Pentacon vintage bokeh workshop  • Vind je macrofotografie leuk om te doen?

  • Houd je van schilderachtige foto’s?

  • Wilt je een Pentacon lens?


Lees hier over de fotoworkshop Pentacon vintage bokeh.Wikipedia:" Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit. Het heeft betrekking op de kwaliteit van de onscherpte en wordt geassocieerd met aangename onscherpte. Net als de Helios lens is de Pentacon lens hier kampioen in! In tegenstelling tot de nieuwe objectieven vlakt de Pentacon ( en de Helios) onscherpte niet af, maar maakt dit schilderachtig. De Pentacon heeft hierin een eigen karakter.

Net als de Helios lens, is ook deze lens gebaseerd op een andere lens, dat is de Meyer-Optik Görlitz Oreston 50 mm F 1,8. In de zeventiger en tachtiger jaren is de Pentacon lens op grote schaal geproduceerd. De lens is erg fijn om mee te werken, nagenoeg iedereen went vrij snel aan de handmatige bediening. De lens is heel compact, licht, solide (glas en metaal) en heeft een korte minimale scherpstel afstand: 33 cm. . Daardoor is lens is heel bruikbaar voor macro en close up.
Het bokeh van de Pentacon lens is vergelijkbaar met de legendarische ( en vele malen duurdere) Trioplan, vanwege het zg. Soap bubble effect. Dat zijn zichtbare randen in de bokehcirkels, zoals je ook randen ziet bij zeepbellen. Die bubbels zijn enkel zichtbaar bij bepaalde achtergronden, bij alle andere achtergronden is de onscherpe schilderachtig mooi!

Bij de workshop ontvang je tevens een setje tussenringen, op die manier is de lens ruim inzetbaar voor macro, micro en abstractie. Uiteraard ontvang je ook een adapter, zodat deze lens past op je camera. Met een juiste adapter past deze lens op echt iedere camera, zolang je maar een camera hebt waar je objectieven kan verwisselen.

De workshop vangt aan met instructie omtrent de handmatige bediening van deze lens, gevolgd door praktijk. Je gaat dus gelijk aan de slag met deze lens. De manier van kijken/ hoe composities te vinden is bij deze workshop gericht op het toepassen van het fraaie bokeh.

Het enige wat je nodig hebt is een camera ( spiegelreflex of systeemcamera). Wel dien je bekend te zijn met iso, sluitertijd en diafragma.
De kleinschaligheid van de workshop garandeert een intensieve persoonlijke begeleiding.


Aanvang tijd is dan om 10.00 uur - einde is omstreeks 14.00
Het minimum aantal deelnemers is vijf.
Het maximum aantal deelnemers is zes.

Nadat het je hebt opgegeven, volgen er meer details!


Prijs en datum

Wageningen
Zondag 4 juni 2023 – thema zomerbloeiers

€189,- ,- Dit is inclusief hes e-boek, Pentacon 50 mm F 1.8 objectief, adapterring en een setje tussenringen.
Om de juiste adapterring beschikbaar te hebben, is het noodzakelijk dat je bij de inschrijving laat weten met welk merk en type camera je de workshop gaat doen gaat doen.


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Reacties
Stel hier uw vraag
Voor iedere workshop dag wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd via bomenaanplant via Trees for all.