Workshop Porst vintage bokeh
  • Vind u macrofotografie leuk om te doen?

  • Houdt u van foto’s waar de onscherpte speels is?

  • Zou u het leuk vinden om macrofotogafie met een zg. Vintage objectief te doen?

  • Wilt u een Porst lens?

  • Beheerst u het gebruik van sluitertijd, diafragma en ISO-instellingen?


Bij de workshop Porst vintage bokeh wordt u eigenaar van een o..a. een Porst lens.It is al about bokeh!
Wikipedia:" Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit. Het heeft betrekking op de kwaliteit van de onscherpte en wordt geassocieerd met aangename onscherpte. "

De serie Porst objectieven zijn voortgekomen uit het huismerk van Hans Porst en zijn van oorsprong van Duitse makelij.

Bij deze workshop is de keuze gemaakt voor het 55 mm F 2,8 objectief. De scherpte van deze lens is erg goed ( haarscherp!), de onscherpte bestaat uit bokeh cirkels die zich veelvuldig herhalen, op een subtiele wijze. Daardoor ontstaat bij macrofotografie, mits de achtergrond goed gekozen is natuurlijk, een aantrekkelijk speelse achtergrond die vaak door de overlap in cirkels dicht loopt. Afhankelijk van het bokeh is dat als aan aquarel, of als een houtkool schets. Iets wat ook zichtbaar in de zoeker.
Deze vaak tientallen jaren oude objectieven zijn mechanisch bedienbaar met manuele focus en een diafragma ring bediening op de lens. De lichtmeting functioneert zoals u gewend bent.

Op de meeste DSLR's en systeemcamera's kan middels een speciale adapterring de lens geschroefd en gebruikt worden. En daarmee kan het geweldige vintage bokeh ook nu weer tot zijn recht komen!

Bij de workshop krijgt u een Porst 55 mm F 2,8 objectief en een adapterring zodat deze lens op uw camera past. De lens is door mij getest en functioneert prima. De lens is tientallen jaren oud, ze worden niet meer nieuw gemaakt. Er is dan ook geen garantie op de lens.
Om met deze lens ook macro en close up foto’s te maken zijn tussenringen nodig. Bij de workshop krijgt u ook een setje van drie tussenringen. Deze zijn juist voor de Porst lens bedoeld en zijn aanzienlijk dunner dan de reguliere setjes. Daarmee zijn deze tussenringen uitermate ( en veel beter) geschikt voor die prachtige onscherpte.

NB: voor alle duidelijkheid, de Porst lens, adapterring en set tussenringen zijn dus ook voor u en mag u dus houden.
De workshop vangt aan met instructie omtrent de handmatige bediening van deze lens, gevolgd door praktijk. De manier van kijken/ hoe composities te vinden is bij deze workshop gericht op het toepassen van het fraaie bokeh wat deze lens heeft.

Het werken met de Porst lens en wat u nodig heeft.
Het enige wat u nodig heeft is uw een spiegelreflex of systeemcamera.

Duur van de workshop Porst vintage bokeh is van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Het minimum aantal deelnemers is zes.
Het maximale aantal deelnemers is tien.

Nadat u zich opgegeven heeft, volgen er meer details!Prijs en datum

Wageningen - zaterdag 25 mei 2019


€179,- Dit is inclusief het Porst e-boek, Porst 55 mm F 2,8 objectief, adapterring en set tussenringen.

NB: voor alle duidelijkheid, de Porst lens en de adapterring zijn dus ook voor u en mag u dus houden.

Om de juiste adapterring beschikbaar te hebben, is het noodzakelijk dat u bij de inschrijving laat weten met welk merk en type camera u gaat werken.

De workshop is exclusief lunch, neem dus zelf eten en drinken mee.

Indien u ook één van mijn boeken bestelt zal die op de workshop worden uitgereikt. U kunt dit bij de inschrijving vermelden, de kostprijs van een boek is € 25,-


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Resultaten van deelnemers
Reacties
Stel hier uw vraag