Meer reacties     
Garantiefonds

Jan van Genten en flitstechnieken - fotoreisWildfotografie ontwikkelt zich voortdurend. Het gebruik van verschillende flitstechnieken is ook bij wildfotografie een enorme toevoeging. Flitsen is letterlijk een extra dimensie naast het fotograferen in bestaand licht. En, de Jan van Genten hebben er geen last van.

Fotoreis Jan van Genten en flitstechnieken.


Flitsen maakt het mogelijk een onderwerp mooi uit te lichten, wat een mooi contrast en kleurverzadiging oplevert. Maar ook een hele andere dimensie kan aan de foto worden toegevoegd, lichte slagschaduwen geven een mooi diepte effect. En misschien wel het allermooiste is om vogels in vlucht in te flitsen tijdens een lange sluitertijd. Er zal dan een deel sierlijk en dynamisch zijn, en door het bevriezen door de flits is er ook scherpte.
In de fotoreis flitstechnieken en Jan van genten zal je fotografie een enorme creatieve boost krijgen.

Doordat er op Helgoland veel vogels zijn die ook dichtbij zijn, en er veel gevlogen wordt, is Helgoland uitermate geschikt om met flitstechnieken te gaan experimenteren.
Fotografisch is het ook heel goed mogelijk om andere mooie foto’s te maken van de Jan van Genten. De balts, close ups met fraaie achtergronden en ook meer creatieve benaderingen als highkey belichtingen en lowkey belichtingen.
Helgoland is een Duits waddeneiland, gelegen in de “Duitse bocht”, ongeveer 70 km van de Duitse kust. Het is een klein autovrij eiland met een oppervlak van slechts 1,7 km2 en telt ongeveer 1300 inwoners.
Dit eiland is vooral bekend bij fotografen vanwege de grote kolonie Jan van Genten. Deze grote sierlijke zeevogel broedt in deze tijd van het jaar aan wal, ze zijn in grote aantallen aanwezig en goed benaderbaar en hebben geen last van flitsen.

De aandacht tijdens deze fotoreis ligt voornamelijk op het fotograferen van de Jan van Genten. Om die reden is ons verblijf is op het zg. “oberland” zodat we bij de ochtendshoots niet eerst de trappen hoeven te nemen. Het eiland is voorzien van goede wandelpaden, er is wel wat hoogteverschil.

Benodigd materiaal:
- (digitale) spiegelreflex camera of systeem camera
- externe flitser (je dient dan wel bekend te zijn met de instellingen van de flitser)
- telelens ( 300 mm. is ruim voldoende al) en eventueel een groothoeklens

De workshop/reis is bedoeld voor de meer gevorderde fotograaf en is gebaseerd op dat er technische basis kennis van bedienen van de camera (fotograferen in de diafragmavoorkeuze stand of manueel) aanwezig is. Je dient bekend te zijn met de instellingen van de flitser.

Mocht u twijfelen of de reis geschikt voor u is, neem gerust contact op.

De kleinschaligheid van de groep maakt het mogelijk flexibel op de verschillende weer en licht omstandigheden in te spelen en deze optimaal te benutten. Om die reden zijn er geen lunch- en dinerafspraken gemaakt. Op het eiland zijn verschillende prima restaurants.
Deelnemers reizen zelf naar Cuxhaven ( Duitsland). Vanaf het midden van Nederland is dat ong. 350 kilometer.17 juni tot en met 20 juni 2018.
Prijs:: € 655,-
Aanbetaling: € 175,-
Bijdrage garantiefonds GGTO: €15,-
Er zijn nog vijf plekken vrij.

Het verblijf is in een comfortabel hotel op basis van een eenpersoonskamer met wc, douche en TV


Reserveer nu
Van dag tot dag programma
Resultaten van deelnemers
Klik hier voor meer foto's
Stel hier uw vraag