Fotoreis Azoren: kratermeren, nevelwouden, dolfijnen en walvissenDe Azoren vormen een archipel in de Atlantische oceaan en behoren tot Portugal. De eilanden groep staat bekend om de prachtige en veelzijdige natuur en is nog niet ontdekt door het massa toerisme. Deze fotoreis gaat naar het hoofdeiland Sao Miguel. Dit eiland wordt ook wel het "groene" eiland genoemd en dat is niet voor niets. Op de weelderige bermen langs de wegen groeien spontaan de mooiste bloemen, waaronder verschillende soorten hortensia's.
Sao Miguel heeft veel bijzondere natuurverschijnselen. Kratermeren, watervallen, vulkanische rotskust, nevelwouden, maar ook ´s werelds mooiste botanische tuin tref je hier aan. Nergens in Europa zijn thee plantages, maar wel op Sao Miguel. Uniek!
Het weer op São Miguel is vrij warm, in deze periode is dat overdag rond 25 graden, ’s nachts rond 18 graden. De luchtvochtigheid is vrij hoog, waardoor het een groen en kleurrijk eiland is.
Het eiland is bergachtig. Op de berghellingen neemt de temperatuur af en wordt de lucht koeler. De vochtige lucht condenseert hierdoor en zo ontstaat er nevel, wolken en soms ook regen. Hier zijn er prachtige nevelwouden met o.a. varens die meters hoog zijn. Een enorme fotogenieke tropische jungle en een van de hoogtepunten van deze reis.

Het glooiende landschap is voor een deel agrarisch. De weilanden zijn omheind door o.a. muurtjes van gestapelde stenen. Deze muurtjes zijn vaak enorm oud en begroeid met mossen en planten. Niet alleen de stenen muurtjes zijn fotogeniek, ook de metershoge hagen van hortensia’s zijn echt indrukwekkend. Niet voor niks vindt deze reis plaats in de bloeiperiode.

Er zijn verschillende karakteristieke dorpjes, een daarvan is het haven plaatsje Vila franca do Campo. Kenmerkend zijn de witte huisjes en de kerk, waar vandaan een prachtig uitzicht is op dit dorp en de oceaan.

We gaan verschillende kratermeren bezoeken. De meren zijn verschillende vaak onderling verschillend van kleur: blauw of groen. Fogo: het meer van vuur. Ook gaan we naar een kratermeer dat vrij hoog ligt. Door de hoogte ligt dit meer vaak in nevel wat enorm mysterieus is. De nevelflarden jagen langs de bergflanken, iedere minuut veranderd het uitzicht. Om die voorbij jagende nevel en wolken te fotograferen in het donker is enorm mooi. De langere sluitertijd laat de wolken in witte slierten zien als een wolkenzee.
De reis is zo gepland dat we maanloze nachten hebben, als de hemel helder genoeg is kunnen we de melkweg fotograferen. Ieder weertype biedt voordelen, daarom staat op voorhand het programma niet vast. Tijdens de week zal dagelijks aan de hand van weersvoorspellingen het dagprogramma bepaald worden, zodat we de genoemde hoogtepunten van de reis in de meest optimale omstandigheden kunnen fotograferen en beleven.
Zo zullen we de zonsopgang fotograferen vanaf een plek waar we de zee aan beiden kanten van het eiland kunnen zien. Tijdens de zonsondergang gaan we o.a. de vulkanische rotskust fotograferen.
En alsof dit niet genoeg is, gaan we ook nog twee watervallen fotograferen!
Wat misschien minder bekend is, is dat de heldere zee hier krioelt van het leven. Op het vele plankton komen walvissen af, maar ook gaan we dolfijnen spotten. Tijdens de reis zullen we een vier uur durende boottocht doen, waarvan de kapitein zo ervaren is, dat hij garandeert dat we walvissen ( potvissen) en dolfijnen gaan zien. Speels als ze zijn, zullen de dolfijnen zeer waarschijnlijk een tijd met de boot mee zwemmen.Voor wie is de fotoreis naar de Azoren bedoeld?
Iedereen is welkom, de begeleiding wordt afgestemd op uw persoonlijke ervaringsniveau. Ook niet fotograferende partners zijn welkom! We zijn met een klein groepje van minimaal vijf en maximaal zeven deelnemers.

Zwaarte van de reis: er zullen 1 of 2 wandelingen zijn van ongeveer een uur/ anderhalf uur, waar ook wat hoogteverschil overbrugt zal worden. Over het algemeen zal er verder niet veel gewandeld hoeven te worden.

Vanwege de hoge luchtvochtigheid en relatief warme nachten is gekozen voor een hotel dat airco heeft op de kamers, zodat een ieder aan zijn of haar rust komt.
Om flexibel om te kunnen gaan met weersomstandigheden zijn er geen lunch of diner afspraken gemaakt. Er zijn veel leuke restaurants op het eiland, het eten is goed en goedkoop. Doordat lunch en diner afspraken ontbreken, wordt ook de kleine beurs en eter bespaard. Portugal valt onder de EU, de betaaleenheid is de euro. Over het algemeen spreekt men goed Engels.

Benodigde apparatuur:
- een stevig statief
- afstandsbediening
- spiegelreflex camera of een systeem camera
- zowel groothoek als telelenzen met minimaal 200mm. bereik
- een grijs gradueel filter ( doorgaans zal een twee stops filter voldoen)
- een grijs filter zoals de Lee little stopper en/of de Lee big stopper. Variabele grijsfilters voldoen uiteraard ook.
- Polarisatie filter


Inbegrepen
- Alle hotelovernachtingen op basis van een persoonskamer
- Ontbijt
- Alle lokaal vervoer
- Plezier en gezelligheid
- Informele en informatieve fotobesprekingen
- Dolfijn en walvis excursie
- Entree gelden tuinen
- Parkeergelden
Niet inbegrepen:
- lunches, diners en drankjes
- vlucht naar Sao Miguel
- reis en annuleringsverzekering

Minimum aantal deelnemers is 5
Maximum is 7
Zodra het minimum aantal deelnemers behaald is, ontvang je bericht dat de vlucht geboekt kan worden.


Datum van de reis: 22 april tot en met 30 april 2022
Volgeboekt. Opgeven voor de reservelijst is mogelijk.

Prijs: : €2150,-
Aanbetaling: €650,-
Bijdrage garantiefonds GGTO: €7,50

Vanaf vliegveld Ponta Delgada, Sao Miguel. Op basis van eenpersoonskamers.


Reserveer nu
Meer informatie - dag tot dag programma
Klik hier voor meer foto's
Stel hier uw vraag
Boek met zekerheid, lees hier de aanvullende regels omtrent corona


Garantiefonds Klimaatneutraal SPOTS Nature First VvKR
VvKR logo