Twee daagse workshop bloesem  • Vindt u macrofotografie leuk om te doen?

  • Houdt u van schilderachtige foto’s?

  • Wilt u een Helios lens?


Lees hier over deze unieke, leuke en leerzame twee daagse workshop!.
De workshop vangt aan met instructie omtrent de handmatige bediening van de Helios lens, gevolgd door praktijk. Je gaat dus gelijk aan de slag met deze lens. Na de praktische start om bekend te zijn met de bediening, gaat de workshop door met het creatieve deel. Door middel van voorbeelden en aanwijzingen krijg je allerlei tips en ondersteuning hoe je mooie macro foto’s met dat prachtige bokeh kan maken.
NB: Deze lens heeft een M42 vatting, met een adapter past die altijd op iedere camera. Voor alle duidelijkheid, de Helios lens, de adapter en de tussenringen zijn dus ook voor jou en mag je dus houden.

Na een heerlijke lunch gaat de workshop verder.
Schilderachtige beelden en impressionistische fotografie zijn de doelen voor deze middag. Het doel is om foto’s te maken die zacht van uitstraling zijn, dromerig en schilderachtig.
Kleuren en vormen zijn de basis voor de beeldopbouw bij deze specifieke vorm van fotografie. Middels verschillende bewegingstechnieken ( ICM) tijdens langere sluitertijden kunnen allerlei schilderachtige vormen ontstaan in de foto. De "manier van kijken" naar vormen en kleuren is essentieel, evenals het kunnen interpreteren van de exif gegevens van de foto ( in de camera) zodat beweging, sluitertijd en beeldopbouw tot een gewenst resultaat leiden. Over alle aspecten krijg je uitleg en tips!
Aan het einde van deze intensieve middag zoeken we het hotel opnieuw op, nu om in te checken en een gezamenlijk diner te doen.

De volgende dag beginnen we wederom uitgerust aan een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt gaan we direct van start.
In het ochtend deel gaan we verder met dromerige en schilderachtige macrofotografie. Een van de doelen is om onderwerpen in de juiste onscherpte te fotograferen. Wat precies “juiste onscherpte” is, zodat de onscherpte schilderachtig, of misschien zelfs wel abstract is, is eigenlijk niet zo eenvoudig om dat smaakvol te doen. Uiteraard proberen we de juiste nuance te vinden, zodat dit geen trucje is, maar zo mooi is dat de foto’s aan de muur zouden kunnen. Door de opbouw van de tweedaagse workshop worden de nieuwe vaardigheden steeds meer eigen en wordt de fotografie nog mooier.

Na een korte break voor een heerlijke lunch gaan we door met het volgende onderdeel: pointillisme.
Pointillisme is een schilderkunst die zich ontwikkelend heeft bij de impressionistische schilders. De techniek wordt getypeerd door het gebruik van stippen op het doek werden geplaatst. Bij deze technieken plaatsten schilders gekleurde stippen ( pointillisme) of kleine streepjes (divisionisme) op het doek.
Een van de schilders die ook deze techniek heeft gebruikt was Vincent van Gogh. Voor hem waren de korte streepjes op het doek ook een beeldend middel.
Fotografisch is dat niet letterlijk na te doen ( gekleurde stippen naast elkaar die samen een nieuwe kleur vormen), de techniek van het zetten van streepjes kan wel benaderd worden.
Met als resultaat een foto die een schilderachtige impressie is, op basis van een techniek die lijkt op het pointillisme en divisionisme. Schilderachtige fotografie dus!

Benodigheden
> Camera
> Groothoek en telelens ( 200 mm is meer dan genoeg)
> Grijsfilter dat 6 stops licht wegneemt of een variabel grijsfilter ( van 2-10 stops)
> Statief

De workshop is kleinschalig, het minimum aantal deelnemers is zes, het maximum aantal deelnemers is acht. Enige basis kennis is verreist, zo dient de bediening van ISO, sluitertijd en diafragma bekend te zijn.


Prijs en datum

Wageningen 15 en 16 april 2023

Aanvang 15 april om 09.30, einde op 16 april om omstreeks 16.30 uur.

Het hotel waar we verblijven ligt op loopafstand van een prachtige tuin. In deze tijd van het jaar zijn en voorjaarsbloemen en bomenbloesems. Vanwege de bloesem is de workshop ook geschikt voor mensen die niet graag of goed kunnen bukken, of daar gewoon geen zin in hebben.

Prijs: 450,-

Inbegrepen:
> Helios lens, tussenringen en adapter
> overnachting in een eenpersoonskamer
> Ontbijt
> Vier verschillende workshops
> readers ter ondersteuning en voorbereiding.

Niet inbegrepen:
> drankjes, diner en lunches ( dit om de kleine beurs en maag te sparen)

NB: bij het opgeven kan je aangeven met welke camera je deze workshop wilt doen, dan zorg ik voor een juiste adapter voor jouw camera en Helios lens.


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Reacties
Stel hier uw vraag
Voor iedere workshop dag wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd via bomenaanplant via Trees for all.