Meer reacties     
Garantiefonds

Fotoreis Spanje - Kingdom Spain


In deze reis fotograferen we de semi woestijn Bardenas Reales in Navarra en verschillende hoogtepunten in de provincie Asturië.

Navarra was ooit een koninkrijk. In de zuiden van Navarra ligt de semi woestijn Bardenas Reales . Dit is een woestijnachtig gebied met grillige vormen, tafelbergen en ravijnen, hoogvlakten en steile rotsen. De grond bestaat uit zand en leem, de gebarsten structuren en de glasachtige stenen zijn ook zeer fotogeniek. Hier is ook de “gierenrots”, waar een groep van ongeveer 20 vale gieren hun rust en broedplek hebben. Dit landschap is ook een inspiratiebron voor schilders en schrijvers geweest en het decor voor o.a. films zoals ""The Counselor” en “The World is not enough”.

Het minder bekende natuurpark Somiedo is mooi, woest en ruig. De hoogteverschillen zijn enorm. Doordat dit natuurreservaat dicht tegen de kust ligt, is het weer vrij wisselvallig, en dat is wat het extra fotogeniek maakt. In de rustieke bergdorpjes lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De natuur is hier heel afwisselend.

Prachtige kustfotografie van de kust van Asturie


Het prinsdom Asturië heeft een prachtige ruige en kleurrijke kust. De meest bijzondere stranden van Asturië zijn een goed bewaard gebleven geheim. Lastig te vinden, niet bekend en authentiek. Een droombestemming voor liefhebbers van ruige kusten en kleurrijke details. We bezoeken verschillende stranden zoals playa del Silencio. Bij eb ontstaan hier allerlei poeltjes met anemonen, schelpen, vormen, kleuren en de meest waanzinnige patronen. De rotswanden zelf zijn ook zeer de moeite waard. Ieder strand heeft zijn eigen bijzonderheden. Zo bezoeken we het strand met wat de Spanjaarden “de schedel” noemen. Hier staat een grillig gevormde rots die inderdaad veel op een schedel lijkt. Liefhebbers van langere sluitertijden zullen zich prima vermaken met de grillige kustlijn. Ook op de stranden nemen we ook weer uitgebreid te tijd.
En last but not least bezoeken we het havenplaatsje Luarca. De kleurrijke huizen, de vissersbootjes en reflecties in de haven zijn zeer de moeite waard om te fotograferen.
De gebieden die wij aandoen in deze reis zijn niet toeristisch. Maar overal wacht ons wel de aandoenlijke gastvrijheid van de trotse en vriendelijke Spanjaarden, wat ons verblijf extra aangenaam maakt.
Zwaarte van de reis: de meeste locaties bereiken we met korte wandelingen. Bij sommige stranden is er hoogteverschil en zijn sommige stukjes lastig en pittig. In Bardenas reales doen we een wandeling van ongeveer twee uur, in een rustig tempo om ook voldoende tijd te hebben om te fotograferen.

Voor wie is deze reis geschikt? Iedereen is welkom, de begeleiding is afgestemd op ieder zijn of haar persoonlijke ervaringsniveau.

Soort fotografie: landschap, macro, details en close up, wild en - langere sluitertijden.

Benodigde apparatuur:
- een stevig statief
- afstandsbediening
- spiegelreflex camera of een systeem camera
- zowel groothoek als telelenzen met minimaal 200mm. bereik
- een grijs gradueel filter ( doorgaans zal een twee stops filter voldoen)
- een grijs filter zoals de Lee little stopper en/of de Lee big stopper. Variabele grijsfilters voldoen uiteraard ook.
- macrolens
- warme kleding, laarzen en/of waterdichte bergschoenen.

Inbegrepen:
- 9 hotelovernachtingen op basis van eenpersoons kamer
- half pension ( water en wijn is inbegrepen bij het diner)
- lunchpakketten tijdens ons verblijf in Navarra
- alle lokaal vervoer ( we hebben een 9 persoonsbus tot onze beschikking)
- fotografisch ondersteuning, zowel technisch als creatief
- fotobesprekingen
- informele lezingen over composities en manier van kijken
En zoals bij iedere reis ook veel plezier en gezelligheid!

Niet inbegrepen:
- drankjes en overige consumpties
- vervoer naar Spanje- Bilbao
- reis en annuleringsverzekering

Minimum aantal deelnemers is 5
Maximum is 7


23 november tot en met 2 december 2018
Er zijn nog drie plekken beschikbaar voor deze reis.
Prijs: € 1775,-
Aanbetaling: € 475,-
Bijdrage garantiefonds GGTO: €15,-

Verblijf is in hotels, op basis van het eenpersoonskamers en half pension


Reserveer nu
Meer informatie - dag tot dag programma
Resultaten van deelnemers
Klik hier voor meer foto's
Stel hier uw vraag