Fotoreis Namibië"I never knew of a morning in Africa when I woke up that I was not happy " Ernest Hemingway

Namibië is het op een na dunbevolktste land ter wereld. Het is ook de thuisbasis van vele van de meest spectaculaire landschappen van Afrika.
Met een variatie van waanzinnig mooie woestijnlandschappen en veel wild is dit land enorm fotogeniek.We zullen o.a. woestijnlandschappen fotograferen en we doen nachtfotografie op verschillende locaties. Ook gaan we naar de kust en fotograferen we flamingo’s, pelsrobben en gaan we onder begeleiding van een gids op zoek naar leven in de woestijn. Uiteraard staan ook de rode duinen en deadvlei op het programma. Als afsluiting zijn we een aantal dagen op safari!
Deze fotoreis is gemaakt met als doel absolute droomfotografie. Een uitgekiende route, waardoor de reis tijd in dit uitgestrekte land toch enigszins beperkt blijft en er vooral optimale tijd is voor fotografie op de meest prachtige locaties.
Bestaand uit voornamelijk woestijn, vegen de uitgestrekte duinsystemen van het Namib Naukluft National Park zich op in het stuifzand van de Skeleton Coast in Namibië, een stuk kustlijn dat wordt gekoeld door de Benguela stroming, die, wanneer het botst met de woestijnwarmte, zorgt voor kustmist die volledige ecosystemen ondersteunt. Namibische landschapsfotografie is een klasse apart!

In het Zuiden van Namibië voert de reis naar het kokerbomen bos ( quiver tree forest) en het rotsachtige gebied Giants playgroud. "Quiver"is de benaming voor een koker die gebruikt werd om bijvoorbeeld pijlen in te doen. Deze boomsoort werd door de bosjesmannen gebruikt voor pijlenkokers. In Giants playground liggen enorme rotsen waar ook kokerbomen groeien. Qua landschapfotografie is het gebied al zeer aantrekkelijk, maar ook nachtfotografie staat op het programma. Namibië heeft misschien we de donkerste nachten, er is nagenoeg geen lichtvervuling. De sterrenhemel is adembenemend mooi, veel mensen zien hier voor de eerste keer in hun leven de melkweg.
We zijn hier drie dagen en nachten, in die tijd zullen we verschillende keren het kokerbomen bos en Giants playground fotograferen. Niet iedereen is bekend met nachtfotografie, tijdens de reis zal je voorbereid worden en bijgestaan in het maken van nachtfoto’s zoals de melkweg en zg. starttrails. De reis is geschikt voor ieder ervaringsniveau en ook al heb je nooit eerder in de nacht gefotografeerd, je zal terug komen met prachtige foto’s!

In Namib-Naukluft National Park kleuren de zandduinen rood en zijn de schaduwen messcherp afgetekend tijdens zonsopkomst en ondergang. In dit droge gebied komt verrassend veel wild als gemsbokken, springbokken, struisvogels, schildraven en jakhalzen vrij algemeen voor.
Hier is ook Deadvlei. Na het opdrogen van de Tsauschab rivier bleef een uitgedroogde kleipan met dode bomen achter die al 900 jaar zijn als nu. Door de droogte rot hier niks weg. We verblijven in het Namib-Naukluft National Park zelf zodat we ruim vóór zonsopgang en ruim na zonsondergang in de Deadvlei kunnen zijn. Ook het uitzicht vanaf de duinen is magnifiek, het late en het vroege licht is magisch.
De kust is van een heel ander kaliber, soms zelfs fris door de zeemist. Het weer kan hier zelfs wat veranderlijk zijn. Maar hier zijn ook de mooie duinen, waar we o.a. op zoek gaan naar de “small five”. Tijdens de living desert tour gaan we zien hoeveel leven er is in die droge woestijn! Ook bezoeken we Pelicanpoint en Cape Cross. Hier zijn o.a. duizenden pelsrobben. Onze lodge ligt aan de lagune, waar we iedere dag flamingo’s kunnen zien.
Spitzkoppe is een zg. eilandberg, dat honderden meters boven de woestijn uittorent. Er zijn prachtige rotsformaties en een evenzo prachtige boogrots. Hier zijn we met zonsopkomst, zonsondergang en zelfs tot in de nacht voor sterrenfotografie. Hier kamperen we en dat is op zijn Afrikaans. In luxe en op een prachtige plek!


Erindi is een van de grootste en belangrijkste parken van Zuidelijk Afrika, een privat game reserve. Hier is veel Afrikaans wild en als safari bestemming een topbestemming. Onze gamedrives zijn echt onze gamedrives, met ons open voertuig dat speciaal voor deze reis is afgehuurd.

Deze fotoreis zal in het teken staan van landschapsfotografie, nachtfotografie en wildfotografie. De comfortabele lodges zijn geselecteerd op locatie, zodat alles in het teken van fotografie en comfort staat.
Fysieke belasting: over het algemeen hoeft er niet veel gewandeld te worden, de langste wandeling is naar Deadvlei wat ongeveer 20-30 minuten in beslag neemt. Het terrein bij Spitzkoppe is rotsachtig en vraagt enige behendigheid en evenwichtsgevoel.
Niet fotograferende partners zijn ook van harte welkom!

Inbegrepen:
- transfers van de luchthaven naar Windhoek
- alle hotelovernachtingen overnachtingen op basis van het delen van een twee persoonskamer
- alle maaltijden
- parkbezoek/parkeergelden
- living desert tour, exclusief voor onze groep
- fotograferen van Spitzkoppe
- ruim voertuig
- excursies en gamedrives in onze eigen 4-4
- fototechnische ondersteuning/fotobesprekingen
- reisbegeleiding door mij als fotograaf en Namibië kenner
- natuurfotografie tips en trics reader

Niet inbegrepen:

- vlucht naar Windhoek, Namibië
- dranken en overige consumpties
- uitgaven van persoonlijke aard
- reis en annuleringsverzekering
Min. 5 personen
Max. 6 personen


Datum: aankomst 13 mei 2020 ( Windhoek) tot en met vertrek op 27 mei 2020 ( Windhoek)

Prijs: € 4650,-
Aanbetaling: € 950,-
Bijdrage garantiefonds GGTO: €15,- p.p.
Verblijf is in lodges op basis van het delen van twee persoonskamers.

Er is beperkte beschikbaarheid voor het boeken van een eenpersoonskamer. De toeslag hiervoor is: € 875,-


Er zijn nog vier plaatsen beschikbaar.


Reserveer nu
Brochure - dag tot dag programma
Klik hier voor foto's in het album Namibie
Stel hier uw vraag


Hallo lieve Loulou,
Wat een passie en wat een schitterende reis had je voor ons georganiseerd FANTASTISCH !!!!!
Ik heb heeeeeel erg genoten en een reis van m'n leven gehad.
Loulou het was geweldig verschrikkelijk bedankt !
groetjes WillieNog iedere dag kijk ik met heel veel plezier terug op onze reis! Het was echt een super ervaring! Alles was perfect!!! Je hebt het werkelijk tot in de puntjes verzorgd en jouw relaxte manier van reizen, met de groep omgaan en eventuele wijzigingen moeiteloos in het programma in te passen is geweldig - chapeau! De groep was gezellig, wat hebben we ook een lol gehad samen, zo af en toe schiet ik nog in de lach als er ineens een herinnering opkomt borrelen ;-).
Loulou, heel erg bedankt voor alles! Het was een top-reis met top-ondersteuning en top-onderkomens en top-vervoer en een top-groep, in één woord een TOP-ERVARING om nooit te vergeten. Babs"


Hallo Loulou,
Wat een geweldige weken hebben we doorgebracht in Namibië. Je hebt ons naar prachtige plaatsen gebracht en ik zit nu met een big smile mijn foto's uit te dunnen. Jij bent vast al weer bezig met je volgende trip, maar ik wil je hierbij nog heel hartelijke danken voor de geweldige mogelijkheden die je ons hebt geboden. Graag wil ik nog een keer met je op stap en de kans is groot dat je me nog een keer als reisgenoot te zien krijgt. Een fijne tijd in Helgoland en "tot ziens".
groet, Joanne

Garantiefonds Klimaatneutraal Born to Live Wild SPOTS Nature First