fotoreis-workshop met het thema “flamingo and fine art fotografie”De Camargue is een moerasgebied dat grenst aan de Middellandse zee. Dit gebied is vooral bekend vanwege de duizenden flamingo´s, de zwarte stieren en witte paarden. In 1970 verkreeg het gebied de status van regionaal natuurpark.

In dit prachtige gebied vindt deze zesdaagse workshop plaats. In deze inspirerende omgeving gaan we, hoe kan het anders, veel fotograferen. We gebruiken verschillende camera technieken als high key, low key , langere sluitertijd en verschillende ICM technieken. Onze manier van kijken zal gericht zijn op contrasten, zowel zachte contrasten als mogelijk ook harde contrasten in hard tegenlicht. In die zin maakt het soort licht op een dag niet uit, we kijken hoe we het licht optimaal kunnen gebruiken voor allerlei creatieve invalshoeken, zodat we de omstandigheden zo optimaal mogelijk gebruiken.

Maar er is meer! We gaan ook textures toevoegen in photoshop, of een ander programma waarin dat kan als je dat hebt. Je hoeft geen ervaren photoshopper te zijn, in de zesdaagse workshop zijn er sessies waarin uitleg wordt gegeven hoe je foto´s als textures kan samenvoegen. Van te voren zal je ook, ter voorbereiding, een korte reader krijgen, waarin de basis van de technieken en het photoshop deel in uitgelegd zal zijn.

Voor deze workshop is geen speciale camera nodig, wel een telelens (bijvoorbeeld 80-400 mm op basis van fullframe), een statief en een grijs filter (variabel filter of bijvoorbeeld een little stopper). Het is niet nodig om al bekend te zijn met de verschillende technieken die we gaan doen, maar dat mag wel.

De begeleiding in het veld zal voornamelijk individueel zijn. Zo kan iedereen fotograferen op zijn eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Je hoeft niet op een ander of de groep te wachten. Dat is trouwens op iedere reis van Photo-moments zo.
Enige dat wel vereist is, is dat je bekend bent met het instellen van ISO, sluitertijd en diafragma. Een open mind is ook een eis;-)

Spelenderwijs en op een logische, opbouwende manier wordt alles in de loop van de dagen toegelicht. Je fotografie, je manier van kijken, het maken van creatieve afwegingen zal een flinke boost krijgen. Niet alleen tijdens deze reis, maar ook na de reis zal je hier langdurig plezier van hebben.

Benodigde apparatuur:
- een stevig statief
- spiegelreflex of een systeem camera
- groothoek lens
- telelens (bijvoorbeeld 80- 400 mm – full frame)
- grijs filter ( variabel of little stopper)


Inbegrepen:
> alle overnachtingen
> alle ontbijten
> vervoer ter plaatse
> alle entree gelden
> parkeergeld
> begeleiding
> fototechnische ondersteuning
> begeleiding van jouw creatieve proces
> uitleg photoshop textures
> ophalen en wegbrengen naar het vliegveld in Montpellier (indien je met het vliegtuig komt)

Niet inbegrepen
> vervoer naar de Camargue/ Montpellier
> lunches, diners en drankjes (dit om de klein beurs /maag te sparen)
> persoonlijke uitgaven


Minimaal vijf deelnemers, maximaal acht deelnemers.


De reis is van 26 maart tot en met 1 april 2023. (dit omdat er in de zomer meer muggen zijn dan alle flamingo’s, paarden, stieren en Fransen bij elkaar)

Prijs: € 1400 ,- op basis van een eenpersoonskamer
Aanbetaling: € 400,-
Bijdrage garantiefonds GGTO: € 7,50 per persoon

Wegens annulering is er een plek vrij. Gegarandeerd vertrek.


Reserveer nu
Meer informatie - dag tot dag programma
Klik hier voor meer foto's
Stel hier uw vraag


Garantiefonds Klimaatneutraal SPOTS Nature First VvKR
VvKR logo