Twee daagse workshop: compositie en licht.
Hoe mooi de natuur ook is, het valt soms niet mee om daar een mooie foto van te maken. Het zien van composities en de werking van het aanwezige licht is waar fotografie om draait: kijken als een fotograaf.
De basis van een natuurfoto is voor een deel techniek en onderwerp. Het allerbelangrijkste echter is de compositie en het licht.
Hoe om te gaan met het aanwezige licht, de kleuren, vormen, lijnen en het weer zijn elementen die bij het maken van iedere foto belangrijk zijn. Begrijpen wat alle beeldelementen doen en hoe ze toe te passen binnen de eigen smaak is waar deze workshop over gaat.

Tijdens de interactieve theoriedag worden aan de hand van een dia presentatie alle ins&outs over composities besproken. Dat gaat dus veel verder dan de zg. regel van derden. Het kunnen bepalen wat wel en wat niet bijdraagt aan de zeggingskracht komt ook aan bod. Evenals kleurgebruik, balans, harmonie en hoe om te gaan met het aanwezige licht.
Het doel van deze workshop is om de eigen manier van kijken/het zien van composities te ontwikkelen en het licht te kunnen beoordelen, zoals dat past in je eigen fotografie. Na de eerste dag krijgt iedereen een opdracht mee, met als doel om met de opgedane kennis aan de slag te gaan.

Bij de tweede dag worden de gemaakte foto’s besproken. Het zal zeer inspirerend zijn om te zien hoe men verschillend gefotografeerd heeft. Daarna gaan we het veld in om samen fotograferen! Tijdens het fotograferen zal er gevraagd en ongevraagd advies zijn.

U dient bekend te zijn met het instellen van de camera ( ISO, sluitertijd en diafragma)

Aantal deelnemers minimaal 14 – maximaal 20.
Tijden:
21 september: 10.30 – 15.30
12 oktober: 10.30 – 16.00Prijs en datum

Tweedaagse workshop: 21 september en 12 oktober 2019.

Inbegrepen: mijn begeleiding, koffie,thee, water en twee lunches.

Locatie is Garderen en directe omgeving.

Indien u ook één van mijn boeken bestelt zal die op de workshop worden uitgereikt. U kunt dit bij de inschrijving vermelden, de kostprijs van een boek is € 25,-


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Resultaten van deelnemers
Reacties
Stel hier uw vraag