Helios met trioplan modificatie

Helios Trioplan bokeh workshop  • Vindt u macrofotografie leuk om te doen?

  • Houdt u van dromerige en speelse foto’s?

  • Wilt u een Helios lens die speciaal is aangepast?


Lees hier over de fotoworkshop Helios modified bokeh.Wikipedia:” Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit. Het heeft betrekking op de kwaliteit van de onscherpte en wordt geassocieerd met aangename onscherpte”.

Bij deze workshop krijgt u een wel heel bijzondere Helios. De lenselementen zijn aangepast, waardoor het bokeh extra bijzonder wordt. Net zoals de gewone Helios is het bokeh dromerig, maar er is nog veel meer. De cirkels en bollen in de onscherpte hebben het zg. soapbubble effect, een ring in de cirkel. Net zoals een zeepbel en bekend van Trioplan. Afhankelijk van de grote van de cirkels en of deze verder in de onscherpte liggen ontstaan er zg. donuts. De cirkels zijn dan als ringen, net zoals en spiegellens dat geeft. Wat ook anders is, is de scherpte. Deze is heel zacht en afhankelijk van het onderwerp heeft deze een uitstralende gloed. Deze speciale lens is anders dan alle anderen!

De Helios-44M 58mm F2 objectieven zijn tot 1991 gemaakt. Deze vaak tientallen jaren oude objectieven zijn handmatig (focus en diafragma). De lens is professioneel gereinigd en aangepast voor deze speciale effecten.
De lens kan middels een speciale adapterring op alle DSLR's en systeemcamera's gebruikt worden.

Bij de workshop krijgt u de Helios met trioplan modificatie en de adapterring. Tevens krijgt u een setje tussenringen, zodat indien dat gewenst is, u extreem dichtbij kan fotograferen.
De workshop vangt aan met instructie omtrent de handmatige bediening van deze lens, gevolgd door praktijk. U gaat dus gelijk aan de slag met deze lens. De manier van kijken/ hoe composities te vinden is in deze workshop gericht op het toepassen van dit wel heel bijzondere bokeh.

Het enige wat u nodig heeft is uw camera (spiegelreflex of systeemcamera) en u dient bekend te zijn met iso, sluitertijd en diafragma.
De kleinschaligheid van de workshop garandeert een intensieve persoonlijke begeleiding.


Aanvang tijd is dan om 10.00 uur - einde is omstreeks 14.00
Het minimum aantal deelnemers is vijf.
Het maximum aantal deelnemers is zeven.

Nadat u zich opgegeven heeft, volgen er meer details!


NB: vanwege de "registerafstand" van de spiegel t.o.v. het Helios objectief kan je deze nooit gebruiken zonder tussenring bij een Canon DSLR. Bij andere merken en spiegelloze Canons kan dat wel.


Prijs en datum

€229,-
Dit is inclusief de speciale helios kit: Helios e-boek, Helios met trioplan modificatie, adapterring en een setje tussenringen.
De lens is professioneel nagekeken en gereinigd.

Wageningen:
Zaterdag 19 april 2025


Om de juiste adapterring beschikbaar te hebben, is het noodzakelijk dat u bij de inschrijving laat weten met welk merk en type camera u gaat werken.


Heeft u al een adapterring en set tussenringen? Dan kost de workshop en de aangepaste Helios samen €195,-.
Neem contact op via "stel uw vraag" zodat wij dit persoonlijk kunnen bespreken.


Reserveer hier voor 19 april 2025
Reserveer hier voor 8 juni 2025
Over de workshops / algemene voorwaarden
Reacties
Stel hier uw vraag
Voor iedere workshop dag wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd via bomenaanplant via Trees for all.