Creatieve meervoudige belichting Hallerbos – Workshop  • In de workshop leert u soft focus bosfoto’s met een zachte gloed te maken

  • En u krijgt natuurlijk tips over welke composities hiervoor geschikt zijn

  • Op een leuke, informatieve en ontspannen manier kan u tijdens de workshop al snel zelf fotograferen met het geleerde

  • Als bonus krijgt uw creativiteit een extra impuls!Het Hallerbos staat bekend om het paarse bloementapijt van boshyacinten. Maar ook het beukenbos zelf is bijzonder fraai, in deze tijd van het jaar beginnen de bomen frisgroen te kleuren. Een prachtig decor en kleurenpallet! Ieder jaar trekt dat veel bezoek en dat is terecht. Gelukkig is het doordeweeks wel vrij rustig, om die reden vind de workshop plaats op een woensdag.

Een softe focus, een uitstralende gloed of andere effecten zijn onder meer de effecten die ontstaan bij creatieve meervoudige belichting. Deze toepassing in de fotografie wordt steeds populairder. Maar hoe maakt u nou zo’n aansprekend beeld, waar niks écht scherp is? Dat vergt inderdaad oefening en inzicht. Sfeerfoto’s, detailopnames van het bos en sfeerimpressies zijn het doel van deze workshop. U zult deze specifieke techniek leren en ook leren hoe u daar mooie soft focus foto’s mee kan maken.
U wordt uitgedaagd om fotografisch/technisch andere invalshoeken te kiezen. U zult op verrassende manieren materiaal en techniek gebruiken. U zult ontdekken dat uw manier van kijken en denken, het creatief combineren van verschillende soorten belichtingen, instellingen, in focus en uit focus met name de doorslaggevende factoren zijn. Kortom: er gaat een hele nieuwe, prachtige dimensie voor u open!

In een natuurrijke en inspirerende omgeving gaat u dan tijdens de workshop onder begeleiding de talloze mogelijkheden van creatieve meervoudige belichting ontdekken!

Meervoudige belichting – wat heeft u nodig?
De enige technische voorwaarden voor de vele creatieve mogelijkheden van meervoudige belichting is een camera waar deze mogelijkheid in het menu zit, een macro objectief en een telelens ( 200 mm is al voldoende). Ook zg. vintage objectieven zoals Helios, Pentacon en Porst zijn van harte welkom. U dient bekend te zijn met het instellen van sluitertijd, diafragma en ISO.

De kleinschaligheid van de workshop creatieve meervoudige belichting garandeert een intensieve persoonlijke begeleiding. Geeft u uw aandachtspunten aan bij aanvang van de workshop? Dan wordt daar tijdens de cursus aandacht aan besteed!

Duur van de workshop creatieve meervoudige belichting is van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Het minimum aantal deelnemers is zes.
Het maximale aantal deelnemers is tien.


Prijs en datum

Hallerbos – 21 april 2021 - er zijn nog twee plaatsen beschikbaar

Duur van de workshop creatieve meervoudige belichting is van 10.00 uur tot 15.00 uur.

€ 97,50 - inclusief koffie en thee bij ontvangst, informatieve reader en nabespreking van twee foto's gemaakt tijdens de workshop.


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Foto’s door deelnemers gemaakt
Reacties
Stel hier uw vraag
Voor iedere workshop dag wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd via bomenaanplant via Trees for all.