pointillisme en soft focus door samenvoegen van foto's – Workshop- Wilt u schilderachtige en pointillisme foto’s met een zachte gloed maken?
- Is uw camera te beperkt in het samenvoegen, zit het er wellicht helemaal niet in, maar wilt u bekend zijn met de fijne en uitgebreide mogelijkheden die photoshop en elements hierin hebben?

Lees dan hier over de workshop creatieve meervoudige belichting voor impressies!Meervoudige belichting is het samenvoegen van foto’s, bij een aantal camera’s kan dan in de camera, maar bij de meeste camera’s en types is deze functie niet beschikbaar, of maar heel beperkt. Voor deze workshop is het dan ook niet noodzakelijk dat je een camera hebt waar je 8 foto’s kan samenvoegen, maar dat mag natuurlijk wel. In de workshop wordt wel geleerd hoe je dit soort foto’s samenvoegt in photoshop, of elements. De mogelijkheden is deze programma’s zijn veel uitgebreider, zo heb je meer mogelijkheden, maar zijn er veel meer nuances mogelijk.

Een softe focus, een uitstralende gloed en pointillisme zijn onder meer de effecten die ontstaan bij het samenvoegen van foto’s. Maar hoe doe je dat nu, een aansprekend beeld, waar niks écht scherp is? In de workshop komt zowel de manier van kijken aan bod, als ook de technische kant.
Je zal ontdekken dat de manier van kijken en denken, het creatief combineren van verschillende soorten belichtingen, instellingen, in focus en uit focus met name de doorslaggevende factoren zijn. Kortom: er gaat een hele nieuwe, prachtige dimensie voor je open!

Meervoudige belichting – de technische voorwaarden
De enige technische voorwaarden voor de vele creatieve mogelijkheden voor het samenvoegen van foto’s zijn een camera, een objectief, een statief en photoshop of elements.
In het veld, de workshop is praktijkgericht, ga je aan de slag om verschillende foto’s te maken die geschikt zijn om samen te voegen. Dat doen wel op een schitterende locatie in Ermelo.

Na het ochtenddeel lunchen we in een restaurant een Kootwijk (voor eigen rekening). Na de lunch komt het middagdeel waar uitleg is over het samenvoegen van foto’s in photoshop. En ga je zelf ook foto’s samenvoegen.

De kleinschaligheid van de workshop creatieve meervoudige belichting garandeert een intensieve persoonlijke begeleiding.
Wat heeft u nodig om aan de cursus Creatieve meervoudige belichting te kunnen deelnemen?
- (digitale) spiegelreflex camera of systeem camera
- telelens en/of macrolens
-statief
- Laptop of pc met photoshop, of elements. Je hoeft niet veel ervaring in deze programma’s te hebben, als je een foto kan openen is het al genoeg.


De cursus is van 10.00 tot 15.30 uur.

Het minimum aantal deelnemers is zes.
Het maximale aantal deelnemers is acht.

Nadat u zich opgegeven heeft, volgen er meer details!Prijs en datum

€99,- inclusief nabespreking van twee foto's gemaakt tijdens de workshop en een korte reader.

Zondag 20 oktober2024 – tijdens de workshop doen we twee locaties aan: Ermelo en Kootwijk.


Reserveer hier
Over de workshops / algemene voorwaarden
Reacties
Stel hier uw vraag
Voor iedere workshop dag wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd via bomenaanplant via Trees for all.