Bos fotografie. Thema coaching – met persoonlijke begeleiding!


Bosfoto’s en foto’s van bomen kunnen zo mooi zijn dat je soms verlangt om op de plek van de fotograaf te zijn. De verschillende seizoenen maakt ook dat bosfotografie het hele jaar door aantrekkelijk is. Wat zijn onze bossen toch mooi! Maar niet makkelijk om te fotograferen. Want hoe zie je nu door de bomen het bos? Hoe krijg je rust in de foto, zodat de foto niet een drukke wirwar is? Ook het aanwezige licht geeft nogal eens moeilijkheden, onmogelijkheden zelfs. Alles te samen valt over bosfotografie veel te zeggen, zodat ook jouw bosfoto de wow factor heeft!

Deze e-learning behandelt de verschillende factoren van bosfotografie, zoals techniek, het aanwezige licht en hoe je grip krijgt op de composities. Want geen één bosfoto is toevallig mooi, het is een kunde.
Je leert in deze e-learning om te gaan met het steeds veranderende licht en de lichtintensiteit. Ook krijg je veel informatie over composities, aan de hand van heldere teksten en voorbeeldfoto’s. Zodat jij aan de hand van wat de natuur je biedt, jij als fotograaf in staat bent om de mooiste keuze te maken in jouw fotografie.

Hoe: de thema coaching bestaat uit 5 verschillende modules. Na het afronden van iedere module worden de opdrachten en de voortgang via telefoon of Teams besproken. Hierna ontvang je de volgende module per mail( PDF). Aan het einde van de thema coaching wordt jouw voortgang geëvalueerd. Juist omdat fotografie een proces is, zijn evaluatie en coachings momenten erg belangrijk. Deze vorm van leren is erg effectief.

Iedere module bouwt verder op de voorgaande module. De opdrachten die je bij elke module krijgt zijn bedoeld om jouw bewustwording steeds meer te vergroten. Met als doel: kennis. Naar mate jouw kennis beter wordt, zal je in staat zijn om steeds intuitiever jouw kennis toe te passen.

1: Licht: deze module gaat over het bestaande licht: zoals o.a. hard licht, strijklicht en contrast arm licht. Herkennen van het licht en bewuste afwegingen maken in je fotografie staat aan de basis van ieder goede foto. Aan de hand van voorbeeldfoto’s met praktische uitleg krijg je veel informatie over de werking van licht.

2: Compositie en kleur: compositieleer en informatie over de basis principes van kleur en kleurcontrast. Met tips over o.a. de witbalans: hoe dat in te stellen en hoe dat creatief toe te passen. Hoe ga je om met schaduw en lichtvlekken? Ook het uitwerken van de foto qua kleur en contrast komt in deze module aan bod.

3: Belichting: de mate van belichting, wat helderder voor lichtere tinten, een neutrale belichting of juist onderbelichten heeft veel invloed op de sfeer. Ook heeft het aanwezige licht veel invloed op de sfeer in de foto. Deze module geeft praktische tips over hoe je dat technisch doet. En geeft je tips over welke situaties geschikt zijn voor bepaalde creatieve invallen. Naast alle tools die je al hebt gekregen ook heel veel inspiratie!

4 en 5: deze modules gaan over composities en creativiteit. Inmiddels ben jij bekend met het effect van licht in een compositie, begrijp je wat kleurcontrast doet en gaan wij nog verder in op het maken van mooie composities. Zaken als scherptediepte, onscherpte en onscherpe vormen, standpunt en brandpunt te samen met wat je in de voorgaande modules al geleerd hebt komt allemaal aan bod. Zodat jij als fotograaf in staat bent om goede en mooie keuzes te maken!

6: Evaluatie – de algehele ontwikkeling wordt telefonisch besproken. Dit soort momenten zijn van wezenlijk belang bij ontwikkeling en creativiteit!


Totale studie en lestijd: dat is medeafhankelijk van jouw ervaringsniveau en hoe snel je leert. De gemiddelde besteding is 10-15 uur per module. Mocht je even door drukte of ziekte bijvoorbeeld moeten onderbreken, dan is dat geen probleem. Je pakt de draad weer op wanneer je weer tijd hebt. E–learning doe in je eigen tempo. Hou er rekening mee dat ontwikkeling een “rijpingsproces” is. Het is niet nodig om snel door de lesstof te gaan en de opdrachten snel te maken. Wikken, wegen, proberen en experimenteren is een wezenlijk onderdeel van creatief zijn.

Enige voorwaarde; je dient bekend te zijn met het instellen van sluitertijd, diafragma en ISO.

Benodigheden:
Camera en ( telelens), 200 mm is al ruim voldoende. Eventueel kan een polarisatie bij regenachtig weer handig zijn. Mocht je die niet hebben, vraag gerust advies.
Fotobewerkingsprogramma als photoshop en/of lightroom
Open mindset en lef!

Prijs en datum

€ 185,-. dat is inclusief de vijf modules en zes coachings gesprekken zoals beschreven.
De telefonische besprekingen zijn doordeweeks ( overdag).

Je kan op ieder moment beginnen!


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Foto’s door deelnemers gemaakt
Reacties
Stel hier uw vraag
Voor iedere workshop dag wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd via bomenaanplant via Trees for all.