Fotoreis Zimbabwe"Everything in Africa bites, but the safari bug is worst of all.” - Brian Jackman

Heeft u altijd al willen kennismaken met de ongerepte wildernis en wilde dieren ? Plat op uw buik in het droge gras willen liggen om dat mooie, lage standpunt in te kunnen nemen? Te voet een spoor volgen om de wilde honden weer in het zicht te krijgen? Ga met mij mee op fotoreis naar Zimbabwe!

Zimbabwe kent nog echte wildernisgebieden. Mana pools national park is er één van. En daar neem ik u als eerste mee naartoe op de fotoreis! Dit prachtige park met de ruime, open bossen met de zo karakteristieke kathedraalachtige sfeer en het prachtige, gefilterde licht zijn werkelijk uniek te noemen.

Schitterende wildlife-foto’s nemen in Mana pools national park


Gelegen in het Noorden van Zimbabwe grenst Mana pools aan de brede Zambezi Rivier. Deze rivier is het thuis van o.a. vele krokodillen, nijlpaarden en visarenden. Olifanten komen hier drinken, badderen en steken soms over naar Zambia of een van de eilandjes in de rivier. Maar wees niet verrast als u ook leeuwen, luipaarden, wilde honden, buffels, impala's, koedoes, gevlekte hyena, bavianen, mangoesten, zebra's en verschillende soorten vogels en roofvogels voor uw lens krijgt! Mana pools national park is echt een prachtige plek om de mooiste wildlife-foto’s te nemen. Bekend bij veel Afrikaanse gidsen, dit is de plek waar gidsen naar toe gaan als zij zelf vakantie hebben.

De wilde dieren bepalen ons tempo
Ons tempo? Dat wordt bepaald door de wilde dieren. Alle mogelijkheden zoals die zich ter plaatste ontvouwen worden ten volle benut! Hier stapt u op een mooie locatie uit de auto en duikt u plat op uw buik in het gras om die éne foto met dat mooie lage standpunt te schieten. Of we volgen te voet een spoor om zo bijvoorbeeld de wilde honden weer in het zicht krijgen. Tijdens de dagelijkse gamedrives wordt er niet op tijd gelet! Kortom: een unieke wilderniservaring, die fotografisch enorm veel voordelen, uitdagingen en mogelijkheden biedt.

Unieke fotolocatie
In het tweede deel van de reis steken we Lake Kariba over met een hotelboot die speciaal voor deze reis is afgehuurd. We varen naar gebieden die in de fotografiewereld onbekend zijn. Om die reden worden die hier ook niet benoemd! Laat u verrassen…

Met een kleiner bootje, dat we met ons meenemen, worden de gamedrives gedaan. De oever met de vele inhammen en baaien trekt dieren aan, zoals olifanten, buffels, antilopen, nijlpaarden en massa's krokodillen. Het is ook een vogelrijk gebied, de diversiteit is groot. Langs de oever staan veel dode bomen in het water, waardoor het landschap uiterst fotogeniek is.

Voor wie is de fotoreis naar Zimbabwe bedoeld?
Iedereen is welkom, de begeleiding wordt afgestemd op uw persoonlijke ervaringsniveau. Ook niet fotograferende partners zijn welkom! We zijn met een klein groepje van minimaal vier deelnemers en maximaal zes deelnemers.
Een redelijke conditie is vereist, afhankelijk van hoe we het wild aantreffen kunnen er wandelingen zijn van 7-8 kilometer. In deze periode van het jaar is de temperatuur gemiddeld 30-35 graden, iedereen draagt zijn eigen apparatuur en rugzak. En drinkwater of frisdrank natuurlijk.

Wat is bij de fotoreis inbegrepen?
- transfer en overnachting in Lusaka op de aankomstdag
- alle campsite overnachtingen in Mana pools, op basis van het delen van een tweepersoons luxe canvas tent.
- alle maaltijden en drankjes tijdens uw verblijf in Mana pools
- overnachtingen op de hotelboot
- alle maaltijden en drankjes tijdens uw verblijf op de hotelboot, op basis van delen van een hut
- alle transfers
- parkbezoeken/toegang
- fototechnische ondersteuning/fotobesprekingen
- zeer ervaren en gecertificeerde gids
- natuurfotografie tips en tricks reader

Niet inbegrepen:
- internationale vlucht naar Lusaka
- diner in Lusaka
- uitgaven van persoonlijke aard
- reis- en annuleringsverzekering

Minimaal vijf personen
Maximaal zes personen


18 september 2022 ( aankomstdag Lusaka-Zambia) tot en met 30 september 2021 ( vertrek vanaf Lusaka-Zambia)


Prijs: : €6550,-
Aanbetaling: €1500,-
Bijdrage garantiefonds GGTO: € 7,50 per persoon


Reserveer nu
Brochure - dag tot dag programma
Klik hier voor meer foto's
Stel hier uw vraag
Boek met zekerheid, lees hier de aanvullende regels omtrent corona
Foto’s door deelnemers gemaakt


Garantiefonds Klimaatneutraal SPOTS Nature First VvKR
VvKR logo