Masterclass: ontdek en ontwikkel je eigen stijl en visie.“’ It is an illusion that photos are made with the camera… they are made with the eye, heart and head.” – Henri Cartier-Bresson’

Het maken van een foto begint met inspiratie, fascinatie en observatie. Het eindigt met vakmanschap, de beheersing van techniek en licht. Waar karakter, creativiteit en vakmanschap zich verenigen ontstaat fotografie!
Wil jij als fotograaf meer verdieping? Je eigen stijl ontwikkelen? Vertrouwen hebben in je eigen fotografische keuzes? Dan is deze masterclass iets voor jou.
Gedurende een aantal maanden wordt je gestimuleerd en begeleid om vanuit het ambacht naar je eigen ideeënwereld te werken. Het doel is om vanuit jouw creativiteit je eigen stijl in natuurfotografie te ontwikkelen.

Welk ervaringsniveau is vereist? Je bent bekend met het bedienen van sluitertijd, diafragma en ISO-instellingen. Je bezit een laptop of i-pad en je bent bekend met het optimaliseren van en foto in een bewerkingsprogramma.

Alle vormen van natuurfotografie zijn welkom.

Mindset: een zg. open mind, wat fantasie en bereid zijn om out of the box te willen gaan, zijn misschien wel de belangrijkste ingrediënten! En je hebt minimaal 4 uur per week tijd voor fotografie.

Praktisch: via oefeningen wordt je creativiteit en diepgang aangesproken en leer je om bewust te zijn van creatieve processen. Het fotograferen doe je zelf. Mijn taak als mentor is om jouw te begeleiden, om structuur te geven aan het traject en om een fijne sfeer te creëren zodat de groepsbijeenkomsten inspirerend zijn. Je leert van jezelf en over jezelf, van mij en van de andere deelnemers! Omdat het enorm inspireert om te zien wat andere deelnemers gemaakt hebben, maak ik een besloten facebookgroep aan. Jouw leerproces staat centraal.

Creativiteit kan je zien al rijpingsproces. Ideeën in de week leggen, mee gaan stoeien en spelen, het volgen van impulsen en invalshoeken, dat heeft allemaal zijn nut. Dit proces kent verschillende fases, met ups and downs. Dat is goed om te weten. Een heel bijzonder proces, om dat proces te voeden en te stimuleren is bijzonder waardevol. Vanuit mijn eigen ervaring in fotografie en het jarenlang begeleiden van deelnemers in workshops, coaching en reizen is dit unieke programma ontstaan.


De bijeenkomsten zijn in Kootwijk, midden NL.


Begin januari 2020 ontvang je een mail. In de mail staat beschreven wat er voorbereiding aan het traject nodig is. Het traject en jouw inspanning gaat dan al van start.
Zondag 26 januari 2020 ( 13.00 – 17.00). De eerste bijeenkomst van het mentor traject. Tijdens de deze bijeenkomst worden je leerdoelen vastgesteld.
Zondag 29 maart 2020( 13.00- 17.00). Voortgangsbespreking en verdieping. Een rode draad tijdens dit traject is het bekijken van kunst en het werk van andere fotografen.
Zondag 31 mei 2020( 13.00- 17.00). Voortgangsbespreking en creativiteit.
Zondag 19 juli 2020 ( 10.00 – 17.00). Praktijk oefeningen creativiteit en voortgangsbespreking.
Zondag 6 september 2020 ( 13.00- 17.00). Voortgangsbespreking en de essentie. Eindopdracht .
Zondag 29 november ( 13.00- 17.00). Presentatie eindopdracht, afronding en evaluatie van de leerdoelen.


Data bijeenkomsten en prijs

Prijs: € 525,-
Inbegrepen koffie,thee en fris en 1 keer lunch ( zondag 19 juli 2020)


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Resultaten van deelnemers
Reacties
Stel hier uw vraag