Creatieve meervoudige belichting – grafische natuurfotografie  • Houdt u van kunstzinnige natuurfotografie?

  • Heeft u zin om fotografisch eens een hele andere weg in te slaan?

  • Ontdek dan deze nieuwe vorm in natuurfotografie!


Informatie over de workshopMiddels meervoudige belichtingen gaan we allerlei soorten grafische foto’s maken door lijnen, vlakken en patronen te benadrukken. De patronen die we op die manier verkrijgen zijn vaak heel symmetrisch en grafisch. Afhankelijk van de gekozen compositie ontstaan zelfs patronen die geometrisch zijn, waar de aandacht sterk op het centrum van de vormen gericht zal zijn. Deze abstracte foto’s lijken zelfs op de mandala’s uit de Tibetaanse kunst.

Tijdens de workshop leert u welke camera instellingen geschikt zijn en hoe u technisch gezien de verschillende foto’s maakt. Dat is belangrijk, want zo weet u ook hoe u moet corrigeren natuurlijk. Ook over de manier van kijken en het vinden van geschikte composities krijgt u tips. Zodat u ook binnen de workshop zelfstandig aan de slag kan en ook thuis verder kan experimenteren met deze nieuwe insteek.

In de workshop wordt dus zowel het samenvoegen van de foto’s in de camera behandeld, als ook het samenvoegen van de foto’s in photoshop. Mocht het dus niet mogelijk zijn dat uw camera 6 foto’s kan samenvoegen in de modus “dark”, dan dient u een photoshop versie te hebben.
Zowel in de reader en ook tijdens de workshop zal er aandacht besteed worden hoe de foto’s gemaakt dienen te worden en hoe deze samengevoegd kunnen worden. U dient bekend te zijn met het instellen van sluitertijd, diafragma en ISO. En indien u de photoshop methode gaat doen, dan dient u bekend te zijn met het werken in lagen.

De workshop vind plaats in de natuurrijke omgeving van Kootwijk. In de bossen en zandverstuivingen zijn er volop mogelijkheden voor deze leuke vorm van artistieke natuurfotografie.


Benodigheden;
- digitale spiegelreflex camera of systeem camera waarin u minimaal 6 foto’s kan samenvoegen in de modus “dark”
- indien uw camera het samenvoegen niet kan, dan dient u te beschikken over photoshop en bekend zijn met dit programma
- groothoek
- statief met balhoofd


Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum aantal deelnemers is 6.

Nadat u zich heeft opgegeven ontvangt u meer details over de workshop.

Prijs en datum

Kootwijk

28 november 2021. U kunt kiezen tussen de volgende tijden: 08.30 - 12.00 of 13.00 - 16.30 uur

Prijs: € 97,50 - Inclusief reader en nabespreking van twee foto's.


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Foto’s door deelnemers gemaakt
Reacties
Stel hier uw vraag
Voor iedere workshop dag wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd via bomenaanplant via Trees for all.