Pentacon vintage bokeh workshop  • Vindt u macrofotografie leuk om te doen?

  • Houdt u van schilderachtige foto’s?

  • Wilt u een Pentacon lens?

  • Beheerst u het gebruik van sluitertijd, diafragma en ISO-instellingen?


Lees dan hier over de fotoworkshop Pentacon vintage bokeh.


Wikipedia:" Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit”. De term bokeh heeft betrekking op de kwaliteit van de onscherpte en wordt geassocieerd met aangename onscherpte.

De Pentacon lens die u in deze workshop krijgt is een 50 mm F 1,8 objectief. Met deze lens kan u zo dichtbij focussen dat zelfs zonder tussenring je de prachtigste closeup foto’s kan maken. Deze lens is gebaseerd op Meyer-optik Görlitz 50 mm 1,8 objectief. Het bokeh is vergelijkbaar met het legendarische Trioplan bokeh. Afhankelijk van de achtergrond zijn dat mooie speelse lichtvlekken ( het zg. soap bubble bokeh), of is meer schilderachtig. De scherpte van deze lens is zelfs op 1,8 goed.

Deze vaak tientallen jaren oude objectieven zijn mechanisch bedienbaar met manuele focus en een diafragma ring bediening op de lens. De lichtmeting functioneert zoals u gewend bent.
Op de meeste DSLR's en systeemcamera's kan middels een speciale adapterring de lens geschroefd en gebruikt worden. En daarmee komt het geweldige vintage bokeh van deze pentacon lens ook nu weer tot zijn recht!
Bij de workshop krijgt u een Pentacon 50 mm F 1,8 objectief en een adapterring zodat deze lens op uw camera past. De lens is door mij getest en functioneert prima. De lens is tientallen jaren oud, ze worden niet meer nieuw gemaakt. Er is geen garantie op de lens.
NB: voor alle duidelijkheid, de Pentacon lens en de adapterring zijn dan ook voor u en mag u houden.

De workshop vangt aan met instructie omtrent de handmatige bediening van deze lens, gevolgd door praktijk. U gaat dus gelijk aan de slag met deze lens. De manier van kijken/ hoe composities te vinden is bij deze workshop gericht op het toepassen van het fraaie bokeh.
Hoe lang duurt de workshop Pentacon vintage bokeh?
De cursus is van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Het minimum aantal deelnemers is zes.
Het maximale aantal deelnemers is tien.

Nadat u zich opgegeven heeft, volgen er meer details!


Prijs en datum

Arboretum Wageningen – 26 mei 2019
Kalmthout - 15 juni 2019

€169,- Dit is inclusief het Pentacon e-boek, Pentacon 50 mm 1,8 objectief en een adapterring.

NB: voor alle duidelijkheid, de Pentacon lens en de adapterring zijn dus ook voor u en mag u dus houden.

Om de juiste adapterring beschikbaar te hebben, is het noodzakelijk dat u bij de inschrijving laat weten met welk merk en type camera u gaat werken.

De workshop is exclusief lunch, neem dus zelf eten en drinken mee.Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Resultaten van deelnemers
Reacties
Stel hier uw vraag