Zevendaagse fotoreis-workshop met het thema “flamingo and fine art”

De Camargue is een moerasgebied dat grenst aan de Middellandse zee. Dit gebied is vooral bekend vanwege de duizenden flamingo´s. Maar ook andere dieren en zoogdieren zijn hier in overvloed. In 1970 verkreeg het gebied de status van regionaal natuurpark.
Dit is de beste periode om hier te zijn: de flamingo's zijn prachtig van kleur actief!

In dit prachtige gebied vindt deze fotoreis plaats. In deze inspirerende omgeving gaan we, hoe kan het anders, veel fotograferen. We gebruiken verschillende camera technieken als high key, low key , en ook uit focus. Dat laatste klinkt makkelijk, maar om dat smaakvol en precies te doen is toch niet eenvoudig. Onze manier van kijken zal gericht zijn op contrasten, zowel zachte contrasten als mogelijk ook harde contrasten in hard tegenlicht. In die zin maakt het soort licht op een dag niet uit, we kijken hoe we het licht optimaal kunnen gebruiken voor allerlei creatieve invalshoeken, zodat we de omstandigheden zo optimaal mogelijk gebruiken.

Maar er is meer! We gaan ook textures toevoegen in photoshop, of een ander programma waarin dat kan als je dat hebt. Je hoeft geen ervaren photoshopper te zijn, tijdens de fotoreis is er een uitgebreide sessie waarin uitleg wordt gegeven hoe je foto´s als textures kan samenvoegen. Van te voren zal je ook, ter voorbereiding, een korte reader krijgen, waarin de basis van de technieken en het photoshop deel al in uitgelegd zal zijn.

Voor deze workshop is geen speciale camera nodig, wel een telelens (bijvoorbeeld 80-400 mm op basis van fullframe), een statief en een grijs filter (variabel filter of bijvoorbeeld een little stopper). Ook is niet nodig om al bekend te zijn met de verschillende technieken die we gaan doen, maar dat mag wel. De begeleiding in het veld zal voornamelijk individueel zijn. Zo kan iedereen fotograferen op zijn eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Je hoeft niet op een ander of op de groep te wachten. Dat is trouwens op iedere reis van Photo-moments zo.
Enige dat wel noodzakelijk is, is dat je bekend bent met het instellen van ISO, sluitertijd en diafragma. En een open mind!

Spelenderwijs en op een logische, opbouwende manier wordt alles in de loop van de dagen toegelicht. Je fotografie, je manier van kijken, het maken van creatieve afwegingen zal een flinke boost krijgen. Niet alleen tijdens deze reis, maar ook na de reis zal je hier langdurig plezier van hebben.

Benodigde apparatuur:
- een stevig statief
- spiegelreflex of een systeem camera
- groothoek lens
- telelens (bijvoorbeeld 80- 400 mm)

Inbegrepen:
- alle overnachtingen
- alle ontbijten
- vervoer ter plaatse
- alle entree gelden
- parkeergeld
- begeleiding
- fototechnische ondersteuning
- begeleiding van jouw creatieve proces
- uitleg photoshop en textures
- uitleg creatieve technieken
- jaar toegang tot de academie voor natuurfotografie
- ophalen en wegbrengen naar het vliegveld in Montpellier (indien je met het vliegtuig komt)

Niet inbegrepen
- vervoer naar de Camargue
- lunches, diners en drankjes (dit om de klein beurs /maag te sparen)
- persoonlijke uitgaven

De reis is van 23 maart 2025 tot en met 29 maart 2025


Heeft u een vraag? Vul het onderstaand formulier in en ik neem z.s.m. contact met u op.

Naam: *
Email: *
Telefoon:
Onderwerp: *
Uw vraag:

  * Verplicht veld

Garantiefonds Klimaatneutraal SPOTS Nature First VvKR
VvKR logo