Helios macro vintage bokeh, workshop op maat
  • Vindt u het ook zo heerlijk, die zachte, dromerige onscherpte?


  • Wilt u liever op een eigen tijdstip deze leuke macro workshop volgen??


Oude lenzen zijn enorm populair, wat logisch is. Met deze lenzen zijn de meest prachtige foto’s te maken. De meest populaire lens inmiddels is de Helios lens, dit is ook mijn meest gebruikte lens. Sinds 2016 geef ik hier workshops in, ruim 800 deelnemers hebben met veel plezier deze workshop gevolgd.

Bij de workshop Helios vintage bokeh wordt u eigenaar van een Helios lens.It is al about bokeh!
Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit. Het typische Helios bokeh is zacht, dromerig en schilderachtig. De bokeh cirkels zijn naar de zijkanten toe steeds meer ellipsvorming. Hierdoor ontstaat het zg. swirly bokeh. Speels en sfeervol!

Deze vaak tientallen jaren oude objectieven zijn mechanisch bedienbaar met manuele focus en een diafragma ring bediening op de lens. De lichtmeting functioneert zoals u gewend bent.
Op de DSLR's en systeemcamera's kan middels een speciale adapterring de lens geschroefd en gebruikt worden. En daarmee kan het geweldige vintage bokeh ook nu weer tot zijn recht komen.

De Helios-44M 58mm F2 objectieven zijn Russisch fabrikaat en zijn tot 1991 gemaakt. Van oudsher is deze lens gebruikt als portret lens. Dat kan natuurlijk nog steeds. De lens is vanwege het prachtige bokeh ook zeer geschikt om macro en close up fotografie mee te doen. Om dichterbij te kunnen scherpstellen is een tussenring noodzakelijk. Het mooiste effect wordt vaak bereikt met een extreem dunne tussenring. Bij de workshop ontvangt u hiervoor een setje van drie tussenringen.

De workshop vangt aan met instructie omtrent de handmatige bediening van deze lens, gevolgd door praktijk. U gaat dus gelijk aan de slag met deze lens. Na de praktische start om bekend te zijn met de bediening, gaat de workshop door met het creatieve deel. Door middel van voorbeelden en aanwijzingen krijgt u allerlei tips en ondersteuning voor macro foto’s met dat prachtige bokeh.
NB: voor alle duidelijkheid, de Helios lens, de adapterring en de tussenringen zijn dus ook voor u en mag u dus houden.

Het enige wat u nodig heeft is uw camera ( spiegelreflex of systeemcamera). U dient bekend te zijn met het instellen van sluitertijd, diafragma en ISO.


Prijs en datum

Indien u de workshop alleen doet is de prijs: €289,-

Bij deelname van twee personen is de prijs €245,- pp.

Bij drie personen of meer is de prijs €200,- pp.

Duur: van 13.30 tot 16.30 uur ( bij maximaal 3 personen)
Vanaf vijf personen en meer is de duur van de workshop van 13.00 – 16.30 uur

De prijs is inclusief e-boek, Helios lens en adapterring.

NB: voor alle duidelijkheid, de lens,de adapterring en de set tussenringen zijn dus ook voor u en mag u dus houden.

Om de juiste adapterring beschikbaar te hebben, is het noodzakelijk dat u bij de inschrijving laat weten met welk merk en type camera u de workshop gaat doen.Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Reacties
Stel hier uw vraag
Wat een juweeltje , de bokeh is zo speciaal
Dit is wat ik wil in macrofotografie : sfeer, het dromerig effect.
Dankjewel Loulou voor de fijne dag . Luwina

Vandaag een workshop gehad met de Helios van Loulou Beavers. Was fantastisch! Netty

De Helios lens in ontvangst mogen nemen en een pracht van een workshop gehad van een hele toffe madame ! Mille cracias Loulou Beavers ! Stephanie

Prachtige effecten geeft deze lens moet ik zeggen. Ik heb er veel plezier van. Fijn dat je dit mogelijk maakte. Vriendelijke groet, Ine

Voor iedere workshop dag wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd via bomenaanplant via Trees for all.