Helios macro vintage bokeh
  • Vindt u het ook zo heerlijk, die zachte, dromerige onscherpte?


  • En wilt u een helios lens?


Oude lenzen zijn enorm populair, wat logisch is. Met deze lenzen zijn de meest prachtige foto’s te maken. De meest populaire lens inmiddels is de Helios lens, dit is ook mijn meest gebruikte lens. Sinds 2016 geef ik hier workshops in, ruim 800 deelnemers hebben met veel plezier deze workshop gevolgd.

Bij de workshop Helios vintage bokeh wordt u eigenaar van een Helios lens.It is al about bokeh!
Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit. Het typische Helios bokeh is zacht, dromerig en schilderachtig. De bokeh cirkels zijn naar de zijkanten toe steeds meer ellipsvorming. Hierdoor ontstaat het zg. swirly bokeh. Speels en sfeervol!

Deze vaak tientallen jaren oude objectieven zijn mechanisch bedienbaar met manuele focus en een diafragma ring bediening op de lens. De lichtmeting functioneert zoals u gewend bent.
Op alle merken DSLR's en systeemcamera's kan middels een speciale adapterring de lens geschroefd en gebruikt worden. En daarmee kan het geweldige vintage bokeh ook nu weer tot zijn recht komen.

De Helios-44M 58mm F2 objectieven zijn Russisch fabrikaat en zijn tot 1991 gemaakt. Van oudsher is deze lens gebruikt als portret lens. Dat kan natuurlijk nog steeds. De lens is vanwege het prachtige bokeh ook zeer geschikt om macro en close up fotografie mee te doen. Om dichterbij te kunnen scherpstellen is een tussenring noodzakelijk. Het mooiste effect wordt vaak bereikt met een extreem dunne tussenring. Bij de workshop ontvangt u hiervoor een setje van drie tussenringen. Tevens ontvangt u een adapter, zodat de lens op uw camera past.

De workshop vangt aan met instructie omtrent de handmatige bediening van deze lens, gevolgd door praktijk. U gaat dus gelijk aan de slag met deze lens. Na de praktische start om bekend te zijn met de bediening, gaat de workshop door met het creatieve deel. Door middel van voorbeelden en aanwijzingen krijgt u allerlei tips en ondersteuning voor macro foto’s met dat prachtige bokeh.
NB: voor alle duidelijkheid, de Helios lens, de adapterring en de tussenringen zijn dus ook voor u en mag u dus houden.

Het enige wat u nodig heeft is uw camera ( spiegelreflex of systeemcamera). U dient bekend te zijn met het instellen van sluitertijd, diafragma en ISO.
De kleinschaligheid van de Helios workshop garandeert een intensieve persoonlijke begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is vijf.
Het maximale aantal deelnemers is zes.

Nadat u zich opgegeven heeft, volgen er meer details!


NB: vanwege de bouw van de Helios lens functioneert die als een zg EFS lens bij Canon. Bij Canon fullframe spiegelreflex kan de lens wel met een tussenring gebruikt worden. Maar dus niet zonder tussenring.Prijs en datum

Wageningen - arboretum
Zaterdag 7 mei: 09.00- 12.30 uur OF 13.00 - 16.30 uur

Zondag 15 mei: 09.00- 12.30 uur OF 13.00 - 16.30 uur

Zaterdag 4 juni: 09.00- 12.30 uur OF 13.00 - 16.30 uur

Zondag 3 juli: 09.00- 12.30 uur OF 13.00 - 16.30 uur


Kootwijk bloeinende heide
Zondag 28 augustus: 09.00- 12.30 uur OF 13.00 - 16.30 uur

Zaterdag 3 september: 09.00- 12.30 uur OF 13.00 - 16.30 uur


U kunt kiezen uit de ochtend of de middag.
Uw keuze kan u aangeven in het formulier bij opmerkingen.


179 euro, inclusief de helios lens, adapter en set tussenringen. Wilt u bij het opgeven met welke merk camera u de workshop gaat doen? Dan kan ik voor een juiste adapter zorgen.

Inclusief praktische reader en nabespreking van twee foto’s.


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Foto’s door deelnemers gemaakt
Reacties
Stel hier uw vraag
Ik vond het een leuke, gezellige en leerzame workshop vandaag! Dank je!
Anne

Wat een juweeltje , de bokeh is zo speciaal
Dit is wat ik wil in macrofotografie : sfeer, het dromerig effect.
Dankjewel Loulou voor de fijne dag . Luwina

Vandaag een workshop gehad met de Helios van Loulou Beavers. Was fantastisch! Netty

De Helios lens in ontvangst mogen nemen en een pracht van een workshop gehad van een hele toffe madame ! Mille cracias Loulou Beavers ! Stephanie

Prachtige effecten geeft deze lens moet ik zeggen. Ik heb er veel plezier van. Fijn dat je dit mogelijk maakte. Vriendelijke groet, Ine

Voor iedere workshop dag wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd via bomenaanplant via Trees for all.