Fotoreis Spanje - Asturie en Bardenas realesIn deze reis fotograferen we de semi woestijn Bardenas Reales in Navarra en de prachtige kust van de provincie Asturië. Dat te samen biedt enorm veel variatie!

Alle locaties die we aandoen zijn niet toeristisch, wat de natuurbeleving groot maakt. Maar, nog belangrijker, de fotolocaties zijn bijzonder fotogeniek! Deze fotoreis is zeer afwisselend, de fotografie kent dan ook veel variatie. Van gekleurde rotsen, gebarsten lemen grond, ruige kusten, mini onderwater wereldjes en een pittoresk havenplaatsje.


Woestijn landschappen, details en gieren in Bardenas Reales.
In de zuiden van Navarra ligt de semi woestijn Bardenas Reales. Dit is een woestijnachtig gebied met grillige vormen, tafelbergen en ravijnen, hoogvlakten en steile rotsen. De grond bestaat uit zand en leem, de gebarsten structuren en de glasachtige stenen zijn ook zeer fotogeniek. Hier is ook de “gierenrots”, waar een groep van ongeveer 20 vale gieren hun rust en broedplek hebben.

Prachtige kustfotografie van de kust van Asturië
Asturië is een droombestemming voor liefhebbers van ruige kusten en kleurrijke details. Hier fotograferen we de mooiste stranden van Zuid Europa, o.a. playa del Silencio. De kleurrijke rotswanden en rotspilaren zijn waanzinnig mooie fotografie onderwerpen. We bezoeken o.a. ook het strand met wat de Spanjaarden “de schedel” noemen. Hier staat een grillig gevormde rots die inderdaad veel op een schedel lijkt. Liefhebbers van langere sluitertijden zullen zich prima vermaken met de grillige kustlijn. Er zijn ook allerlei prachtige onderwater wereldjes. Poeltjes met schelpen, vormen, kleuren en de meest waanzinnige patronen zijn dan te zien. Ook op de stranden nemen we ook weer uitgebreid te tijd. Sommige locaties bieden fotografisch zo veel, dat we die twee keer bezoeken. Dat komt de diepgang en creativiteit in fotografie ten goede.

En last but not least bezoeken we het havenplaatsje Luarca. De kleurrijke huizen, de vissersbootjes en reflecties in de haven zijn zeer de moeite waard om te fotograferen.

De gebieden die wij aandoen in deze reis zijn niet toeristisch. Maar overal wacht ons wel de aandoenlijke gastvrijheid van de trotse en vriendelijke Spanjaarden, wat ons verblijf extra aangenaam maakt.

Zwaarte van de reis: de meeste locaties bereiken we met korte wandelingen. Bij een van de stranden is een hoogteverschil van ongeveer 30 meter, er is een trap met leuning.
Voor wie is deze reis geschikt? Iedereen is welkom, de begeleiding is afgestemd op ieder zijn of haar persoonlijke ervaringsniveau.

Soort fotografie: landschap, macro, details en close up, wild en - langere sluitertijden!

Benodigde apparatuur:
- een stevig statief
- afstandsbediening
- spiegelreflex camera of een systeem camera
- zowel groothoek als telelenzen met minimaal 200mm. bereik
- een grijs gradueel filter ( doorgaans zal een twee stops filter voldoen)
- een grijs filter zoals de Lee little stopper en/of de Lee big stopper. Variabele grijsfilters voldoen uiteraard ook.
- polarisatie filter
- macrolens
- warme kleding, laarzen en/of waterdichte bergschoenen.

Inbegrepen:
- alle hotelovernachtingen op basis van eenpersoons kamer
- volpension
- lunchpakketten
- alle lokaal vervoer ( we hebben een 9 persoonsbus tot onze beschikking)
- fotografisch ondersteuning, zowel technisch als creatief
- fotobesprekingen
- informele/voorbereidende lezingen over composities en manier van kijken
- en zoals bij iedere reis ook veel plezier en gezelligheid!

Niet inbegrepen:
- drankjes en overige consumpties
- vervoer naar Spanje- Bilbao
- reis en annuleringsverzekering

Minimum aantal deelnemers is 4
Maximum is 7
Zodra het minimum aantal deelnemers behaald is, ontvang je bericht dat de vlucht geboekt kan worden.


Van 29 maart tot en met 7 april 2022.

Prijs: € 1795 ,- op basis van volpension en eenpersoonskamer

Aanbetaling: € 650,-

Bijdrage garantiefonds GGTO: €15


Reserveer nu
Brochure - dag tot dag programma
Klik hier voor meer foto's
Stel hier uw vraag
Boek met zekerheid, lees hier de aanvullende regels omtrent corona


Naar deze streek wil ik zeker nog eens terug: Een kleine baai doet haar naam eer aan: je wordt er stil van pure schoonheid, een vissershaven met kleurige bootjes, vissers, waterspiegelingen en meeuwen verandert in een impressionistisch schilderij, en bij de eeuwenoude gekleurde aardlagen in de rotsen aan de kust en in de Bardenas Reales val je van de ene verbazing in de andere. Deze Spanje reis heeft me elk dagdeel weer verrast vanwege de afwisseling. Dat ik met zoveel mooie foto’s terug zou komen durfde ik niet te hopen toen ik op reis ging en is haast niet te geloven nu ik weer terug ben. Loulou, het was weer fantastisch, vanwege jouw relaxte manier om alles in goede banen te leiden, je kennis van de plekken waar je ons heen brengt, je fotografische oog en kennis, en de (soms hilarische) inspirerende fotobesprekingen en gezelligheid. Dankjewel!
Wim en Margriet

Garantiefonds Klimaatneutraal Born to Live Wild SPOTS Nature First