Helios vintage bokeh macro workshop  • Vindt u macrofotografie leuk om te doen?

  • Houdt u van schilderachtige foto’s?

  • Wilt u een Helios lens?


Lees hier over de fotoworkshop Helios vintage bokeh.


Wikipedia:" Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit. Het heeft betrekking op de kwaliteit van de onscherpte en wordt geassocieerd met aangename onscherpte.
De Helios-44M 58mm F2 objectieven zijn Russisch fabrikaat en zijn tot 1991 gemaakt. Deze objectieven hebben een zeer kenmerkende onscherpte die sfeervol en schilderachtig is. De bokeh 'cirkels' zijn naar de zijkanten toe steeds meer ellipsvormig, hierdoor ontstaat het zg. "swirly" bokeh. Een typisch vintage bokeh wat een sfeervol, zacht en dromerig effect heeft. De scherpte zelf is “soft” wat bij de schilderachtige onscherpte erg mooi is. Prachtig bij macrofotografie!

Deze vaak tientallen jaren oude objectieven zijn mechanisch bedienbaar met manuele focus en een diafragma ring bediening op de lens. De lichtmeting functioneert zoals u gewend bent.
Op de DSLR's en systeemcamera's kan middels een speciale adapterring de lens geschroefd en gebruikt worden. En daarmee kan het geweldige vintage bokeh ook nu weer tot zijn recht komen!

Sinds 2016 geef ik deze workshop, inmiddels zijn honderden Helios objectieven naar een nieuwe creatieve fotografen gegaan. En zijn deze objectieven enorm populair geworden.

Bij de workshop krijgt u een Helios 44 M 58 mm F2 objectief en een adapterring zodat deze lens op uw camera past. De bouw van de Helios lens is super degelijk. Vanuit mijn ervaring heb ik een zeer betrouwbaar netwerk voor zowel het aankopen van de lenzen, de adapters en de tussenringen. De lenzen zijn vaak tientallen jaren oud en zijn stuk voor stuk nagekeken op functionaliteit, zodat u zeker bent van een goed werkende lens.


Om met deze lens ook macro en close up foto’s te maken zijn tussenringen nodig. Bij de workshop krijgt u ook een setje van drie tussenringen, zodat u gelijk aan de slag kan. Deze tussenringen zijn juist voor de Helios lens bedoeld en zijn aanzienlijk dunner dan de reguliere setjes. Daarmee zijn deze tussenringen uitermate ( en veel beter) geschikt om ook ruimte voor een schilderachtige achtergrond en onscherpte te hebben in de foto’s.
NB: vanwege de bouw van de Helios lens funtioneert die als een zg EFS lens bij Canon. Bij Canon fullframe spiegelreflex kan de lens wel met een tussenring gebruikt worden. Maar dus niet zonder tussenring.

NB: voor alle duidelijkheid, de Helios lens, adapterring en de set tussenringen zijn dan ook voor u en mag u houden.
De workshop vangt aan met instructie omtrent de handmatige bediening van deze lens, gevolgd door praktijk. U gaat dus gelijk aan de slag met deze lens. De manier van kijken/ hoe composities te vinden is bij deze workshop gericht op het toepassen van het fraaie bokeh.


Het enige wat u nodig heeft is uw camera ( spiegelreflex of systeemcamera). U dient bekend te zijn met het instellen van sluitertijd, diafragma en ISO.


De workshop is van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Het minimum aantal deelnemers is zes.
Het maximale aantal deelnemers is tien.

Nadat u zich opgegeven heeft, volgen er meer details!


Prijs en datum

€179,- Dit is inclusief het Helios e-boek, Helios-44M 58mm 2.0 objectief, adapterring en een setje tussenringen.
--------------------------------------------------------------------------

Data 2020:

Kalmthout - 2 mei 2020 ( exclusief toegang tot het arboretum, de tuin staat dan volop in bloei)

Wageningen - 11 juli 2020 ( voorjaasrbloeiers en boshyacinten bonanza - er zijn nog twee plaatsen vrij )

Wageningen - 15 augustus 2020 ( exclusief toegang tot het arboretum, de tuin staat dan volop in bloei)

Kootwijk- 5 september 2020 ( thema is de bloeiende heide)
Om de juiste adapterring beschikbaar te hebben, is het noodzakelijk dat u bij de inschrijving laat weten met welk merk en type camera u gaat werken.

Mocht u al in het bezit zijn van een Helios lens, adapter en tussenringen dan kost de workshop €95,-. U kunt dit aangeven in het aanmeldformulier.

De workshop is exclusief lunch en toegang, neem dus zelf eten en drinken mee.


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Foto’s door deelnemers gemaakt
Reacties
Stel hier uw vraag
Beste Loulou,

ik wil je graag nog even danken voor de erg ontspannen en leerrijke workshop die ik gisteren bij je gevolgd heb. Je enthousiasme is zo natuurlijk en naturel dat het een genot was jou te leren kennen. Ik kijk met een heel tevreden gevoel terug op de leerrijke dag die ik gehad heb en dank je voor dat kleine duwtje dat ik nodig had om mij als fotograaf verder te ontwikkelen. Nu is het aan mij om dit verder te doen.
Ik onthou de quote die tijdens de lunch viel: macrofootgrafie is beyond Mindfulness.

Fijne dag nog en wie weet, tot op een volgende workshop.

Hans.


Vandaag ben ik eens op uitstap geweest naar het Arboretum te Kalmthout. De lente is losgebarsten en ik heb onder deskundige begeleiding van Loulou Beavers het sublieme Helios-lensje kunnen uittesten. Wat een juweeltje , de bokeh is zo speciaal
Dit is wat ik wil in macrofotografie : sfeer, het dromerig effect.
Dankjewel Loulou voor de fijne dag . Luwina

Vandaag een workshop gehad met de Helios van Loulou Beavers. Was fantastisch! Netty

Gisteren was het eindelijk zover ... de workshop waar ik al maanden op zat te wachten ... De Helios lens in ontvangst mogen nemen en een pracht van een workshop gehad van een hele toffe madame ! Mille cracias Loulou Beavers ! Stephanie

Prachtige effecten geeft deze lens moet ik zeggen. Ik heb er veel plezier van. Fijn dat je dit mogelijk maakte.

Vriendelijke groet
Ine

Voor iedere workshop dag wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd via bomenaanplant via Trees for all.