Maak schilderachtige en abstracte natuurfoto’s. Thema coaching – met persoonlijke begeleiding!
Foto’s die een schilderachtige uitstraling hebben of misschien zelfs abstract zijn, is een specifieke manier van fotografie. Het maken vereist een speciale techniek, maar ook de beeldopbouw vraagt een andere manier van kijken. De foto’s gaan in mindere mate over onderwerpen. Deze vorm van fotografie heeft als basis kijken naar lijnen, patronen, vormen en kleuren in de natuur.

Juist omdat jij als fotograaf in deze vorm van fotografie zo bepalend bent, is het erg leuk om je eigen creativiteit te ontdekken!
In deze e-learning leer jij hoe je die schilderachtige look verkrijgt met de camera, door middel van een langere sluitertijd en verschillende bewegingstechnieken. Ook softfocus technieken door middel van gebruik maken van de omgeving wordt stap voor stap uitgelegd.
Maar dat is niet alles, juist de manier van kijken naar licht, kleur en vormen komen uitgebreid aan bod. Omdat kleur en vormen veranderlijk zijn vanwege verschil in lichtintensiteit, is er in deze e-learning ook lesstof en zijn er opdrachten over het bestaande licht. Zodat jij aan de hand van wat de natuur je ook biedt, in staat bent om de mooiste keuze te maken in je fotografie.

Hoe: de thema coaching bestaat uit 5 verschillende modules. Na het afronden van iedere module worden de opdrachten en de voortgang via telefoon of teams besproken. Hierna ontvang je de volgende module per mail ( PDF). Aan het einde van de coaching wordt jouw voortgang geëvalueerd. Juist omdat fotografie een proces is, zijn evaluatie en coachings momenten erg belangrijk. Deze vorm van leren is erg effectief.

Iedere module bouwt verder op de voorgaande module. De opdrachten die je bij elke module krijgt zijn bedoeld om jouw bewustwording steeds meer te vergroten. Met als doel: kennis. Naar mate jouw kennis beter wordt, zal je in staat zijn om steeds intuitiever jouw kennis toe te passen.

1: Licht: deze module gaat over het bestaande licht: zoals o.a. hard licht, strijklicht en contrast arm licht. Herkennen van het licht en bewuste afwegingen maken in je fotografie staat aan de basis van ieder goede foto. Aan de hand van voorbeeldfoto’s met praktische uitleg krijg je veel informatie over de werking van licht.

2: Kleurgebruik en compositie: informatie over de basisprincipes in compositie leer en kleur en kleurcontrast. Met tips over o.a. de witbalans: hoe dat in te stellen en hoe dat creatief toe te passen. Hoe ga je om met schaduw en lichtvlekken? Ook het uitwerken van de foto qua kleur en contrast komt in deze module aan bod.

3 en 4: Verschillende creative technieken zoals ICM ( Intentional Camera Movement). Het kiezen van een langere sluitertijd hoeft niet zo moeilijk te zijn, het toepassen van verschillende bewegingstechnieken is dat wel. Om de juiste compositie te vinden, de juiste lichtomstandigheden te herkennen en dan met voldoende nuance een bewuste beweging toe te voegen is kennis.

5: Vervaging. Bijvoorbeeld het door en langs begroeiing heen fotograferen, of gebruik maken van een mooie diffuse vervaging, dit is waar deze module over gaat. En ook over hoe je mooie vage vormen kunt fotograferen, wat een hele uitdaging kan zijn om dat op een mooie manier te doen!

6: Evaluatie – de algehele ontwikkeling wordt telefonisch besproken. Dit soort momenten, na iedere module en aan aan het eind van het programma, zijn van wezenlijk belang bij ontwikkeling en creativiteit.

Totale studie en lestijd: dat is medeafhankelijk van jouw ervaringsniveau en hoe snel je leert. De gemiddelde besteding is 10-20 uur per module. Mocht je even door drukte of ziekte bijvoorbeeld moeten onderbreken, dan is dat geen probleem. Je pakt de draad weer op wanneer je weer tijd hebt. E–learning doe in je eigen tempo. Hou er rekening mee dat ontwikkeling een “rijpingsproces” is. Het is niet nodig om snel door de lesstof te gaan en de opdrachten snel te maken. Wikken, wegen, proberen en experimenteren is een wezenlijk onderdeel van creatief zijn.

Enige voorwaarde; je dient bekend te zijn met het instellen van sluitertijd, diafragma en ISO.

Benodigheden:
Camera en ( telelens), 200 mm is al ruim voldoende. Eventueel kan een polarisatie filter of grijs filter een goed hulpmiddel bij langere sluitertijden zijn. Mocht je die niet hebben, vraag gerust advies.
Fotobewerkingsprogramma als photoshop en/of lightroom
Open mindset en lef!


Prijs en datum

€ 185,-. dat is inclusief de vijf modules en zes coachings gesprekken zoals beschreven.
De besprekingen ( telefonisch of teams) zijn doordeweeks ( overdag).

Je kan op ieder moment beginnen!


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Foto’s door deelnemers gemaakt
Reacties
Stel hier uw vraag
Voor iedere workshop dag wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd via bomenaanplant via Trees for all.