Winter fotoreis in Grand Teton en Yellowstone!


Een bezoek aan de nationale parken Grand Teton en Yellowstone in de winter is magisch. De schoonheid en stilte van een met sneeuw bedekt landschap, sprookjesachtige bossen, kleurrijke heetwaterbronnen, rijp op de bomen, bizons met de vacht vol sneeuw en de haast knisperende vrieskou: het is alsof je een sprookjes wereld binnen stapt. Magisch!

Grand Teton nationaal park ligt ten Zuiden van Yellowstone. Dit ligt hoger dan het deel van Yellowstone dat we aandoen. Doorgaans ligt hier dan ook een heel dik pak sneeuw, dieren verlaten grotendeels dit park om in de lagere delen te grazen. Het meest opvallende aan dit park zijn de hoge, spitse bergtoppen. De winter periode is bij uitstek geschikt om in rust dit prachtige park te zien. Het lijkt alsof je een kerstkaart binnen stapt, het landschap is verbluffend mooi.
Onze uitvalsbasis voor het bezoeken van Grand Teton is het plaatsje Jackson hole. Ook de directe omgeving van Jackson hole ( dat ligt lager dan Grand Teton) is qua natuur en fotografie enorm interessant. De National Elk Refuge nabij deze plaats is de overwinteringsplek van duizenden edelherten. Dit deel is beschermd en niet helemaal toegankelijk, het deel dat we wel kunnen doen bezoeken we uiteraard. Waar we niet zelf in mogen gaan me met een slee in (door paarden getrokken) en zo komen we bij honderden edelherten!

Yellowstone nationaal park is het eerste en dus het oudste nationaal park ter wereld en staat op de wereld erfgoedlijst van Unesco. Deze vulkanische 'hot spot' is bekend vanwege de bijzondere geologische verschijnselen: in Yellowstone is meer dan de helft van alle geothermische fenomenen op aarde. Onze uitvalsbasis is Gardiner, dat ligt direct aan het park.

Ondanks de winterrust, zijn hier wel veel wilde dieren. Dit deel van Yellowstone ligt lager dan Grand Teton, waardoor de sneeuw minder diep is en dieren wel voedsel kunnen vinden. Yellowstone wordt ook de Serengeti van het Noorden genoemd vanwege de grote aantallen wild. Bizons ploegen met hun zware lichaam door de sneeuw op zoek naar voedsel, met hun grote koppen duwen ze de sneeuw aan de kant en kunnen zo bij hun voedsel komen. Met grote ballen van sneeuw en bevroren rijp op hun vachten en ademdampen zijn de bizons misschien wel op hun mooist. Edelherten gaan voor een deel in de winter het de parken uit, en ze juist wel in de lager gelegen delen van Yellowstone ook te zien. Ook bighornsheep dalen in de winter af naar de valleien, waardoor de kans om die te zien in de winter op zijn groots is. Hetzelfde met wolven, alhoewel ze vrij schuw zijn, is de winter de beste tijd om ze te kunnen zien en te horen! Alles concentreert zich in de valleien en lagere delen en dat is waar wij fotograferen.


Beide parken zijn beperkt toegankelijk in de winter. We bezoeken die delen waar men de wegen wel sneeuwvrij kan houden. In beide parken kunnen we overal waar we willen (en mogen) stoppen om te fotograferen. We kunnen de comfortabele bus uit en zo te voet onze positie bepalen voor de beste composities. En zo fotograferen we in alle rust en comfortabel een magisch winterwonderland! Met al zijn dierlijke bewoners.

Qua fotografie zal de reis zich richten op wildfotografie, landschapsfotografie en details. Indrukwekkende closeups zijn soms mogelijk, maar juist ook ruimere composities waar een dier in het prachtige Rocky Mountain landschap staat zal een toevoeging zijn in de fotografie. Juist deze variatie aan foto’s maken de reis extra speciaal. Ons doel om uitzonderlijk mooie foto's te maken!

Zwaarte van de reis: over het algemeen zullen we korte afstanden te voet af leggen. Soms is dat over de weg en soms is het door de sneeuw. Als we door diepe sneeuw lopen kan dat best zwaar zijn, alhoewel dit soort wandelingen zelden langer dan 20 minuten zullen zijn. In deze periode is het koud, gemiddelde temperaturen in deze periode zijn van – 5 tot aan -15. We zullen afwisselend in de verwarmde bus en buiten zijn, deze combinatie maakt ook een winters bezoek vrij comfortabel. Zeker ook mede omdat dit een landklimaat is, koude voelt hier minder koud aan. En eerlijk is eerlijk: de parken zijn op hun mooist als het echt koud is!

Voor wie is deze reis geschikt? Iedereen is welkom, de begeleiding is afgestemd op ieder zijn of haar persoonlijke ervaringsniveau. Ook niet fotograferende partners zijn welkom!

Lees ook het van dag tot dag programma!

Benodigdheden:
Spiegelreflex of systeemcamera
Telelens met min 400 mm bereik ( op basis van fullframe)
Groothoeklens
Statief
Eventueel een polarisatiefilter

Inclusief:
- comfortabel vervoer met genoeg ruimte voor fotoapparatuur
- fotografische begeleiding en ondersteuning in het veld
- lunchpakketten zodat we onze tijd in het park optimaal kunnen benutten
- hotelovernachtingen inclusief ontbijt, op basis van delen van een kamer
- bezoek met slee van Elk Refuge (regulier)
- kledingadvies van koude specialist


Exclusief:
- internationale vlucht naar Jackson, Wyoming en vanaf Bozeman.
- diner en drankjes, hiermee blijft de kleine beurs/eter bespaard.
- persoonlijke uitgaven en fooien
- ESTA

Minimum aantal deelnemers is vijf. Maximum aantal deelnemers is vijf.


De reis is van 14 februari tot en met 26 februari 2025

Prijs: € 3900 ,- op basis van delen van een twee persoonskamer.

Delen is op basis van gelijke sexe ( indien mogelijk, mochten een dame en een heer wel een kamer willen delen dan is dat natuurlijk prima. Dat gaat altijd in overleg.). Indien dit niet mogelijk is, dan zult u een eenpersoonskamer ( met de geldende toeslag) hebben.

Toeslag eenpersoonskamer: € 600,-.

Aanbetaling: € 900,-.

Bijdrage garantiefonds GGTO: € 9,- per persoon.

Er zijn nog twee plekken vrij.


Reserveer nu
Meer informatie - dag tot dag programma
Klik hier voor meer foto's
Stel hier uw vraag


Garantiefonds Klimaatneutraal SPOTS Nature First VvKR
VvKR logo