Fotoreis Namibie- Icons of Namibia, scouting voor een nog leukere reis!

In april dit jaar ben ik op bezoek geweest bij de Himba's. ( Ovahimba genoemd ook) in Namibie. Doel daarvan was om deze stam te ontmoeten en fotografen, om de reeds bestaande fotoreis Icons of Namibia aan te passen. Vanwege de verschillende berichten die rondzweven op internet dat deze stammen/mensen geirriteerd zouden doen naar fotografen, was ik in eerste instantie wel wat terughoudend. Wat ik trof was een stam van uiterst vriendelijke mensen, die graag buitenstaanders kennis laten maken met hun levenswijze. En die het erg leuk vinden om gefotografeerd te worden. Erg leuk om te doen, te zien en te mogen ervaren!

Himba's leven zeer traditioneel, en staan bekend om de rode glans op hun huid. Botervet met oker is dat. Vanuit hygiene, vanwege gebrek aan water doet men dit. Vooral zijn de Himba's enorm trots, op hun tradities, op hun levenswijze en op hun uiterlijk. Uiterlijk geeft de status aan en levensfase aan. Himba's leven van hun vee en hebben een semi nomadisch bestaan. De mannen zijn overdag op pad met het vee, de vrouwen blijven in het dorp en zorgen vaak ook voor elkaars kinderen.

De stam die ik in Namibie bezocht is een project waar weeskinderen worden opgevangen. Een initiatief van een Himba dame en een blanke man. Er is ook een klein schooltje. De toegang die betaald moet worden om het dorpje in te komen is ten goede van een goed doel. Opgenomen in de reis is nu dus ook een bezoek aan deze bijzondere mensen!

Hieronder enkele foto's van deze trotse vrouwen, de kinderen en de weeskinderen.

Gepost op 01 november 2017.

Share Delen