Macro vintage bokeh met Pentacon lens
  • Vindt u het ook zo heerlijk, die speelse onscherpte?

  • En houdt u ook zo van het soap bubble bokeh?

  • En wilt u een Pentacon lens?


Oude lenzen zijn enorm populair, ook bij mij! Met deze lenzen zijn de meest prachtige foto’s te maken. En anders dan nieuwe lenzen doen, de oude lenzen hebben een enorm sfeervolle onscherpte. De Pentacon lenzen zijn vrij populair en zijn ook mijn meest gebruikte lenzen bij macro en close up fotografie. Sinds 2016 geef ik hier workshops in, ruim 900 deelnemers hebben met veel plezier deze workshops gevolgd.

Bij de workshop macro vintage bokeh wordt u eigenaar van een Pentacon lens, set tussenringen en krijgt u een adapter zodat deze oude lens op uw moderne camera kan.It is al about bokeh!
Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit. Het Pentacon bokeh lijkt op dat van de legendarische Trioplan. Afhankelijk van de soort achtergronden ontstaat het zg. soap bubble bokeh, of een speelse onscherpte. De scherpte van deze lens is goed. De lens is enorm lichtsterk: F 1,8. Ook met open diafragma is de lens scherp.
Op de DSLR's en systeemcamera's kan middels een speciale adapterring de lens geschroefd en gebruikt worden. En daarmee komt het geweldige vintage bokeh ook nu weer tot zijn recht.

De workshop vangt aan met instructie omtrent de handmatige bediening van deze lens, gevolgd door praktijk. U gaat dus gelijk aan de slag met deze lens. Na de praktische start om bekend te zijn met de bediening, gaat de workshop door met het creatieve deel. Door middel van voorbeelden en aanwijzingen krijgt u allerlei tips en ondersteuning voor macro foto’s met dat prachtige bokeh.
NB: de Pentacon lens, de adapterring en de tussenringen zijn dus ook voor u en mag u dus houden.
Het enige wat u nodig heeft is uw camera ( spiegelreflex of systeemcamera). U dient bekend te zijn met het instellen van sluitertijd, diafragma en ISO.

De kleinschaligheid van de workshop garandeert een intensieve persoonlijke begeleiding.
De workshop is van 08.30 tot 14.00 uur.
Het minimum aantal deelnemers is vijf.
Het maximale aantal deelnemers is zes.

Nadat u zich opgegeven heeft, volgen er meer details!


Prijs en datum


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Foto’s door deelnemers gemaakt
Reacties
Stel hier uw vraag
Wageningen


Zondag 16 mei 2021 - van 09.30 – 13.30 uur ( vol)

179 euro, inclusief de Pentacon lens, adapter en set tussenringen. Wilt u bij het opgeven met welke merk camera u de workshop gaat doen? Dan kan ik voor een juiste adapter zorgen.

Inclusief praktische reader en nabespreking van twee foto’s.

Voor iedere workshop dag wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd via bomenaanplant via Trees for all.