De Westfjorden (IJsland) liggen ter hoogte van de onderkant van Groenland, flink noordelijk dus. In de maanden juli en augustus is de buitentemperatuur min of meer gelijk aan het zeewater. Daardoor is het weer vrij stabiel en best aangenaam. Temperaturen variëren van 8 tot 15 graden gemiddeld. Kleden in laagjes (geen katoen) is hier aan te raden, maar dat zullen meestal niet zo veel laagjes zijn. Soms kan het wel fris zin, zoals op de walvistocht die we doen.

In de zomermaanden zijn er op IJsland vogels, zowel in de fjorden als op een aantal kliffen en eilanden. Zo bezoeken we o.a. Latrabjarg waar we puffins zullen zien.

Ook is dit een goede tijd om walvissen te zien. Nu zijn walvissen doorgaans onderwater natuurlijk en zijn het vooral de walvissen die actief zijn, het leukst om te zien. En dat zijn bultruggen! In de natuur is er nooit 100% garantie, maar de tour die we doen biedt ons wel heel veel kans. We doen dit in een fjord dat beschut is, het water is hier over het algemeen kalm. Wat het voor ons net wat makkelijker maakt. Qua fotografie, maar ook voor die mensen die gevoelig zijn voor zeeziekte. Een bijkomend pluspunt is dat de Westfjorden niet toeristisch zijn, we zullen de enige boot op het water zijn.
In hetzelfde kalme fjord zullen we ook Noordse stormvogels zijn en ongetwijfeld ook puffins. Op het water zijn de fotografische kansen anders dan aan land, dat maakt de fotografie extra veelzijdig.

En natuurlijk zijn er veel fjorden! Daarvan gaan wij er veel zien, teveel om op te noemen. Groots en vaak sereen, dat zijn wel de trefwoorden. Met soms wat mist, of nevels die om de bergen hangen, is de natuur sereen en mysterieus.

Ook bezoeken we de uitgestrekte stranden van Rauðasandur, waar het oranje/roodachtige strand eerder op een tropisch oord lijkt.

Tijdens de reis zullen we, soms gewoon zomaar onderweg, watervallen tegenkomen. Waarvan een aantal watervallen geen naam hebben en onbekend zijn. De meest bekende waterval van de Westfjorden is de Dynjandi. Deze imposante waterval valt in totaal zo’n 100 meter naar beneden. Langs die watervallen is een pad gemaakt, zo zijn er op verschillende hoogtes allerlei soorten foto’s te maken.

De fotografie in deze reis is gevarieerd: landschap, details, structuren, abstracties en dieren!


Benodigdheden:
Spiegelreflex of systeemcamera
Telelens met min 300 mm bereik ( op basis van fullframe)
Groothoeklens
Statief
Eventueel een polarisatiefilter en grijsverloopfilter

Inclusief:
- ruime 9 persoons bus met genoeg ruimte voor fotoapparatuur en andere bagage
- fotografische begeleiding en ondersteuning in het veld
- alle hotelovernachtingen (op basis van een eenpersoonskamer)
- inclusief alle ontbijten
- fotografische begeleiding
- jaar toegang tot de academie voor natuurfotografie


Exclusief:
- vlucht naar Keflavik
- lunch, diner en drankjes
- persoonlijke uitgaven


Minimum aantal deelnemers is vier. Maximum aantal deelnemers is zes.


Van 24 juli tot en met 1 augustus 2024

Prijs: €3625 ,-
Aanbetaling: €850,-
Bijdrage garantiefonds GGTO: €9,- per persoon

Gegarandeerd vertrek.

ER zijn nog twee plaatsen beschikbaar.Reserveer nu
Meer informatie - dag tot dag programma
Klik hier voor meer foto's
Stel hier uw vraag


Genoten, deze reis staat in mijn top drie van beste reizen ooit!
Marc

Garantiefonds Klimaatneutraal SPOTS Nature First VvKR
VvKR logo