbijt
- toegang tot de tuinen
- fotoworkshop gericht op techniek en creativiteit
- natuurfotografie tips en trics reader


Niet inbegrepen:
- reiskosten
- lunches en diners
- overige consumpties
- uitgaven van persoonlijke aard

Minimum aantal deelnemers is 5.
Maximum aantal deelnemers is 8.


Van 23 juni tot en met 27 juni 2019.

Prijs: €725
Aanbetaling: €175
Eigen bijdrage GGTO: €15

We verblijven in een rustieke B&B in Giverny, op basis van gedeelde twee persoonskamers en ontbijt.


Reserveer nu
Kijk hier voor het van dag tot dag programma
Resultaten van deelnemers
Klik hier voor meer foto's
Stel hier uw vraag