Pentacon vintage bokeh macro workshop  • Vindt u macrofotografie leuk om te doen?

  • Houdt u van schilderachtige foto’s?

  • Wilt u een Pentacon lens?


Lees hier over de fotoworkshop Pentacon vintage bokeh.


Wikipedia:" Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit. Het heeft betrekking op de kwaliteit van de onscherpte en wordt geassocieerd met aangename onscherpte.
De Pentacon lens ( 50 mm F 1,8) heeft een bokeh dat vergelijkbaar is met het bokeh van de legendarische Meyer-optik Görlitz 50 mm 1,8 objectief : soapbubbels! In de lichtcirkels geeft deze lens een extra rand mee, hiermee zijn de bokeh cirkels identiek met de legendarische Trioplan. De cirkels ontstaan bij lichtvlekken in de achtergrond, als de vlekken ontbreken is het bokeh speels en contrastrijk. Ook op F 1,8 is de lens haarscherp. Met deze lens kan u zo dichtbij focussen dat zelfs zonder tussenring u de prachtigste close up foto’s kan maken.
Deze vaak tientallen jaren oude objectieven zijn mechanisch bedienbaar met manuele focus en een diafragma ring bediening op de lens. De lichtmeting functioneert zoals u gewend bent.
Op de DSLR's en systeemcamera's kan middels een speciale adapterring de lens geschroefd en gebruikt worden. En daarmee kan het geweldige vintage bokeh ook nu weer tot zijn recht komen!
Bij de workshop krijgt u een Pentacon 50 mm F 1,8 objectief en een adapterring zodat deze lens op uw camera past. De bouw van de Helios lens is super degelijk. De lens is door mij nagekeken en functioneert prima.

NB: voor alle duidelijkheid, de Pentacon lens en de adapterring zijn dan ook voor u en mag u houden.
De workshop vangt aan met instructie omtrent de handmatige bediening van deze lens, gevolgd door praktijk. U gaat dus gelijk aan de slag met deze lens. De manier van kijken/ hoe composities te vinden is bij deze workshop gericht op het toepassen van het fraaie bokeh.


Het enige wat u nodig heeft is uw camera ( spiegelreflex of systeemcamera). U dient bekend te zijn met het instellen van sluitertijd, diafragma en ISO.


De fotoworkshop is van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Het minimum aantal deelnemers is zes.
Het maximale aantal deelnemers is tien.

Nadat u zich opgegeven heeft, volgen er meer details!


Prijs en datum

€169,- Dit is inclusief het e-boek, Pentacon 50 mm F 1,8 lens en adapterring.


Wageningen 14 juni 2020Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Foto’s door deelnemers gemaakt
Reacties
Stel hier uw vraag