fotoreis Ijsland -66° NORTH


 • Wilt u bevroren watervallen fotograferen?
 • Houdt u ook zo van winterlandschappen?
 • Gaat u graag op pad naar daar waar geen massatoerisme is?
 • Lees dan verder over deze reis!


  Noorden van IJsland - veel variatie in fotografie in deze fotoreis


  IJsland spreekt bij veel mensen tot de verbeelding, is vaak het decor van films en dat is niet voor niets. De indrukwekkende natuur doet soms buitenaards aan. Talrijke watervallen, indrukwekkende rotspartijen, geisers en het desolate vulkanische landschap maakt IJsland zo bijzonder en fotogeniek!
  Deze fotoreis richt zich op het Noorden van IJsland, waar winters nog echte winters zijn en met de kans op spectaculair Noorderlicht groot is. Grootschalig toerisme ontbreekt hier, in de winter zijn veel hotels zelfs dicht. Duidelijk rustiger dan andere delen van IJsland, wat ons het voordeel biedt om veel plekken in alle rust te bezoeken. Het licht is door de Noordelijke ligging vaak erg mooi.

  Als eerste gaan we naar het schiereiland Vatsness en afhankelijk van de weersomstandigheden zullen we de ruige kust, de rots en Hvítserkur en de fotogenieke Kolufoss waterval bezoeken.
  Na hier enkele dagen te zijn geweest, gaan we verder naar Myvatn. Het meer, de kraters, het dramatische aandoende landschap van Dimmuborgir, de waterval van de goden ( Godafoss) en het geiser gebied Hrevir gaan we zien. Het solfatare veld, Hverir, is een van de grootste op IJsland. Met bizarre openingen in de aardkorst en de bulten waar zwavelhoudende dampen uit komt zijn haast bizar. De tinten zijn prachtig, door de warmte van dit gebied blijft sneeuw hier niet liggen.

  Maar dat is niet alles, we gaan ook afgelegen watervallen fotograferen. Normaal gesproken zijn die onbereikbaar in de winter, maar met de speciaal voor deze tour gehuurde superjeeps en gidsen komen we er wel. We hebben de hele dag de superjeeps met onze gidsen tot onze beschikking en hebben dus ook nu weer tijd en rust om te fotografren. Ook de route van en naar watervallen is spectaculair, avontuurlijk en op de mooie plekken onderweg wordt uiteraard gestopt! In de winter zijn deze watervallen deels, prachtig om te zien!
  Minder bekend, maar zeker niet minder mooi zijn de Westfjorden. Deze zijn door de Lonely Planet uitgeroepen tot top-tien-notering in de categorie favoriete regio’s in de wereld. Toch slaan veel mensen dit gebied over, er wonen zelfs niet veel mensen, rust en verlatenheid staat ons te wachten. Het landschap verschilt enorm t.o.v. het landschap bij Myvatn en Vastness, dat maakt deze reis nog specialer. Majestueuze fjorden, prachtige spiegelingen en een rood zandstrand. De kleur van dit brede stand varieert, afhankelijk van het zonlicht dat erop schijnt, van geel tot donkerrood.
  Onze laatste nacht is in Kevlavik, waar de dag daarop een vroeg vertrek naar huis op volgt. Met duizenden foto's en mooie herinneringen!

  De reis vind plaats in februari, zodat we een mooie mix hebben van daglicht en nacht. Iedere avond wordt de weersvoorspelling en Noorderlicht voorspelling gecontroleerd. Als de kans groot is om het Noorderlicht te zien, gaan we naar een mooie plek om dit te fotograferen. Doordat we zo dicht bij de Poolcirkel zijn is de zichtbaarheid groot. Mocht de Noorderlicht kracht sterk zijn, dan is het overal om ons heen te zien.

  IJsland is een droom voor de fotograaf!

  Temperatuur is gemiddeld tussen -8 en 5 graden, het weer is wisselvallig.

  Inbegrepen:
  - alle overnachtingen op basis van eenpersoonskamers met ontbijt
  - lokaal transport
  - dag superjeep naar afgelegen watervallen en omgeving
  - fotoworkshop en fototechnische ondersteuning
  - reisbegeleiding

  Niet inbegrepen:
  - vlucht naar Keflavik, IJsland
  - lunch, diners en overige consumpties
  - uitgaven van persoonlijke aard
  - reis en annuleringsverzekering


  Minimum aantal deelnemers is vijf.
  Maximum is acht.
  Reizen in IJsland is "like a box of chocolates, you never know what you are going to get."


 • Na ontvangst van het boekingsformulier wordt u een factuur toegestuurd. De niet-terugvorderbare aanbetaling maakt de reservering voor uw photo-moments fotoreis definitief. De volledige betaling van de reis dient 90 dagen voor vertrek voldaan te zijn.

  Naam:
  Email: *
  Straat:
  Postcode:
  Woonplaats:
  Telefoon:
  Boeken van: *
  Datum:
  Type kamer**:
  Heeft u speciale dieet wensen?
  Zijn er medische condities die de reisorganisatie moet weten?
  Gegevens thuisblijver:
  Naam:
  Adres:
  Telefoonnummer(s):
  Aanvullende informatie:
  Ik ga akkoord met de voorwaarden

    * Verplicht veld
  ** Afhankelijk van beschikbaarheid

  Garantiefonds Klimaatneutraal Born to Live Wild SPOTS Nature First