Westfjorden, puffins, walvissen en fjorden ( IJsland)

Korte beschrijving

De Westfjorden liggen ter hoogte van de onderkant van Groenland, flink noordelijk dus. In de maanden juli en augustus is de buitentemperatuur min of meer gelijk aan het zeewater. Hierdoor is het weer vrij stabiel en best aangenaam. Temperaturen variëren van 8 tot 15 graden gemiddeld. Kleden in laagjes ( geen katoen) is hier aan te raden, maar dat zullen meestal niet zo veel laagjes zijn. Soms kan het wel fris zin, zoals op de walvistocht die we doen.
In de zomermaanden zijn er op IJsland vogels, zowel in de fjorden als op een aantal kliffen en eilanden. Zo bezoeken we o.a. Latrabjarg waar we puffins zullen zien.
Ook is dit een goede tijd om walvissen te zien. Nu zijn walvissen doorgaans onderwater natuurlijk en zijn het vooral de walvissen die actief zijn, het leukst om te zien. En dat zijn bultruggen! In de natuur is er nooit 100% garantie, maar de tour die we doen biedt ons wel heel veel kans. We doen dit in een fjord dat beschut is, het water is hier over het algemeen kalm. Wat het voor ons net wat makkelijker maakt. Qua fotografie, maar ook voor die mensen die gevoelig zijn voor zeeziekte. Een bijkomend pluspunt is dat de Westfjorden niet toeristisch zijn, we zullen de enige boot op het water zijn.
In hetzelfde kalme fjord zullen we ook Noordse stormvogels zijn en ongetwijfeld ook puffins. Op het water zijn de fotografische kansen anders dan aan land, dat maakt de fotografie veelzijdig.
En natuurlijk zijn er veel fjorden! Daarvan gaan wij er veel zien, teveel om op te noemen. Groots en vaak sereen, dat zijn wel de trefwoorden. Met soms wat mist, of nevels die om de bergen hangen, is de natuur sereen en mysterieus. En leeg. Terwijl sommige gebieden op IJsland inmiddels erg druk kunnen zijn geworden, tref je op de Westfjorden juist leegte.
Ook bezoeken we de uitgestrekte stranden van Rauðasandur, waar het oranje/roodachtige strand eerder lijkt alsof je in een tropisch oord bent.
Tijdens de reis zullen we , soms gewoon zomaar onderweg, watervallen tegenkomen. Waarvan een aantal watervallen geen naam hebben en onbekend zijn. De meest bekende waterval van de Westfjorden is de Dynjandi. Deze imposante waterval valt in totaal zo’n 100 meter naar beneden.

Benodigheden:
Spiegelreflex of systeemcamera
Telelens met min 400 mm bereik
Groothoeklens
Statief
Filters; grijsverloopfilter en polarisatiefilter

Inclusief:
- 9 persoons bus
- fotografische begeleiding en ondersteuning in het veld
- fotobesprekingen, briefings en lezingen
- hotelovernachtingen en ontbijt (op basis van het delen van een tweepersoonskamer)
Exclusief:
- internationale vlucht naar Keflavik
- lunch, diner en drankjes, hiermee blijft de kleine beurs/eter bespaard.
- persoonlijke uitgaven


Het minimum aantal deelnemers is vijf.
Het maximale aantal deelnemers is zes.


Zwaarte reis
Er zullen korte wandelingen zijn om op de locaties te komen. Overwegend zijn die niet langer dan 20 minuten met weinig hoogteverschil. Uitzondering hierop is de Dynjandi. waterval die 100 meter hoog is, naast de waterval is een pad die de 100 meter overbrugt. Over het algemeen is de reis niet zwaar.

Lees ook het van dag tot dag programma!


Van 26 juli tot en met 3 augustus 2023

Prijs: € 2950 ,- op basis van delen van een twee persoonskamer.

Toeslag eenpersoonskamer: € 675,-, op aanvraag, eventueel is dit niet mogelijk bij alle overnachtingen. Dan is de prijs natuurlijk lager.

Aanbetaling: € 850,-

Bijdrage garantiefonds GGTO: € 7,50 per persoon

Volgeboekt, opgeven reservelijst is mogelijk.


Reserveer nu
Meer informatie - dag tot dag programma
Klik hier voor meer foto's
Stel hier uw vraag


Garantiefonds Klimaatneutraal SPOTS Nature First VvKR
VvKR logo