Workshop Creatieve meervoudige belichting – herfst  • Wilt u soft focus foto’s, impressionistische foto’s of foto’s met een zachte gloed maken?

  • Altijd al sfeerbeelden van de herfst willen maken? Foto’s die méér zijn dan een registratie?

  • Bent u benieuwd hoe die foto’s met het lichte schaduwrandje gemaakt worden?

  • Beheerst u het gebruik van sluitertijd, diafragma en ISO-instellingen?Lees dan hier over de workshop creatieve meervoudige belichting - herfst!


Meervoudige belichting is een toepassing die verschillende camera's als mogelijkheid in het menu hebben. Daarnaast kan het samenvoegen van beelden ook vrij eenvoudig gedaan worden op de computer, bijvoorbeeld met Photoshop. Na het volgen van de workshop Creatieve meervoudige belichting heeft uw camera op het gebied van meervoudige belichting geen geheimen meer voor u. Ook weet u hoe u achteraf beelden samenvoegt in Photoshop (CS4 en hoger).

Meervoudige belichting steeds populairder
Een softe focus, een uitstralende gloed, schaduwrandjes of andere effecten zijn onder meer de effecten die ontstaan bij creatieve meervoudige belichting. Deze toepassing in de fotografie wordt steeds populairder. Maar hoe maakt u nou zo’n creatieve foto? Dat vergt inderdaad oefening en inzicht. Creatieve meervoudige belichting vraagt een specifieke benadering. Daar gaan we tijdens het theoretische ochtendprogramma uitgebreid op in. Aan de hand van voorbeelden die getoond worden op de beamer, krijgt u een heldere toelichting over de verschillende creatieve mogelijkheden. Daarna bruist u van de inspiratie en energie om zelf aan de slag te gaan!
U wordt uitgedaagd om fotografisch/technisch andere invalshoeken te kiezen. U zult op verrassende manieren materiaal en techniek gebruiken. U zult ontdekken dat uw manier van kijken en denken, het creatief combineren van verschillende soorten belichtingen en instellingen de doorslaggevende factoren zijn. Kortom: er gaat een hele nieuwe, prachtige dimensie voor u open!

De fotoworkshop wordt gegeven in Garderen. Het groene hart van de Veluwe! In deze natuurrijke en inspirerende omgeving gaat u dan in de middag, tijdens het praktijkgedeelte van de cursus, zelf onder begeleiding de talloze mogelijkheden van creatieve meervoudige belichting ontdekken!

Wat heeft u nodig om aan de cursus creatieve meervoudige belichting te kunnen deelnemen?
• (digitale) spiegelreflex camera of systeem camera
• telelens en/of macrolens


Voor deze workshop is het niet verplicht dat u een camera heeft waarin u de foto's kan samenvoegen.

De fotoworkshop is van 10.00 uur tot 16.15 uur.

De kleinschaligheid van de workshop creatieve meervoudige belichting garandeert een intensieve persoonlijke begeleiding. Geeft u uw aandachtspunten aan bij aanvang van de workshop? Dan wordt daar tijdens de cursus aandacht aan besteed!
Het minimum aantal deelnemers is zes.
Het maximale aantal deelnemers is twaalf.
Nadat u zich opgegeven heeft, volgen er meer details!

Prijs en datum

Garderen: 26 oktober 2019

€99,- Dat is inclusief e-reader, koffie, thee, lunch, online nabespreking van twee foto's gemaakt tijdens de workshop.


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Foto’s door deelnemers gemaakt
Reacties
Stel hier uw vraag
Dag Loulou,
Super leuke workshop, eindelijk weer eens wat nieuws geleerd en niet weer een workshop waarin het histogram, de iso, de sluitertijd, het diafragma enz. wordt besproken.
vriendelijke groet
Ver