15 daagse fotoreis Namibie


Deze fotoreis brengt je naar verschillende hoogtepunten van Namibië. We zullen de prachtige woestijn fotograferen, fascineerde rotsformaties zien en ook kokerbomen en wilde dieren. We bezoeken Deadvlei in alle rust en het prachtigste licht – de droom van iedere landschapsfotograaf! De Namib Rand Nature Reserve is een erkend Dark sky reserve. Vanwege de wolkensloze nachten en lage luchtvochtighheid is de nachtelijke sterenhemel in Namibie sprookjesachig mooi!
In de woestijn gaan we ontdekken dat er fascinerende dieren leven. En tot besluit hebben we een drie daagse privé safari in een luxe gamereserve, beroemd vanwege de overvloed aan wilde dieren. Met wat geluk gaan we zelfs wilde honden zien.

Beschrijving fotoreis Namibie


In het Zuiden van Namibië voert de reis naar het kokerbomen bos ( quiver tree forest) en het rotsachtige gebied Giants playgroud. "Quiver"is de benaming voor een koker die gebruikt werd om bijvoorbeeld pijlen in te doen. Deze boomsoort werd door de bosjesmannen gebruikt voor pijlenkokers. In Giants playground liggen enorme rotsen waar ook kokerbomen groeien. Qua landschapfotografie is het gebied al zeer aantrekkelijk, maar ook nachtfotografie staat op het programma. Namibië heeft misschien wel de donkerste nachten, er is nagenoeg geen lichtvervuling. De sterrenhemel is adembenemend mooi, veel mensen zien hier voor de eerste keer in hun leven de melkweg.
We zijn hier drie dagen en nachten, in die tijd zullen we verschillende keren het kokerbomen bos en Giants playground fotograferen. Niet iedereen is bekend met nachtfotografie, tijdens de reis zal je voorbereid worden en bijgestaan in het maken van nachtfoto’s zoals de melkweg en zg. startrails. De reis is geschikt voor ieder ervaringsniveau en ook al heb je nooit eerder in de nacht gefotografeerd, je zal terug komen met prachtige foto’s!

In Namib-Naukluft National Park kleuren de zandduinen rood en zijn de schaduwen messcherp afgetekend tijdens zonsopkomst en ondergang. In dit droge gebied komt verrassend veel wild als gemsbokken, springbokken, struisvogels, schildraven en jakhalzen vrij algemeen voor.
Hier is ook Deadvlei. Na het opdrogen van de Tsauschab rivier bleef een uitgedroogde kleipan met dode bomen achter die al 900 jaar zijn als nu. Door de droogte rot hier niks weg. We verblijven in het Namib-Naukluft National Park zelf zodat we ruim vóór zonsopgang en ruim na zonsondergang in de Deadvlei kunnen zijn. Ook het uitzicht vanaf de duinen is magnifiek, het late en het vroege licht is magisch.
De kust is van een heel ander kaliber, soms zelfs fris door de zeemist. Het weer kan hier zelfs wat veranderlijk zijn. Maar hier zijn ook de mooie duinen, waar we o.a. op zoek gaan naar de “small five”. Tijdens de living desert tour gaan we zien hoeveel leven er is in die droge woestijn! Ook bezoeken we Pelicanpoint en Cape Cross. Hier zijn o.a. duizenden pelsrobben. Onze lodge ligt aan de lagune, waar we iedere dag flamingo’s kunnen zien.
Spitzkoppe is een zg. eilandberg, dat honderden meters boven de woestijn uittorent. Er zijn prachtige rotsformaties en een evenzo prachtige boogrots. Hier zijn we met zonsopkomst, zonsondergang en zelfs tot in de nacht voor sterrenfotografie. Hier kamperen we en dat is op zijn Afrikaans. In luxe en op een prachtige plek!

Erindi is een van de grootste en belangrijkste parken van Zuidelijk Afrika, een privat game reserve. Hier is veel Afrikaans wild en als safari bestemming een topbestemming. Onze gamedrives zijn echt onze gamedrives, met ons open voertuig dat speciaal voor deze reis is afgehuurd.

Deze fotoreis zal in het teken staan van landschapsfotografie, nachtfotografie en wildfotografie. De comfortabele lodges zijn geselecteerd op locatie, zodat alles in het teken van fotografie en comfort staat.
Fysieke belasting: over het algemeen hoeft er niet veel gewandeld te worden, de langste wandeling is naar Deadvlei wat ongeveer 20-30 minuten in beslag neemt. Het terrein bij Spitzkoppe is rotsachtig en vraagt enige behendigheid en evenwichtsgevoel.
Niet fotograferende partners zijn ook van harte welkom!

Hoogtepunten van deze fotoreis:

- Uitgekiend reisschema
- Veel tijd voor fotografie
- Nachtfotografie
- Wildfotografie
- Bizarre rotsformaties
- Gedegen voorbereiding sterrenfotografie
- Sossusvlei en Deadvlei
- Prachtige zandduinen
- Flamingo’s
- De little five bewoners van de woestijn
- Spitzkoppe rots en boogformaties
- Privé safari in Erindi
- Olifanten, leeuwen en neushoorns
- Maximaal slechts 6 deelnemers – er is veel aandacht
- Gezelligheid en plezier!


Inbegrepen:
- transfers van de luchthaven naar Windhoek
- alle hotelovernachtingen overnachtingen op basis van het delen van een twee persoonskamer
- alle maaltijden
- parkbezoek/parkeergelden
- living desert tour, exclusief voor onze groep
- diensten door Engelstalige zeer ervaren en leuke gidsen
- ruim voertuig
- excursies en gamedrives in onze eigen 4-4
- fototechnische ondersteuning/fotobesprekingen
- reisbegeleiding door mij als fotograaf en ervaren Namibië kenner
- natuurfotografie tips en trics reader

Niet inbegrepen:

- vlucht naar Windhoek, Namibië
- dranken en overige consumpties
- uitgaven van persoonlijke aard
- reis en annuleringsverzekering

Min. 5 personen
Max. 6
"I never knew of a morning in Africa when I woke up that I was not happy " Ernest HemingwayDatum: aankomst 13 mei 2020 ( Windhoek) tot en met vertrek op 27 mei 2020 ( Windhoek)

Prijs: € 4250,-
Aanbetaling: € 950,-
Bijdrage garantiefonds GGTO: €15,- p.p.
Verblijf is in lodges op basis van het delen van twee persoonskamers.

Er is beperkte beschikbaarheid voor het boeken van een eenpersoonskamer. De toeslag hiervoor is: € 875,-


Er zijn nog vier plaatsen beschikbaar.


Reserveer nu
Brochure - dag tot dag programma
Klik hier voor foto's in het album Namibie
Stel hier uw vraag


Hallo lieve Loulou,
Wat een passie en wat een schitterende reis had je voor ons georganiseerd FANTASTISCH !!!!!
Ik heb heeeeeel erg genoten en een reis van m'n leven gehad.
Loulou het was geweldig verschrikkelijk bedankt !
groetjes WillieNog iedere dag kijk ik met heel veel plezier terug op onze reis! Het was echt een super ervaring! Alles was perfect!!! Je hebt het werkelijk tot in de puntjes verzorgd en jouw relaxte manier van reizen, met de groep omgaan en eventuele wijzigingen moeiteloos in het programma in te passen is geweldig - chapeau! De groep was gezellig, wat hebben we ook een lol gehad samen, zo af en toe schiet ik nog in de lach als er ineens een herinnering opkomt borrelen ;-).
Loulou, heel erg bedankt voor alles! Het was een top-reis met top-ondersteuning en top-onderkomens en top-vervoer en een top-groep, in één woord een TOP-ERVARING om nooit te vergeten. Babs"


Hallo Loulou,
Wat een geweldige weken hebben we doorgebracht in Namibië. Je hebt ons naar prachtige plaatsen gebracht en ik zit nu met een big smile mijn foto's uit te dunnen. Jij bent vast al weer bezig met je volgende trip, maar ik wil je hierbij nog heel hartelijke danken voor de geweldige mogelijkheden die je ons hebt geboden. Graag wil ik nog een keer met je op stap en de kans is groot dat je me nog een keer als reisgenoot te zien krijgt. Een fijne tijd in Helgoland en "tot ziens".
groet, Joanne

Garantiefonds Klimaatneutraal Born to Live Wild SPOTS Nature First