E-learning - met persoonlijke coaching


De thema coachings programma's van Photo- moments richten zich op jouw ontwikkeling en leerproces.

Vanuit mijn jarenlange ervaringen door workshops, coaching, masterclasses en mijn eigen ontwikkeling is er een leuke, praktische, zeer inspirerende en effectieve methodiek ontwikkeld. Deze methodiek is gebaseerd op het “leren kijken als een fotograaf”. Een belangrijk onderdeel in de thema coaching zijn de besprekingen. deze mix van lesstof en besprekingen is gekozen omdat dit het meest effectief is. Men noemt dit ook wel blended learning.

De basis voor creativiteit is kennis van de techniek. Logisch ook, als je de techniek van de camera beheerst heb je controle. In de thema coachings programma’s wordt er vanuit gedaan dat je een basis kennis hebt van de camera. ISO, diafragma en sluitertijd dienen bekent te zijn. Hiermee wordt bedoelt dat je weet waar de knoppen zitten en wat de werking is. Wanneer je wat toepast, dat is wat je in de e-learning gaat leren.

Een foto bestaat uit en klein deel techniek en onderwerp, zeker 80% van de foto wordt vanuit jouw afwegingen gemaakt. Logisch ook, jij als fotograaf bepaalt de compositie. Dat doe je door te bepalen hoe je om gaat met het bestaande licht, welk standpunt je inneemt, welke lens je gebruikt, welke instellingen je kiest, de kleuren, de vormen, wat wel in beeld en wat niet in beeld – kortom – jij als fotograaf bent alles bepalend! Daarom is jouw kennis zo belangrijk. Verbeter je skills zodat je met kennis je hart kan laten spreken in jouw fotografie!

De lesstof en de opdrachten zijn praktijk gericht. In de thema coachings programma’s staat jouw ontwikkeling voorop. Ieder thema coachings programma is individueel en flexibel, jij bepaalt hoeveel tijd je per week hieraan besteedt. Leren en fotograferen doe je vanuit jouw huis, in voor jou bekende situaties. Waar je ook woont en of je wel of niet kan reizen, of je eventueel minder mobiel bent – deze vorm van leren is voor iedereen bereikbaar.

Elk programma start met de basis van het ambacht fotografie: het leren beoordelen van het aanwezige licht. Je leert wat mooi licht is en waarom dat zo is. Je ontvangt tevens veel informatie omtrent het maken van aansprekende composities. Dit fundament zal in de rest van jouw fotografie zijn vruchten gaan afwerpen.

Ieder thema coachinsg programma bestaat uit verschillende modules, met in totaal ruim 80 pagina's lesstof. De gemiddelde looptijd van de thema coaching verschilt van deelnemer tot deelnemer en varieert gemiddeld van vier maanden tot 10 maanden. De thema coaching dient in principe binnen 18 maanden afgerond te zijn.Schilderachtige en abstracte natuurfotografie
Locatie: Thuis
Datum: Ieder moment
Prijs: €185,-

Foto’s die een schilderachtige uitstraling hebben of misschien zelfs abstract zijn, is een specifieke manier van fotografie. Het maken vereist een speciale techniek, maar ook de beeldopbouw vraagt een andere manier van kijken. De foto’s gaan in mindere mate over onderwerpen. Deze vorm van fotografie heeft als basis kijken naar lijnen, patronen, vormen en kleuren in de natuur.

Lees verder >>
Maak mooie bosfoto's!
Locatie: Thuis
Datum: Ieder moment
Prijs: €185,-

Bosfoto’s en foto’s van bomen kunnen zo mooi zijn dat je soms verlangt om op de plek van de fotograaf te zijn. Wat zijn onze bossen toch mooi! Maar niet makkelijk om te fotograferen. Want hoe zie je nu door de bomen het bos? Hoe krijg je rust in de foto, zodat de foto niet een drukke wirwar is? Ook het aanwezige licht geeft nogal eens moeilijkheden, onmogelijkheden zelfs. Alles te samen valt over bosfotografie veel te zeggen, zodat ook jouw bosfoto de wow factor heeft!

Lees verder >>
How to bokeh
Locatie: Thuis
Datum: Ieder gewenst moment
Prijs: €185,-

Inmiddels wordt er veel gefotorafeerd met oudere objectieven die een min of meer uitgesproken bokeh hebben. Zoals de Helios lens, Porst, Pentacon en Trioplan. Maar ook lensbaby en Petzval zijn gestoeld op dit “oude bokeh”. Zo is er een erg leuke trend in macro en close up fotografie ontstaan! Zo’n lens doet natuurlijk niks uitzich zelf. Want waar vind je dat mooie bokeh eigenlijk? Om onscherpte als uitgangspunt te hebben, is letterlijk een andere manier van kijken. Deze e-learning neemt je stap voor stap mee in “het andere kijken”.

Lees verder >>
Jouw fotojaar!
Locatie: Thuis
Datum: Ieder moment
Prijs: €400,-

Ontvang 12 maanden lang iedere maand een nieuwe module met tekst ,voorbeeld foto’s en een uitdagende opdracht. Je hebt een maand de tijd om met die uitdagende opdracht aan de slag te gaan. Op de door jouw gemaakte foto’s ontvang je feedback. De feedback is altijd inhoudelijk en gericht op je ontwikkeling. Zowel de modules als de feedback zijn belangrijke middelen om steeds meer bewustere en mooiere afwegingen te maken. De thema coaching “jouw fotojaar” is geschikt voor iedereen die graag de kust fotografeert, bosfotografie doet, macro doet of vogels fotografeert.

Lees verder >>