Twee daagse workshop flower art  • Wilt u graag kunstzinnige macro en bloemen foto’s maken?

  • Wilt u weten hoe u een eigen draai aan de fotografie geeft?

  • En heeft u zin om weer eens echt uitgedaagd te worden?


Lees hier over de workshop flower artDe workshop vind plaats in Wageningen in het Arboretum. In deze periode van het jaar is de tuin volop in bloei. Een prachtige mix van onder andere akelei, zomerklokjes, azalea,vergeet me nietjes, prunus, sleedoorn, vingerhelmbloem, appel, magnolia en ook de rododendrons zijn dan in bloei. Een uitgekiende tijd, deze tuin is dan zeer inspirerend en sprookjesachtig mooi.
Het verblijf is in het prachtige Fletcher hotel direct naast de tuin.

In deze workshop zijn macrofotografie, highkey, schilderachtige fotografie en pointillisme de doelen. Een zeer gevarieerde tweedaagse workshop, waar u allerlei inzichten verkrijgt, geïnspireerd zal worden en uitgedaagd zal worden en spelenderwijs steeds creatiever zal fotograferen.

Dagindeling
Op vrijdag wordt iedereen om tien uur verwacht. Omringt door bloemen en bloesem vangt de workshop gelijk aan met het ochtenddeel sfeervolle macrofotografie. Het uitgangspunt voor sfeer bij macro foto´s is voor een groot deel het bokeh. Het aanwezige licht heeft daar veel invloed op. Je zal uitleg krijgen en praktische tips hoe je om kan gaan met het aanwezige licht en de onscherpte.

Na een lekkere lunch vangt het middagdeel aan: highkey foto’s van bloemen ( macro fotografie). Een typisch kenmerk van highkey macrofoto’s zijn de witte achtergronden en de artistieke uitstraling. Afhankelijk van het onderwerp is dat als een pentekening, aquarel of als een Japans schilderij. Uiteraard krijg je hier uitleg en praktische tips over.
‘S avonds is er een gezamenlijk diner.

Zaterdag ochtend gaan wij na het ontbijt de tuin weer in. Deze dag staat in het teken van ICM technieken en pointillisme.
Ook komen er verschillende ICM ( Intentional Camera Movement ) technieken aan bod.
Kleuren en vormen zijn de basis voor de beeldopbouw bij deze specifieke vorm van fotografie. De bloeiende bomen met de mooie stammen lenen zich hier prima voor. Middels verschillende bewegingstechnieken tijdens langere sluitertijden gaan we impressies en abstracties maken.

Pointillisme is een schilderkunst die zich ontwikkelend heeft bij de impressionistische schilders.
De techniek wordt getypeerd door het gebruik van stippen op het doek werden geplaatst. Bij deze technieken plaatsten schilders gekleurde stippen ( pointillisme) of kleine streepjes (divisionisme) op het doek.

Fotografisch is dat niet letterlijk na te doen ( gekleurde stippen naast elkaar die samen een nieuwe kleur vormen), de techniek van het zetten van streepjes kan wel benaderd worden.
Met als resultaat een foto die een schilderachtige impressie is, op basis van een techniek die lijkt op het pointillisme en divisionisme. Schilderachtige fotografie dus!

In de tweedaagse workshop wordt u geleerd om verschillende fotografische technieken op een hele specifieke manier toe te passen.
Over alle aspecten zoals cameratechniek, licht en compositie krijgt u uitleg en tips!

U dient bekend te zijn met het gebruik van sluitertijd, diafragma en ISO-instellingen.

Wat heeft u nodig om aan de workshop te kunnen deelnemen?
- (digitale) spiegelreflex camera of systeem camera
- macro lens en telelens ( 200 mm is al voldoende). Ook zg. vintage objectieven als Helios en Pentacon zijn van harte welkom.
- grijs filter dat mimimaal vijf stops licht wegneemt ( little stopper of bijvoorbeeld een variabel grijs filter)
- statief

De kleinschaligheid van de workshop garandeert een intensieve persoonlijke begeleiding.
Duur van de workshop is van vrijdag 10.00 uur tot zaterdag 16.00 uur.

Het minimum aantal deelnemers is zes.
Het maximum aantal deelnemers is acht.


Prijs en datum

Wageningen: van 16 tot en met 17 april 2021.

Aanvang is op 16 april om 10.00 uur. Op 17 april eindigt de workshop omstreeks om 16.00 uur.

Prijs: € 365,-, inclusief overnachting ( coronaproof – iedereen heeft een eigen comfortabele eenpersoonkamer), 1 x ontbijt, readers waarin de verschillende technieken in zijn uitgelegd en nabespreking van vijf foto’s.

Exclusief diner, lunches en drankjes. Dit om de kleine maag en beurs te sparen.


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Foto’s door deelnemers gemaakt
Reacties
Stel hier uw vraag
Voor iedere workshop dag wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd via bomenaanplant via Trees for all.