Informatie over de fotoreis naar de ShetlandeilandenDe Shetland eilanden vormen een archipel ten Noord oosten van het vaste land Schotland. De eilanden groep ligt even noordelijk als het zuidpunt van Groenland. De ruige eilanden en ongerepte natuur zijn een paradijs voor de natuurfotograaf. De mogelijkheden zijn eindeloos vanwege het mooie landschap, het licht, het wisselende weer en het vele wild wat in overvloed aanwezig is. Meer dan een miljoen zeevogels keren ieder jaar weer terug om hier te broeden. Jan van Genten, zeekoetjes, papegaaiduikers, Noordse stormvogels etc etc, komen dan in grote aantallen voor. In de periode dat de reis plaatsvindt is het broedseizoen op zijn hoogtepunt en de kans dat de jongen gevoerd worden is erg groot. Juist dan zijn de vogels het actiefst.

Het landschap van Shetland is uiterst fotogeniek. Ruige kusten met hoge kliffen, die afgewisseld worden met witte stranden die ogenschijnlijk tropisch aandoen, compleet met azuurblauw water.Het landschap is afwisselend en glooiend met de kenmerkende stenen muurtjes om de weilanden, ruines van Vikingen en oude boerderijen.

Het verblijf en de reis is op twee verschillende eilanden. Het hoofdeiland biedt veel mogelijkheden voor landschapsfotografie zoals het eiland st. Ninian en de tombolo die dit eiland verbind met het hoofdeiland. Op dit eiland broedt ook een grote kolonie papegaaiduikers die we verschillende keren zullen bezoeken en fotograferen.
Op het programma staat ook een exclusief voor deze fotoreis geboekte boottocht naar het eiland Noss waar we tot dicht onder de hoge kliffen varen. Vanaf zeeniveau zullen we de exclusieve mogelijkheid hebben om groothoek en teleobjectieven te richten op een grote kolonie zeevogels. De vogels broeden op richels en randen, het lijnenspel zelf is al prachtig.

Het andere eiland waar we verblijven is Unst, het meest Noordelijke eiland van de UK. Hier gaan we o.a. naar National nature reserve Hermaness. De grote jager of "bonxie' zoals die lokaal genoemd wordt broedt in het heidelandschap en veenlandschap van de reserve. Op de hoge kliffen zelf broeden meer dan 100.000 zeevogels. Deze kolonie zal ook meerdere keren bezocht worden. Het diepblauwe water vormt ook een prachtige achtergrond.
Ook de unieke subarctische steenwoestijn Keen of Hamar is o.a. waar de focus op gericht zal zijn.

Klimaat: gem. dagtemperatuur in juli zal rond 14 graden zijn. De hoeveelheid regenval is gelijk aan Nederland.

Onze accommodatie op het hoofdeiland is een gezellige B&B, met een prachtig uitzicht over een baai en nabij o.a. st. Ninian, vliegveld en de kolonie papegaaiduikers. De B&B heeft een beperkt aantal kamers, hier delen we de kamers dan ook. Tijdens ons verblijf zijn er geen andere gasten, de ruime woon en eetkamer hebben we dan geheel tot onze beschikking. Op Unst is er minder bevolking en zijn de mogelijkheden voor verblijf en consumpties beperkt. We verblijven hier in het Baltasound hotel waar de standaard basic is. Het verblijf hier op basis van een persoonskamer. Unst is veel kleiner, alle fotolocaties zijn nabij dit hotel.

Zwaarte van de reis: de meeste locaties bereiken we met korte wandelingen. De wandeling in Hermaness naar de kliffen is wat langer en bedraagt ongeveer een uur, overwegend over een boardwalk.
Lees ook het van dag tot dag programma!

Inbegrepen:
- alle overnachtingen, deels op basis van delen ( B&B mainland) en deels eenpersoons)
- alle ontbijten en het laatste diner
- twee keer lunchpakket
- lokaal transport
- boottocht naar Noss ( indien het weer het toelaat)
- veerboten naar en van Unst-Mainland
- fotoworkshop en fototechnische ondersteuning
- natuurfotografie tips en trics reader
- reisbegeleiding

Niet inbegrepen:
- vlucht naar Sumburgh, Shetland
- drankjes
- overige lunches en diner ( dit om de kleine eter en beurs te sparen)
- uitgaven van persoonlijke aard
- reis en annuleringsverzekering

Minimum aantal deelnemers is 4,
Maximum is 6.


10 juli tot en met 20 juli 2021 - volgeboekt. U kunt zich wel opgeven voor de reservelijst.
Prijs:€ 2375,- vanaf Sumburgh ( deels op basis van het delen van een twee persoons kamer, deels op basis van een eenpersoons kamer)

Aanbetaling: € 575,-.
Bijdrage garantiefonds GGTO: € 7,50 per persoon


Reserveer nu
Brochure - dag tot dag programma
Klik hier voor meer foto's
Stel hier uw vraag
Boek met zekerheid, lees hier de aanvullende regels omtrent corona


Garantiefonds Klimaatneutraal Born to Live Wild SPOTS Nature First