Helios vintage bokeh workshop  • Vindt u macrofotografie leuk om te doen?

  • Houdt u van schilderachtige foto’s?

  • Wilt u een Helios lens?

  • Beheerst u het gebruik van sluitertijd, diafragma en ISO-instellingen?


Lees hier over de fotoworkshop Helios vintage bokeh.


Wikipedia:" Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit. Het heeft betrekking op de kwaliteit van de onscherpte en wordt geassocieerd met aangename onscherpte.
De Helios-44M 58mm F2 objectieven zijn Russisch fabrikaat en zijn tot 1991 gemaakt. Deze objectieven hebben een zeer kenmerkende onscherpte. De bokeh 'cirkels' zijn naar de zijkanten toe steeds meer ellipsvormig, hierdoor ontstaat het zg. "swirly" bokeh of een schilderachtige bokeh. Een typisch vintage bokeh wat een sfeervol, zacht en dromerig effect heeft. De scherpte zelf is “soft” wat bij de schilderachtige onscherpte erg mooi is. Prachtig bij macrofotografie!
Deze vaak tientallen jaren oude objectieven zijn mechanisch bedienbaar met manuele focus en een diafragma ring bediening op de lens. De lichtmeting functioneert zoals u gewend bent.
Op de meeste DSLR's en systeemcamera's kan middels een speciale adapterring de lens geschroefd en gebruikt worden. En daarmee kan het geweldige vintage bokeh ook nu weer tot zijn recht komen!
Bij de workshop krijgt u een Helios 44 M 58 mm F2 objectief en een adapterring zodat deze lens op uw camera past. De lens is door mij getest en functioneert prima. De lens is tientallen jaren oud, ze worden niet meer nieuw gemaakt. Er is geen garantie op de lens.
Om met deze lens ook macro en close up foto’s te maken zijn tussenringen nodig. Bij de workshop krijgt u ook een setje van drie tussenringen. Deze zijn juist voor de Helios lens bedoeld en zijn aanzienlijk dunner dan de reguliere setjes. Daarmee zijn deze tussenringen uitermate ( en veel beter) geschikt om ook ruimte voor een schilderachtige achtergrond en onscherpte te hebben in de foto’s.
NB: voor alle duidelijkheid, de Helios lens, adapterring en de set tussenringen zijn dan ook voor u en mag u houden.
De workshop vangt aan met instructie omtrent de handmatige bediening van deze lens, gevolgd door praktijk. U gaat dus gelijk aan de slag met deze lens. De manier van kijken/ hoe composities te vinden is bij deze workshop gericht op het toepassen van het fraaie bokeh.

Het werken met de Helios lens en wat u nodig heeft.
Het enige wat u nodig heeft is uw camera ( spiegelreflex of systeemcamera).

Hoe lang duurt de workshop Helios vintage bokeh?
De cursus is van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Het minimum aantal deelnemers is zes.
Het maximale aantal deelnemers is tien.

Nadat u zich opgegeven heeft, volgen er meer details!


Prijs en datum

€179,- Dit is inclusief het Helios e-boek, Helios-44M 58mm 2.0 objectief, adapterring en een setje tussenringen.

Utrecht - 5 mei 2019 ( hier zijn vijf plaatsen vrij - exclusief toegang botanische tuin)
Wageningen - 25 mei 2019 ( hier zijn drie plaatsen vrij)
Kalmthout - 9 juni 2019 ( hier zijn vijf plaatsen vrij - exclusief toegang arboretum)

Om de juiste adapterring beschikbaar te hebben, is het noodzakelijk dat u bij de inschrijving laat weten met welk merk en type camera u gaat werken.

Mocht u al in het bezit zijn van een Helios lens, adapter en tussenringen dan kost de workshop €89,-. U kunt dit aangeven in het aanmeldformulier.

De workshop is exclusief lunch en toegang, neem dus zelf eten en drinken mee.


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Resultaten van deelnemers
Reacties
Stel hier uw vraag
Vandaag ben ik eens op uitstap geweest naar het Arboretum te Kalmthout. De lente is losgebarsten en ik heb onder deskundige begeleiding van Loulou Beavers het sublieme Helios-lensje kunnen uittesten. Wat een juweeltje , de bokeh is zo speciaal
Dit is wat ik wil in macrofotografie : sfeer, het dromerig effect.
Dankjewel Loulou voor de fijne dag . Luwina

Vandaag een workshop gehad met de Helios van Loulou Beavers. Was fantastisch! Netty

Gisteren was het eindelijk zover ... de workshop waar ik al maanden op zat te wachten ... De Helios lens in ontvangst mogen nemen en een pracht van een workshop gehad van een hele toffe madame ! Mille cracias Loulou Beavers ! Stephanie