Meer reacties     
Garantiefonds

Fotoreis Spanje - Kingdom SpainIn deze reis fotograferen we de semi woestijn Bardenas Reales in Navarra, de prachtige kust van de provincie Asturië, het nationale park Gorbeia met zijn bijzondere bomen en een authenthiek bergdorpje. Alle locaties die we aandoen zijn niet toeristisch, wat de natuurbeleving groot maakt. Vooral zijn we niet belemmerd in de fotografie. Deze fotoreis is zeer afwisselend, de fotografie kent dan ook veel variatie. Van gekleurde rotsen, gebarsten lemen grond, een bijzonder bos, een bergdorpje, ruige kusten, mini onderwater wereldjes en een pittoresk havenplaatsje.


Navarra was ooit een koninkrijk. In de zuiden van Navarra ligt de semi woestijn Bardenas Reales . Dit is een woestijnachtig gebied met grillige vormen, tafelbergen en ravijnen, hoogvlakten en steile rotsen. De grond bestaat uit zand en leem, de gebarsten structuren en de glasachtige stenen zijn ook zeer fotogeniek. Hier is ook de “gierenrots”, waar een groep van ongeveer 20 vale gieren hun rust en broedplek hebben.

In Gorbeia fotograferen we o.a. geknotte beukenbomen in de herfst, met prachtige massieve stammen.
Prachtige kustfotografie van de kust van AsturieHet prinsdom Asturië heeft een prachtige ruige en kleurrijke kust. De meest bijzondere stranden van Asturië zijn een goed bewaard gebleven geheim. Lastig te vinden, niet bekend en authentiek. Een droombestemming voor liefhebbers van ruige kusten en kleurrijke details. We bezoeken verschillende stranden zoals playa del Silencio. Bij eb ontstaan hier allerlei prachtige onderwater wereldjes. Poeltjes met schelpen, vormen, kleuren en de meest waanzinnige patronen zijn dan te zien. De rotswanden zelf zijn ook zeer de moeite waard. Ieder strand heeft zijn eigen bijzonderheden. Zo bezoeken we het strand met wat de Spanjaarden “de schedel” noemen. Hier staat een grillig gevormde rots die inderdaad veel op een schedel lijkt. Liefhebbers van langere sluitertijden zullen zich prima vermaken met de grillige kustlijn. Ook op de stranden nemen we ook weer uitgebreid te tijd. Sommige locaties bieden fotografisch zo veel, dat we die twee keer bezoeken. Dat komt de diepgang en creativiteit in fotografie ten goede.
Tevens bezoeken we een berdorpje dat op de Uneso werelderfgoed lijst staat. Hier treffen we o.a. mooie gevels, oude deuren en kozijnen, slingerende straatjes en ruines
En last but not least bezoeken we het havenplaatsje Luarca. De kleurrijke huizen, de vissersbootjes en reflecties in de haven zijn zeer de moeite waard om te fotograferen.
De gebieden die wij aandoen in deze reis zijn niet toeristisch. Maar overal wacht ons wel de aandoenlijke gastvrijheid van de trotse en vriendelijke Spanjaarden, wat ons verblijf extra aangenaam maakt.

Zwaarte van de reis: de meeste locaties bereiken we met korte wandelingen. Bij een van de stranden is een hoogteverschil van ongeveer 30 meter, er is een trap met leuning.
Voor wie is deze reis geschikt? Iedereen is welkom, de begeleiding is afgestemd op ieder zijn of haar persoonlijke ervaringsniveau.

Soort fotografie: landschap, macro, details en close up, wild en - langere sluitertijden!

Benodigde apparatuur:
- een stevig statief
- afstandsbediening
- spiegelreflex camera of een systeem camera
- zowel groothoek als telelenzen met minimaal 200mm. bereik
- een grijs gradueel filter ( doorgaans zal een twee stops filter voldoen)
- een grijs filter zoals de Lee little stopper en/of de Lee big stopper. Variabele grijsfilters voldoen uiteraard ook.
- Polarisatie
- filter
- macrolens
- warme kleding, laarzen en/of waterdichte bergschoenen.

Inbegrepen:
- 10 hotelovernachtingen op basis van eenpersoons kamer
- volpension
- lunchpakketten
- alle lokaal vervoer ( we hebben een 9 persoonsbus tot onze beschikking)
- fotografisch ondersteuning, zowel technisch als creatief
- fotobesprekingen
- informele/voorbereidende lezingen over composities en manier van kijken
-
En zoals bij iedere reis ook veel plezier en gezelligheid!

Niet inbegrepen:
- drankjes en overige consumpties
- vervoer naar Spanje- Bilbao
- reis en annuleringsverzekering

Minimum aantal deelnemers is 5
Maximum is 7
Zodra het minimum aantal deelnemers behaald is, ontvang je bericht dat de vlucht geboekt kan worden.


Van 10 tot en met 21 november 2019.
Prijs: € 1850 ,- op basis van volpension en eenpersoonskamer
Aanbetaling: € 650,-
Bijdrage garantiefonds GGTO: €15,-


Reserveer nu
Brochure - dag tot dag programma
Resultaten van deelnemers
Klik hier voor meer foto's
Stel hier uw vraag