Sfeervolle bokeh – the next level  • Ben je op zoek naar eigenheid en zeggingskracht in je fotografie?

  • Vind je selecteren van foto’s lastig?


Informatie over deze workshop.Het thema is: welke keuzes maak je wanneer je in op een prachtige locatie bent waar je overweldigd wordt door mogelijkheden en details?

Kijken als een fotograaf is een veel gebruikte term en terecht. De manier van kijken is persoonlijk en daardoor kan dat heel onderscheidend zijn, maar voor jou ook vervullend. Het is echt enorm fijn als een foto die sfeer en uitstraling heeft, waar jij blij van wordt.
Hoe je dat doet, dat is precies de rode draad in deze workshop: samen kijken we hoe jouw zeggingskracht het beste en mooiste verbeeld wordt!

Op een natuurlijke en intuïtieve manier wijze gaan we ons in deze workshop richten op “kijken en essentie”. Met aandacht ga je naar vormen, licht, kleur en patronen kijken. Dat is de basis van deze workshop, maar ook de basis van jouw manier van kijken. Hierin ligt jouw expressie.

Net zo belangrijk is om te genieten van het proces, in dat proces ontstaat betekenisvolle fotografie. Iedere fotograaf die een handtekening in zijn fotografie heeft weet dat het proces belangrijker is dan losse foto’s, vanuit het proces ontstaat jouw zeggingskracht. Dat klinkt misschien abstract als je hier niet mee bekend is, eenmaal mee bekend weet je hoe je dit kan doen, maar ook hoe logisch dit nu eigenlijk is.. In basis geven we ruimte voor kijken en voor wat je aantrekt, wat jou aanspreekt.

Opsomming:
• doorzien van oude patronen
• fotograferen zonder beperkende regels
• tijd nemen ( slow fotografie)
• fotografisch kijken
• onderzoekend zijn
• de essentie zien en kunnen benoemen
• authentieke foto’s maken
• plezier hebbenBenodigdheden:
-(digitale) spiegelreflex camera of systeem camera
- een macro objectie en/of een vintage objectief als Helios, Trioplan, Domiplan of Pentacon ( en tussenringen, zodat macro fotografie mogelijk is)
- statief ( als je daar mee werkt, voor de workshop is dit niet speciaal nodig)

Je dient bekend te zijn met het instellen van sluitertijd, diafragma en ISO. De kleinschaligheid van deze workshop garandeert een intensieve persoonlijke begeleiding.

Min. aantal deelnemers is vijf.
Max. aantal deelnemers is zeven.

Nadat je je hebt opgegeven volgen er meer details!


Prijs en datum

€97,50 inclusief nabespreking van twee foto's gemaakt tijdens de workshop.

Zaterdag 17 juni 2023

Tijd: van 10.00-14.00 uur.


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Reacties
Stel hier uw vraag
Voor iedere workshop dag wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd via bomenaanplant via Trees for all.