Masterclass: creatief met vintage bokehFor the love of bokeh!

In deze masterclass richten we ons volledig op macro en close up fotografie met vintage objectieven. De verschillende merken en type lenzen hebben hun eigen karakter, het bokeh van de zg. vintage objectieven is bijzonder.
De term bokeh is Japans en staat voor de kwaliteit van de onscherpte. Met behulp deze vintage objectieven en met de juiste achtergronden en instellingen kunt u dromerige of schilderachtige macro en close up foto’s maken. Maar ook highkey foto’s die als pentekening of op een aquarel lijken en hoe deze te maken is onderdeel van deze leuke en creatieve masterclass. Of spannende lowkey foto’s. Er is zelfs meer: ook mooie fotografie met extreme onscherpte en zelf helemaal onscherp zijn, zijn onderdeel van de masterclass vintage bokeh. Een leuke, praktische en zeer creatieve masterclass!

De verschillende praktijkdagen/workshops hebben steeds een ander thema. Omdat het enorm inspireert om te zien wat andere deelnemers gemaakt hebben, maak ik een besloten facebookgroep aan.

Dag 1: het thema van deze dag is compositie en sfeer. In het eerste deel van de workshop richten we ons voornamelijk op het maken van echt mooie macro beelden. U krijgt tips over hoe om te gaan met het aanwezige licht, over verschillende standpunten en met nadruk ook over de rol van sfeer en de achtergrond. Zowel het maken van foto’s waar de achtergrond schilderachtig is als ook de de bokeh bubbels komen aan de orde. Mijn visie op macro en closeup fotografie deel ik natuurlijk. In het tweede deel van de dag gaan we met nadruk nog ons nog meer richten op de functie van onscherpte en we zullen ook foto’s maken die geheel onscherp zijn. Niemand vind het moeilijk om een onscherpe foto te maken, maar om een onscherpe foto te maken die erg mooi is, is best lastig. Hoe dat op een mooie manier te doen, ontvangt u uiteraard ook tips over!

Tussentijds online feedback via besloten Facebookgroep (max 3 foto’s pp)

Dag 2: het thema van deze dag is meervoudige belichting. Een softe focus, een uitstralende gloed of andere effecten zijn onder meer de effecten die ontstaan bij creatieve meervoudige belichting. Feitelijk kan deze toepassing gebruikt worden om sfeer te versterken, of om die zelfs te creëren. Met als resultaat dromerige en zacht aanvoelende foto’s. Verschillende soorten technieken kunnen hiervoor gebruikt worden, die allen als basis een vorm van onscherpte hebben. Dat is juist met vintage objectieven erg mooi! Deze dag staat in het teken van tips & tricks hoe de technieken te gebruiken en welk soort composities zich hiervoor lenen.

Tussentijds online feedback via besloten Facebookgroep (max 3 foto’s pp)

Dag 3: Het thema van deze dag is licht en belichting. U leert spannende en sfeervolle lowkey foto’s te maken. En u leert highkey foto’s te maken die een serene uitstraling hebben, of op een aquarel lijken. Ook zullen we met behulp van zaklantaarntjes of ledlampjes onderwerpen en achtergronden creatief uitlichten.

Tussentijds online feedback via besloten Facebookgroep (max 3 foto’s pp)

Dag 4:. Het thema van deze masterclass dag is verdieping. Aan de hand van verschillende voorbeelden en hetgeen u al geleerd heeft krijgt u uitdagende opdrachten. Uw manier van kijken zal hierdoor nog meer verbreden!

Laatste feedbacksessie via besloten facebookgroep ( max. 3 foto’s)

Wat u leert: U leert met uw vintage objectieven onder verschillende omstandigheden en met verschillende technieken aansprekende foto’s te maken. Uw manier van kijken zal zich vergaand ontwikkelen en u bent uw vaardiger in het bedienen van techniek.
Wat heeft u nodig:
– spiegelreflex of systeemcamera waarin u ook foto’s kan samenvoegen ( meervoudige belichting)
- vintage objectief bijvoorbeeld als Helios, Porst, Trioplan, domiplan of Pentacon ( het is leuk als u hier meerdere objectieven van heeft, maar voor de masterclass is dat niet nodig) )
– statief ( is geen vereiste, enkel nodig als u het zelf handig vind)
– zaklampje of ledlamp
- facebook account

Open mindset: wat fantasie en bereid zijn om out of the box te willen gaan, zijn misschien wel de belangrijkste ingrediënten!

U dient bekend te zijn met het gebruik van sluitertijd, diafragma en ISO-instellingen. En u bent bekend met het werken met een vintage objectief. In deze masterclass is daarover geen uitleg.
Een week voorafgaand aan de eerste masterclass bijeenkomst, ontvang u per mail een reader. De verschillende technieken die in de masterclass aan bod komen, worden op praktische manier daarin uitgelegd.

Het minimum aantal deelnemers is zes.
Het maximale aantal deelnemers is tien.Data bijeenkomsten en prijs

U kunt kiezen om de masterclass in Nederland ( Wageningen) te volgen in Kalmthout ( BE)
Prijs: € 350,-
Locatie Wageningen ( vol):
Zondag 23 juni 2019 ( 10.00 – 15.00 )
Zondag 15 september 2019 ( 10.00 - 15.00)
Zondag 6 oktober 2019 ( 10.00 - 15.00)
Zondag 18 januari 2020 (10.00 - 14.30)

Data 2020
Locatie Kalmthout
Zaterdag 22 februari 2020 ( 10.00 - 15.00 )
Zaterdag 4 april 2020 ( 10.00 - 14.30 )
Zaterdag 9 mei 2020 ( 10.00 - 15.00 )
Zaterdag 13 juni 2020 ( 10.00 - 15.00 )

Locatie Wageningen
Zondag 23 februari 2020 ( 10.00 - 15.00 )
Zondag 19 april 2020 ( 10.00 - 14.30 )
Zondag 5 juli 2020 ( 10.00 - 15.00 )
Zondag 30 augustus 2020 ( 10.00 - 15.00 )


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Resultaten van deelnemers
Reacties
Stel hier uw vraag