Klimaatneutraal
Garantiefonds

Fotoreis Opaalkust –


 • Bent u benieuwd naar de Opaalkust

 • En wilt u foto’s maken van deze veelzijdige kust?

 • Wilt u foto’s maken op een perfectie locatie voor langere sluitertijden?


 • Informatie over deze fotoreis
  De Opaalkust is voor fotografen een toplocatie en ligt maar op ongeveer twee uur rijden vanaf de Nederlandse grens. Iedere strandafgang brengt U naar weer een bijzonder stukje kust, van zandstranden, tot kiezelstranden, leeg wad of palenrijen, stoere rotspartijen en zelfs een fort. Stuk voor stuk is ieder strand totaal anders, maar alle stranden zijn zeer fotogeniek!
  De mogelijkheden zijn fotografisch haast oneindig. De Opaalkust een heerlijke locatie om vertrouwd te raken met het werken met filters en volop te gaan experimenteren met langere sluitertijden. De fotografische keuzes zijn heel ruim, waar u middels waterstromen voor dynamiek in het beeld en sturing in de compositie kan zorgen, tot aan totale afvlakking van het water bij sluitertijden van 30 seconden en meer. Sfeervolle fotografie tot haast surrealistische beelden!
  Vanuit ons hotel zijn de fotolocaties allen binnen 30 minuten te bereiken, een ideale uitvalsbasis dus. We kunnen eventueel dus sommige locaties meerdere keren bezoeken, om bij verschillende weersomstandigheden en verschillend licht dat optimaal te benutten.
  Sommige stranden zijn bij dagjesmensen erg populair en bij laagtij kan het zomers druk zijn. Om die reden is deze reis in het najaar. In deze periode van het jaar is het minder druk op de stranden en bovendien klimt de zon minder hoog, waardoor het licht ook veel langer zacht blijft.

  Met eigen auto’s rijden we naar deze locaties. Over het algemeen hoeft er niet veel gewandeld te worden en is de fysieke inspanning laag. Wel kunnen sommige rotsen glad zijn.
  Afhankelijk van het weer maken we lange dagen! De tijden van de zonsop en ondergang zijn: 08.15 uur/18.50 uur  Iedereen is welkom op deze fotoreis, de begeleiding is afgestemd op ieder zijn of haar persoonlijke ervaringsniveau.

  Benodigde apparatuur:
  - een stevig statief
  - afstandsbediening
  - spiegelreflex camera of een systeem camera
  - zowel groothoek als telelenzen met minimaal 200mm. bereik
  - een grijs gradueel filter ( doorgaans zal een twee stops filter voldoen)
  - een grijs filter zoals de Lee little stopper en/of de Lee big stopper. Variabele grijsfilters voldoen uiteraard ook.
  - warme kleding, laarzen en/of waterdichte bergschoenen.

  Inbegrepen:
  - 4 hotelovernachtingen op basis van eenpersoons kamer
  - ontbijt en lunch
  - fotografisch ondersteuning, zowel technisch als creatief
  - fotobesprekingen
  - informele lezing over composities en manier van kijken


  Verblijf is in een hotel in Ambleteuse, op basis van het eenpersoonskamers ontbijt en lunch.

  Tijden van deze leuke fotoreis zijn van 16 oktober om 12.30 uur tot en met 20 oktober 2019 om 12.00 uur. En zoals bij iedere reis ook veel plezier en gezelligheid!

  Niet inbegrepen:
  - diners, drankjes en overige consumpties
  - vervoer naar Ambleteuse
  – reis en annuleringsverzekering

  Minimum aantal deelnemers is 5
  Maximum is 8
  U zult met mooie foto's thuiskomen!

  16 tot en met 20 oktober 2019
  Prijs: €795
  Aanbetaling: €195
  Eigen bijdrage GGTO: €15

  Verblijf is in een hotel in Ambleteuse, op basis van het eenpersoonskamers ontbijt en lunch.


  Reserveer nu
  Klik hier voor het van dag tot dag programma
  Resultaten van deelnemers
  Klik hier voor meer foto's
  Stel hier uw vraag


  Stralende zon, keihard licht, strakblauwe lucht, maakt vier dagen strand in oktober tot een ware zonvakantie, maar het is niet echt waar je als fotograaf op hoopt. Maar spelend met het licht, de sluitertijden en het water, leverde dat toch heel mooie en diverse foto’s op onder de fotografen. En zonsondergangen waar je alleen maar van kunt dromen. In een paar dagen tijd kun je veel doen en Loulou zou Loulou niet zijn als ze ons niet precies op het juiste moment op het juiste strandje zou brengen. Dat is zo gaaf aan reizen met Loulou: ze weet met welk licht en met welke getijden je op welke bestemming moet zijn. En daar dan doen wat de omstandigheden toelaten, en de kansen benutten die zich dan voordoen. Dàt is een van de vele dingen waarin je ons inspireerde. Extra leuk waren de fotobesprekingen: het laat maar weer eens zien: beauty is in the eye of the beholder. Wat een mooie reis weer Loulou! Bedankt!
  Margriet en Wim